Hi-end VGA
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- TOC
- Začátečník

Re: Hi-end VGA
Já osobně bych na takový montor dal dvě GTX570 (třeba zrovna Classified) a nechal si na ně udělat FC bloky. 
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
- Shakall605
- Začátečník

Do 570tek už nepůjdu, to spíše ty evgy SC + FC, ale tj. potom už jiná pálka >> starosti, to ani ne o vodu, ale spíše že to leze do rozpočtu a krom problému s reklamací když bude prodejce rejpat že jsem sundával chladič. Takže radši vezmu 2x ten gigabyte a vodu řešit nemusím ne?TOC píše:Já osobně bych na takový montor dal dvě GTX570 (třeba zrovna Classified) a nechal si na ně udělat FC bloky.
- Hladis
- Moderátor

No TOC s Kyselinou letaji v oblacich s silenym rozpoctem coz je hezky sen ,ale zpet do reality vsednich dni a do rozpoctu ktery jsi tu uz nastinilShakall605 píše:Do 570tek už nepůjdu, to spíše ty evgy SC + FC, ale tj. potom už jiná pálka >> starosti, to ani ne o vodu, ale spíše že to leze do rozpočtu a krom problému s reklamací když bude prodejce rejpat že jsem sundával chladič. Takže radši vezmu 2x ten gigabyte a vodu řešit nemusím ne?TOC píše:Já osobně bych na takový montor dal dvě GTX570 (třeba zrovna Classified) a nechal si na ně udělat FC bloky.
- Kyselinka
- Začátečník

Ja som jasne napisal, ze na vodu si treba vyhradit uz iny rozpocet
Ber kludne tie gigabytky 3GB.
- Shakall605
- Začátečník

Asi jo, protože jsem se díval na youtubko kde na evga SC už na 60%(fans) je letadlo jak cyp. Takže je to asi jasný, ten GB má default takty, takže by sním neměl být problem...Kyselinka píše:Ja som jasne napisal, ze na vodu si treba vyhradit uz iny rozpocet![]()
- Hladis
- Moderátor

No rikal jsem ze to vyhrajou ty Gigabyte
Maji dobre chlazeni a jsou tiche oproti referencnim EVGA . Ve prospech EVGA mluvi jen pocet RMA. Obecne u GTX580 se nevyskytuje tolik problemu jako treba u GTX560Ti a vetsinou jsou to spolehlive karty.
- H2SO4
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kdyz uz se tady bavime o high endu,jde propojit do quad-sli dve stejne grafiky akorad od ruznych vyrobcu? treba asus s gigabajtem?
CPU:9850x3D | MB:Asus ROG STRIX X870E-E Gaming WIFI | VGA: Asus 5090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano, jde. Pokud by byly nějaké problémy, tak jedině zálohovat biosy z obou karet a na tu druhou dát bios z té první karty.
- Shakall605
- Začátečník

Tak jsem si koupil nakonec ten gigabyte (zatím jen jednu abych zjistil co a jak) a vypadá velmi dobře. Teploty ve win cca 30°, hry 50-60° a furmark 60° stable. Otáčky ventilátoru jsou nastaveny biosem na 53% (jde slyšet tichý proud vzduchu), po přepnutí na 40% nejde slyšet nic a teploty se ale zvednou +- 5° UP o těch co jsem psal.Hladis píše:No rikal jsem ze to vyhrajou ty GigabyteMaji dobre chlazeni a jsou tiche oproti referencnim EVGA . Ve prospech EVGA mluvi jen pocet RMA. Obecne u GTX580 se nevyskytuje tolik problemu jako treba u GTX560Ti a vetsinou jsou to spolehlive karty.
Asi jsem trochu náročný, ale oproti jiných karet co jsem měl (vždy hnedka SLI), tak jsem pocítil v některých hrách(určitých chvílích) mírný poskles fps... Takže tu druhou si na vánoce asi budu muset koupit
- Kyselinka
- Začátečník

Uz sa naucte, ze pri serii GTX5XX je Furmark nerelevantny test 
- Shakall605
- Začátečník

Tj. jedno, měl jsem 570,580,590 a vždycky když byla nějaká teplota ve furmarku, tak jsem věděl že praticky tuto teplotu při zátěži (hraním apod.) nepřekročím. Zpravidla mi to dělalo ve hrách +- 5 až 10°C pod furmarkem. Opravdu nehraju bechmarky a různé heat prográmky, mě furmark stačí jako nějaký checkpoint co mám asi od vga očekávat v praxi.Kyselinka píše:Uz sa naucte, ze pri serii GTX5XX je Furmark nerelevantny test
- rbclass
- Žlutá karta

-
furmartk je uplne nanic..po prve ti vnom karta nejde na plno a po druhe stabilitu na nom neotestujes..
pust si crysis 2 ak chces testovat stabilitu
- Shakall605
- Začátečník

Kdo říkal že chci testovat stabilitu na defaultním nastavení? Jen jsem říkal "něco" o teplotách nic víc. I crysis 2 patří mezi moje gamesky a potvrzuje pravidlo viz. vyšší můj post.rbclass píše:furmartk je uplne nanic..po prve ti vnom karta nejde na plno a po druhe stabilitu na nom neotestujes..
- Kyselinka
- Začátečník

Aha, ked to chces iba na toto, tak je to v poriadku 
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Furmark na testování na nic
, lépe je na tom MSI Kombustor ale nejlepšá je to fakt v crysis 2 
- Shakall605
- Začátečník

Možná tj. trochu vedle, ale všiml jsem si že když se poměrně sníží fps, např. z 56 na 30, hra začně celkem nepříjemně lagovat (když otáčím kamerou do strany, vždycky mě to jakoby o jeden úsek vrátí zpět, ze směru z kterého jsem se začal otáčet). Celkem to jde vidět v metru 2033, ale pouze v některých úsecích, jinde jsem to nějak masivně nespozoroval... Je to vada karty, nebo prostě jen nestíhá? 
- Kyselinka
- Začátečník

No jedna 580-ka jednoducho metro 2033 nestiha. Moze to byt este stuttering, ktory je pri DX11 dost casty.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Týhle "líný kameře" se říká input-lag.Shakall605 píše:Možná tj. trochu vedle, ale všiml jsem si že když se poměrně sníží fps, např. z 56 na 30, hra začně celkem nepříjemně lagovat (když otáčím kamerou do strany, vždycky mě to jakoby o jeden úsek vrátí zpět, ze směru z kterého jsem se začal otáčet). Celkem to jde vidět v metru 2033, ale pouze v některých úsecích, jinde jsem to nějak masivně nespozoroval... Je to vada karty, nebo prostě jen nestíhá?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No Metro 2033 je zrovna typ hry, kde se při max nastavení nenudí ani trochu tři grafiky, jedna GTX580 je na to fakt málo.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Když ta hra vyšla, dohrál jsem jí plynule na jedné ořetaktované GTX480. Jde o to, že po zapnutí DX11 měla na výběr teselaci a ješt něco. To druhé způsobovalo pád výkonu o 50% a vituálně jsem neviděl jedinej rozdíl tak to jsem vyřadil. Metro je hold jedna z her kde max detaily na DX9 a DX11 vypadaj prakticky stejně až na ten rozdíl 20 vs 60fps.....