Hlučný zdroj?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Skarab
Nováček
Nováček

Hlučný zdroj?

Příspěvek od Skarab »

Zdravím mám problém tak nějak jsem se pokoušel u pc redukovat hluk který není nijak hrozný ale je to takový hlubší zvuk. Po delším odposlouchávání jsem zjistil že jediná komponenta kterou opravdu dost slyším je zdroj (Fortron SAGA II 500W) Chci se zeptat má smysl měnit fan ve zdroji? Pomůže to něčemu nebo jde o to že zdroj je poměrně dost zatížený a bude to stejné i s druhým fanem. Díky za rady
muliku
Začátečník
Začátečník

Re: Hlučný zdroj?

Příspěvek od muliku »

I kdyby byl hodne zatizenej a fan se tocil naplno, tak nejakej kvalitnejsi neuslysis. Napr. Noctua dela velice tiche vetraky
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
Skarab
Nováček
Nováček

Příspěvek od Skarab »

tudíž je možný že by tam fortron od výroby cpal takové hlučné větráky? Opravdu přehluší i referenční gk
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Mám rovnaký zdroj, fan som vymenil hneď ako bola možnosť. Nemenil som ani kôli nepríjemnosti hluku, ale že bol najhlučnejší v PC (ostatné fany už vymenené). Hodil som tam 12cm. Gelida, pripojil na Kaze Master a mám tu krásne tichúčko :)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Skarab
Nováček
Nováček

Příspěvek od Skarab »

Přesně tohle jsem potřeboval vědět :) ujistit se že to dělá on a ještě jedna věc ten větrák šel vyměnit a konektor šel napojit do desky zdroje? je tam konektor? Nebo je napevno přípajený do něj a musím ho vyvést do kabelů od zdroje?
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Konektor v zdroji bohužiaľ nieje. Odstrihneš starý vetrák, zaizoluješ kabely, nahodíš fan a konektor vyvedieš buď na dosku alebo do regulatoru :)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Skarab
Nováček
Nováček

Příspěvek od Skarab »

Aj :/ to se mi zas nechce porušit záruka :/ no uvidím nějak to vymyslím
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Záruku porušíš už len otvorením zdroja. Na jednom šrúbku je totiž plomba ...
Skarab
Nováček
Nováček

Příspěvek od Skarab »

Aha no stejně jsem přemýšlel o silnějším tak popřemýšlím zda ho neprodat úplně a kdyžtak ten fan vyměním. Díky za rady
-frost-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -frost- »

A k té izolaci kabelů, ta se provádí jakým způsobem prosím tě? Nasazením nějaké koncovky či co?
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

obalíš kabel něčím nevodivým :wink:
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrtka.smety »

Dobra je smrstovaci buzirka (metr stoji cca. 20,-), da se poridit v kazdem lepsim elektru
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Svoju robotu výborne spraví aj izolepa, ktorá sa dá (mala by!) nájsť v každej domácnosti :)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

lepsi smrstovacku, izolepa v pri teplotach ve zdroji moc nevydrzi (lepidlo se rozblemca)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Johnoo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johnoo »

Zdravim. Neda sa nejako inak utisit zdroj? Len vymenou vetraka? Hmm nevim lebo som si kupil novy pc:
ASUS M4A88TD-M EVO/USB3, AMD Phenom II X2 555 Black Edition 3200MHz BOX, MSI nVidia 9500 GT, DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 CORSAIR TWINX XMS3 DHX BOX, Seagate Barracuda 7200.12 SATA II NCQ 1TB, FORTRON BLACK POWER 450W, a nevim ci sa u tohto zdroja nemoze stat ze to nejako neprezije ked by som taktoval lebo ak sa to moze stat coho sa bojim tak nevim ci chcem prist o zaruku zrovna pri 65€ zdroji
hmm ci inak to nejde ?
Thomas142
Nováček
Nováček

Příspěvek od Thomas142 »

srna píše:lepsi smrstovacku, izolepa v pri teplotach ve zdroji moc nevydrzi (lepidlo se rozblemca)
to souhlasím, ona se izolepa někdy rozlepí sama od sebe a není k tomu potřeba moc tepla.
SVKOverclock
Nováček
Nováček

Příspěvek od SVKOverclock »

Dobrý deň mám problém s hlučným zdojom Corsair GS 800w. Nevie te mi poradiť ako by som ho mohol stíšiť ??
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

SVKOverclock píše:Dobrý deň mám problém s hlučným zdojom Corsair GS 800w. Nevie te mi poradiť ako by som ho mohol stíšiť ??
..vyměnit ventilátor.... :mrgreen:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
SVKOverclock
Nováček
Nováček

Příspěvek od SVKOverclock »

no super to mám akože rozmontovať zdroj (prísť o záruku) odpojiť ventilátor a dať druhý ?? Neni nejaké ine riešenie ??
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

logicky ...aké? :)
pretože ventilátor je vlastne jediná vec v zdroji ktorá vydáva zvuk, ked ti teda nepískajú cievky
proste bud ten ventilátor zreguluješ alebo vymeníš poprípade oboje
ale že by boli GS nejaké extrémne hlučné, ak ti ten vetrák hrkoce alebo také niečo daj to RMA
väčšina zdrojov je akotak použiteľná tak do 50% zážaže a nechce sa mi veriť že by GS800 hučal pokiaľ nemáš nejakú uber zostavu
btw tie sagy majú hrozný ventilátor ja som ich už pomeniť vo všetkých čo som namontoval :mrgreen:
všetky začali hrkotať
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“