toje jasny ze dam jinej chladic. Kdyz jsou teploty ok (44/58) cobyne,, ted spis resim to napeti,, z widli nevim,, ten jejich AI suit nebo jak se menuje ta ptakovina, takovy spy ja neinstaluju .. prece semi nebude menit nastaveni az po nacteni systemu,, vetsinu casu stejne bezim jako server... widle mam jen na obcasny zahrani...
flanker: vsechny vychytavky v biosu mam na disable....
zkusim jeste pockat na novej bios...
to je naopak hodně povedený software, dle mě a nejen mně nejlepší tweakovací software, navíc ani nezatěžuje nijak paměť. U ROG desek je provázán s čipem na desce s označením iROG, na klasickej odhaduju ho má na starost TPU čip. Kdysi šlo dokonce data ukkládat i do BIOSu...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
mrkni, zda ti neblokuje vyšší napětí volba APM v Advanced setings a pak můžeš vypnout "wait for F1 error" nebo tak něco. VRM nastavit manuálně. Ideální,kdyby si poslal nastavení UEFI v AI Tweaker a v Advanced
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Dithiius: bohužel....Thubana neprodám ani za mák, ten zlatej kus je pro mě moc cennej a 1100T je dobrá pod LN2. Nicméně...nové FXko 8150 je taky hodně drsné, tak 15-20% výkonem v průměru nad OC 1090T. Přes 5 GHz R11.5 je krása
Chce nás někdo zas nalákat a nebo opravdu ví co říká? Těžké uvěřit, berme to jako spekulaci (B3 revize bdue dozajista, alespoň to lze nazvat pravdou)
AMD FX – Series B3 revision is more than just a basic stepping:
I have direct knowledge of a possible B3 revision for the AMD FX line of CPUs. I cannot disclose performance projections at this time, but be assured AMDs processor division is working vigorously on a (B3) stepping revision with minor architectural tweaks. The base architecture will not be changed at this time.
See Other thoughts below.
Slower than the Phenom II X6 CPUs in a Clock for clock review(s). B3 revision coming to resolve this issue among a few more.
Other Thoughts: Within the B3 stepping revision, expect minor tweaks to the following:
1) L1, L2 and L3 latencies
2) Cache Thrashing Issues
3) Modified Algorithms for Branch Prediction
4) Healthy Bump in Processor Frequency
5) Slight Frequency increase via NB Controller
6) “Total Intelligent Control†For example programs and applications should look at the module design approach and the ability for the processor to intelligently turn off and/or turn on specific cores that it believes is hindering performance for maximum performance. (May be for Socket FM2, not sure at this time).
7) Power will be improved but not my much. We will have to wait for Socket FM2 or a future B4 revision for the AM3+ platform for better power efficiency especially when Over-clocked.
flanker niektore veci su zaujimave aj realne, ale tieto zmeny nenasvedcuju B3 steppingu ale novej revizii napriklad C0.
Dalsia vec o tom IPC, nemozne, vieme dobre, ze je 15% dole a teraz by bolo rovnake ako K10, alebo co? to je prilis vela na reviziu a potom co s jadrom Trinity, bolo by este lepsie alebo cpu v trinity je toto iste a PD co pride neskor bude skutocnym nastupcom BD.
Som velmi skepticky a preco sa radsej nesustredia na PD pre desktop.
Jiste obycejnym metal respinem smahem odstrani veci, ktere neodstranili za 5 let. Jeste zminka o B4 je tez dobra.
Pokud nejaka B3 bude (coz pri soucasnem zemetreseni v AMD neni 100% zarucene), tak se zrejme zvedne OC/vylepsi spotreba + nejaky bugfix, ale relativne tak v rozsahu TLB bugu.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Taky to vidím spíše na "kosmetické" úpravy, než na zbožné přání, které sepsal uživatel nt300 na bit-techu. Po tom co "nakecal" JK ohledně BD, nemůže ani běžnému uživateli toto někdo žrát. Pokud to bude pravda, tak klidně sním plechovku od FX
hehe, no, to by byla sranda jíst plechovku od FX . I dkyž ani já této zprávě příliš nedůvěřuju, na plechovku bych si zas netroufl . B3 dle mě bude, protože na Piledriver "Vishera (původně Komodo)" je ještě do vydání spousta času.
yuri.cs píše:Jiste obycejnym metal respinem smahem odstrani veci, ktere neodstranili za 5 let. Jeste zminka o B4 je tez dobra.
Pokud nejaka B3 bude (coz pri soucasnem zemetreseni v AMD neni 100% zarucene), tak se zrejme zvedne OC/vylepsi spotreba + nejaky bugfix, ale relativne tak v rozsahu TLB bugu.
uz jsem to psal tady,takze se nebudu opakovat http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 3#p8234743 ty zmeny tak jak je popisuje ten user jsou nerealne a hlavne neproveditelne obycejnym metal respinem. Takze pouze oprava logickych chyb nikoliv architekuralnich! Navic vzhledem k nastupu PD nedavaji dalsi revize (C,B4) zadny smysl..
Naposledy upravil(a) del42sa dne úte 22. lis 2011, 17:59, celkem upraveno 3 x.
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
B3 dle mě bude, porotže PIledriver s L3 tu nebude zdaleka zkraje roku....Osobně bych taky očekával drobná vylepšení a prakticky lepší OC potenciál a nižší spotřebu.
Pozor, důležitá zkušenost
Po odzkoušení celkem tří kusů FX procesorů se i mě potvrdilo, co kus, to originál. Psal jsem následně do AMD a ještě dnes se mi dostalo odpovědi, že to souvisí s doladěním/nedoladěním výroby GF. Frekvenčně jsou rozdíly mezi čipy poměrně rozsáhlé, dá se to odhandout na 400 MHz na stabilitě! Ale hlavní potíž je v topivosti čipů a jejich limitací pro denní používání. V dalším odstavci to rozeberu konkrétně.
První kus je 95W 8120. Má nízké VID. Tento čip lze uchladit vzduchovým chlazením v loadu zhruba na 1.525V, tedy čip škáluje až po svůj horní limit 4840-4900 MHz v Cinebench. Ideální kus na vzduchové používání.
Druhý kus byl 8120 125W. tento čip s celkem nízkou voltáží však příliš dobře neškáloval a i když s ním lze projet rendering s napětím kolem 1.5V, je to velmi na hraně. 4700 MHz, víc ani prd. Horší kousek z výroby.
FX-8150. Problém jsou zde teploty. Vyšší VID čipu zde funguje jinak než u Phenomů II. Pochopitelně, tyto čipy více hřejí a je nemožné je uchladit při overclockingu s napětím 1.5+V pro maximální limit procesoru. Jako chlazení používám Corsair A70 s větrákem Ultra Kaze 3000rpm v loadu, i přesto uchladit tento kus s napětím nad 1.44V v těžké zátěži a tímto nadstandartním vzduchovým chlazením je zhola nemožné! Proto také je limitující frekvence 4800 MHz s 1.44V v loadu, S vyšším napětím (i při nižší frekvenci) se ozve teplotní ochrana. V Coretemp dosahuje s tímto napětím 73-74 C v loadu, tedy reálně nad 85 C Tyto kousky jsou vhodné pro vodní chlazení a nebo obecně extrémní chlazení. Stejný batch a skoro stejný serivoý číslo má kámoš froxic, jen má jako chlazení Antec Kuhler 920-lehký vodník all in one. Díky lépe odváděnému teplu z procesoru si může dovolit i napětí nad 1.5V a Cinebenche projede i nad 5050 MHz! tedy, pdoobné čipy jsou vhodné pro vodní chlazení a nebo pod dusík. Na vzduchu excelují jen do určitého napětí, které teplotně lze uchladit.
Mám tu něco pro fandy AMD. Konečně jsem se dokopal a udělal recenzi fošny Sabertooth 990FX. Do ní jsem nemohl osadit nic jiného než dvojici procesorů FX. FX-8120 (95W) jsme prověřili společně s Flankerem pod dusíkem na CREONTECH LAN 3 a po sléze jsem otestoval FX-8150 v domácích podmínkách.
Pro zájemce počtení ZDE. Nejlepší výsledky jsem rovněž nahrál na HWbot
Ako môžeš do tej dosky osadiť dvojicu procesorov?
Bud píšeš jak maďar alebo to je zas len vlhký sen, aj ked dvojica BD by už s Intelmi porovnateľná bola.
Ano napsal jsem tu upoutávku jako maďar, ale pokud ti to tak vadí, nikdo tě nenutí to číst. Nicméně pokud se podíváš do recenze, tak některé výsledky jsou hodně zajímavé (hlavně rendering) a dá se to v pohodě srovnat s Intelem.
Hm mam dojem ze na podobne skore v cb11 staci 2500k na 4500mhz a vodnikamu na to netreba
Inak cenam dosiek, podla mna ked vyrobci uvideli vykon bd tak ich proste dali dolu lebo za planovane peniaze by ich nikto nekupil
A ceny intelu, kde niet konkurencie...