Zdravím,
jelikož jsem v oboru zvuku naprostý laik a až dotěď mi stačila integrovaná zvukovka na desce, chtěl jsem se vás zeptat na váš názor.
Chtěl bych si koupit zvukovku řekněme max do tisíce. Nebudu ji mít na žádné 7.1 repro, budu si k ní kupovat Creative Fatal1ty Gaming Headset (nebo Razer Orca, to ještě uvidím - ostatně i vy mi můžete poradit které ). Ale teď nevím, jakou kartu nejlíp vzít.
Jak to je s tou technologií EAX? Podporuje jí jen Creative? Jakou kartu byste mi z vlastní zkušenosti doporučili vy? Když si koupím Xonar, nebude mě pak mrzet, že ve hrách EAX nemám?
Jo to jsem četl, že jsou Xonary co se součástek týče lepší. Právě hlavně mě zajímá ta podpora EAXu. Oficiálním tvůrcem téhle technologie je Creative, a Xonary (některé) jí (prý) umí taky, s tím že to ale v případě Xonarů daleko více zatěžuje procesor. No asi si vyberu nějakou tu Creative, budu muset pročíst nějaké thready, abych se vůbec zorientoval, která se pro moje potřeby bude nejlíp hodit.
Jestli chces neco procitat,tak ti doporucim prispevky na czechcomputeru od "shapeta" to je odbornik na zvuk.
K tvymu dotazu cituji "EAX je chraneny nazev Creative, ASUS pouziva softwarovou obdobu GX 2.5, coz sice neni totez, ale ve vysledku temer ano. "
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
Dám ti jednu radu, pokud na to chceš napojit Fatal1ty nebo ty Razer Orca, tak si radši nech realtek na desce, rozdíl nepoznáš.
Je to vyhazování peněz, pokud to myslíš vážně, tak se nekoukej po "herních" sluchátkách, ale po něčem normálním.
Jestli chceš headset, tak Sennheiser PC350 nebo PC360 a pokud na to nemáš, tak Beyerdynamic MMX2.
Pak ještě možno Senny HD201 (pokud nejsi majetný), Senny HD380 Pro a pak až HD500 řada.
Pokud ti jde o EAX, tak do tisíce asi nic pořádnýho není, protože ty levnější Xfiny od creativu nejsou pravý X-fi, mají horší čip který umí tuším eax4 a ne 5, nebo co je teď nejvyšší specifikace už ani nevím. Nějaký to extreme audio je po této stránce na úrovni staré audigy 2/4. Za creative tedy jedině X-fi titanium nebo vyšší.
U asusu co vím tak Xonar DS by s tou svou emulací snad měl vyhovovat, ale ve všech recenzích ti řeknou že je lepší rovnou vzít Xonar DX.
EAX už stejně jako takový pod win7 neexistuje a creative na to má softwarovou emulaci Alchemy.
Další věc je, které dnešní nové hry se chlubí tím že podporují EAX? Já o žádné nevím.
Jinak k takovým sluchátkům jako Creative Fatality po stránce kvality audio výstupu imo dostačuje int. zvukovka.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Díky moc za zajímavé názory. Mně hlavně šlo o ten rádoby 3D zvuk, s mou věží, kterou mám připojenou k PC si prostě neužiju ve hrách ten správný zvuk (přicházení nepřítele zezadu, výbuchy směrované z různých úhlů atd.) Sluchátka si chci koupit hlavně kvůli Penumbře a Amnesii, které jsem si nedávno koupil na steamu, a tam prostě je kladen neuvěřitelný důraz na tu zvukovou stránku. Nejsem žádný zvukový fajnšmekr, v tomhle ohledu nemusím mít to nejlepší. Jen jsem si vědom toho, že integrovaný Realtek prostě nedokáže tak dokonale podat tu zvukovou stránku
TOC píše:
Jestli chceš headset, tak Sennheiser PC350 nebo PC360 a pokud na to nemáš, tak Beyerdynamic MMX2.
Je fakt, že sluchátka za 2k+ by pro mě byly zbytečně vyhozené peníze, aspoň momentálně. Nicméně ty Beyerdynamic vypadají dobře, většinou si pod pojmem herní sluchátka vybavím Razer, Roccat, Creative, Steelseries, Logitech etc. Steelseries jsem zavrhl z důvodu časté nefunkčnosti jednoho sluchátka, která se po čase projeví. Creative má v cenové hladině hladině 1-1.5k jen Tactic. A těm moc nevěřím - kvůli té (ne)"reálné" simulaci 3D zvuku. Razer tam má tuším jen Orcy, pak je až Carcharias, Roccat má kulo (ale já chci zavřené mušle) a Logitech se pohybuje až ve vyšší cenové hladině. Takže proto u mě padla volba na Fatal1ty a Orcy.
Jj, to samé si pod pojmem herní sluchátka vybavím i já.
jenomže to jsou všechno šunty, musíš se dívat po pořádných výrobcích, jako je AKG, Shure, Sennheiser, Beyerdynamic, apod.
Mám doma jak Fatal1ty, tak Sennheisery HD595 a to jsou neporovnatelná sluchátka, já už ty fatal1ty nemůžu mít ani na hlavně, takže se mi tu jen válí.