Sluchátkové zesilovače / DACy

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Sluchátkové zesilovače / DACy

Příspěvek od Maxtor »

Mame tady sice nakupni poradnu pro rychle dotazy, stejne tak tady mame ale rozsahle tema sluchatek a vzhledem k tomu, ze nabidka vsech tehle produktu se casto nemeni a porad je duvod cerpat i ze starych threadu rad bych tady zalozil Zvuk/DAC/Zesilovac tema..

At nejak zacnu.. a trochu rovnou rozlousknu rozhodnuti pripadnych tazatelu mezi temi nejbeznejsimi vyrobky ktere se tady objevuji.. alespon v rychlosti tedy:

- Proc USB pro DAC ee..? protoze neni na prenos konstatniho toku zvkukovych dat navrzeno.. kdyz to reknu hodne v kostce, radic provadi CRC check dorucenych dat.. tzn. vytezuje linku kontrolnimi soucty.. rychlosti kolisaji a i s ohledem na el.mag. ruseni, ktere PC do USB pousti je na strane DACu vyuzivana CRC korekce mnohem vice, nez v pripade klasicke audio-digital cesty..
- Zazrak jmenem optika taky neni zadna sranda.. to, ze jde o nejcistejsi cestu je fama.. nastavaji problemy s hodinama apod.. jitter taky saha do signalu vice nez by musel.. v kazdem pripade jde rozhodne o uplne jinou ligu spojeni nez pri pouziti USB..
- Asi nejlepsi moznosti pro bezneho usera je klasicka Coax cesta (snura Cinch-Cinch) ktera je vsim vyse jmenovanym postizena nejmene

Obrázek
NuForce uDAC2 (cca 3k) - takova levna hracka ktera cloveka uvede do problematiky podobnych zarizeni.. spatne soubehy na kanalech, zpracovani jinak vcelku slusne.. prakticky zadne vstupy, krome USB.. reknu to tak, ze podle me to je velmi pekny vyrobek za velmi peknou cenu.. pokud nemate notebook, kam ho casem zaradite do brasny, budete z nej ale casem prechazet vyse.. k notebooku super - ale v podstate jen kvuli konstrukci

Obrázek
NuForce Icon (cca 10k) - tohle je v podstate prvni rozumny DAC od NuForce.. moznosti pripojeni slusne, vystup velmi dobry.. za ty penize je to fakt pekna hracka.. neduhyy levnejsiho bratra jsou pryc.. sam jsem ho neslysel, ale vsude ho doporucuji s tim, ze opravdu funguje a je docela neutralni..

Obrázek
Firestone Audio FUBAR IV (cca 5k) - Velmi oblibena krabicka s ruzne hodnocenymi parametry a zvukem.. osobne si myslim, ze je za ty penize uzasny, protoze i kdyz nejaka ta lepsi konkurence bude, nenabizi digital-in ve vsech formach.. hi-fisti ho vychvaluji za promo cenu, za kterou byl uveden (3k), ale za 5 je jim to uz pry moc.. ja osobne s tim problem nemam.. sam ho domu nechci, protoze spousti analog vystupy na tvrdo, takze vam ve sluchatkach pekne lupne, kdyz ho zapnete.. jinak podle me hodne dobra vec a pro bezneho usera by nebylo treba mirit nikam vyse..
Neduhy jsou bohuzel ono spousteni a katastrofalni zdroj, ktery dokonale zajistuje to, ze zesik sumi.. kupovat za dalsi 4k zdroj od Firestone je ale blbost.. za ty prachy uz mate uplne jinej DAC..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pát 25. lis 2011, 02:25, celkem upraveno 2 x.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Sluchátkové zesilovače / DACy

Příspěvek od Maxtor »

No a ted muj dotaz.. ma z vas doma nekdo cokoli od Audio-GD z Ciny..? Chystam se na silene chvalenou plne diskretni NFB-12 se dualnim Wolfsonem ..
Krome postrehu z fora za kopeckama bych si klido poslech realny nazor majitele cehokoli od tehle sakra sikovnych chlapcu.. :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo to by mě taky zajímalo, cena je více než příznivá, co na číně oceňuju je plnej pohled dovnitř včetně schémat, u EU/USA produkce nevídané, protože to je vevnitř často horší než u číny
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

silne pochybuju, ze to tady nekdo ma...takze head-fi to jisti, nicmene za ty penize vypada vice nez slusne...

osobne jsem zvedavej na ausus essence one - (zatim jedina) recenze to dosti vychvaluje
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Audio-GD má někdo na Avmanii, nepamatuju si jméno, ale určitě to půjde vyhledat. Pak Hergarok má upravený Zero, taky by nemuselo být pak špatný.

Fubar IV mám doma dva roky, hodí se k relativně náročným sluchátkům, na citlivých kouscích dost šumí (pro mne největší negativum). To prasknutí je při vypínání. Bohužel jsem neměl možnost vyzkoušet uDAC nebo Fiio E10/E7, ale plánuju E10 k notebooku, tak to pak budu moct srovnat. Bína ho dost odsuzuje, já jsem neměl možnost slyšet pro HD650 nebo K601 nic lepšího, takže spokojenost :)
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

uz "ho" mam, NFB-12 ma andrejsvk

LINK
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Četl jsem pár recenzí co teď byly na SHW, a tam autor psal něco o nutnosti připojit DAC ke kvalitnímu digitálnímu výstupu, tak by mě zajímalo jaký může být rozdíl mezi nějakou hifi zvukovkou a obyč X-fi a nebo nedej bože třeba prachsprostou integrovanou.

Další věc co mě zajímá, jak je to stím coax digitalem a optikou, já sem žil v tom že optika je lepší protože není rušená nějakým EMI.

A poslední dotaz, nevzniká nějaké zpoždění zvuku při dig. zapojení? Chtěl bych to používat i na hry když už, abych nemusel přehazovat HD555 sem a tam.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

A co rikate na Essence One ? Na avmanii nekdo chysta recenzi,tak sem zvedav.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ta NFB-12ka je prej husta.. vystup je prej dobrej a co se tyce zpracovani, je to prej za ty soucasny penize ulet.. ona ta Cina nemusi byt jen o kopirovani vseho co je ze zapadu.. tak jako tady starici montujou zakazkovy audio HW, delaj to i tihle kluci v Cine.. jen levneji..
Zatim tedy ale diky za link na majitele..

ad. Optika vs. Coax.. optika ma vyhodu v galvaneickem oddeleni pristroju.. to bezesporu.. Coax je navic narocny na kabel.. neni to tak jednoduchy.. musi mit staly odpor a to chce snuru s dobrym stinenim a dobry konektory (tim zase ale nemyslim kabely typu tisice za metr.. neni treba prehanet)..
Obecne to reknu takhle.. zkusene ucho rozdil pozna (samozrejme zalezi i na zarizenich okolo).. ja bych na to zase tolik nesazel, ale uz z principu jsou tady jista uskali.. optika miva pri vetsich vzdalenostech chyby zpusobene vnitrnimi odrazy svetla v kabelu, navic je v ceste transmitter prenasejici el. signal na svetlo a zase zpet.. to zpusobuje vyssi zasahy jitter korekci, nez u koaxu.. rikava se, ze koax miva teplejsi zvuk..
Obecne bych to zase nejak dramaticky neresil, ale uz jen kvuli jitteru se obracejte na coax.. samozrejme pokud to neznamena utratit za zarizeni jen kvuli vystupum a vstupum 2x tolik..
Osobne bych se nebal kabelu Profigold, Bandridge apod... je to sice 500,- za 1-2m, ale co uz.. je to na porad.. jedina vec kterou clovek vlastne dostane je slusnejsi snura s dobryma konektorama.. to je podle me plne dostacujici.. v klasickym analogu hromadne nakupuju klasicky studiovy DieHard Proely, ktery stojej par korun a nabizej presne to, co jsem zminoval.. proste to jsou pevny tlusty snury, kde je dobrej prurez a proste vubec.. pomer cena/vykon je fajn.. maj je napr. na Muzikantovi, nebo na Headphones..

K Essence One reknu tolik, ze mu neverim.. :) ..ne ze by to mel bejt nejaky shit, ale je to zarizeni mirene na trochu jinou cilovku a chvalit ho budou vsude.. uz jen proto, ze ho tahle jina cilovka i recenzuje.. ale rad se necham vyvest z omylu..
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Essence One je shit, nebrat to, je to fakt mizerně osazený.
Coax je lepší, ale tk optika není taky úplně k zahození a na horších sestavách se nechá poslouchat i zvuk přenáený přes USB.
V cenové kategorii do těch 10k bych osobně asi volil Zero DAC (nejnovější verzi s OPA627) a modifikoval ho na verzi "Amarok".
http://amarokcz.wz.cz/ZERO.htm
Je to fakt kvalitní věcička. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

TOC: a tys ho slyšel? případně v porovnání s Iconem...? Jinak bych tu takovýhle prohlášení určitě nevytahoval.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jj, Zero jsem slyšel (ale trochu jinak modnuté), byl na tom připojený myslím BVAudio Headamp a HD650.
Znělo to fakt dobře, s Iconem ho porovnávat nemůžu ale poslouchal jsem na HD600 (tzn podobné jako HD650) s homemade zesilovačem a Caratem- Ruby 2 (obě sestavy napojený na PC přes USB :() a zvuk se mi zdál lepší na první jmenované, podtrhovaly teplejší a osobnější zvuk Sennů, dokážu si představit, že na K701 by to mohlo dělat i něco jiného, ale nevím.
Icon jsem neslyšel, ale bude na tom asi hůře než Ruby 2, ten překonává až pak HDP. :)
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

TOC píše:Jj, Zero jsem slyšel
Asi myslel ten Essence One,kdyz prohlasujes ze je to shit.Radsi si pockam na recenzi.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

btw Fubar 4 Plus v dobre akci (v akci maji i Caraty)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

ŠakaL: Zatím ne, ale stačí se podívat na osazení a je jasno, že dobrý zvuk to nebude, je to taková slátanina.
Ta akce na ten Fubar je fakt dobrá. :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“