Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy - NE aktivace

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Licenční thread - ptejte se na licenční dotazy

Příspěvek od CZDaywalker »

Co o tom vím, tak lze skládat PC i z ruzných obchodu.
Je tam podmínka, aby to bylo v jeden den vše.

Pak lze zakoupit OEM a mít to legálne.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

off: podle mého názoru, pokud ty PC sestavy sám sestavuješ a instaluješ na ně OEM software a pak je jako celek prodáváš někomu jinému, tak jsi ty sám OEM system builder. (souhlasíš s tou licencí otevřením krabice která je vždy na ní nalepená) http://oem.microsoft.com/public/sblicen ... _czech.pdf
A proto můžeš sestavovat z dílů nakupených kdykoli a odkudkoli.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

CZDaywalker píše:Je tam podmínka, aby to bylo v jeden den vše.
Nějaký link na tu "podmínku" by na to nebyl?
Nějak si neumím představit, že výrobce sestavy musí vše nakoupit v jeden den.
Jája píše:... sám sestavuješ a instaluješ na ně OEM software a pak je jako celek prodáváš někomu jinému, tak jsi ty sám OEM system builder...

... můžeš sestavovat z dílů nakupených kdykoli a odkudkoli.
Také to tak vidím.
Naposledy upravil(a) Shit dne pát 25. lis 2011, 14:53, celkem upraveno 1 x.
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Přesně s tímhle problémem jsem se setkal minulý týden v CzC. Ač jsem chtěl koupit na svou firmu samostatná Windows a nainstalovat je na nový zákazníkův počítač, který jsem stavěl, tak mi je neprodali. Hádal jsem se s nimi asi 15 minut a nevyhrál. Povídali mi něco o tom, že mám jít za svým dodavatelem. Mé argumenty o tom, že v tonhle případě jsou oni mým dodavatelem a já to koncákovi prodám s příslušným HW, nebrali v potaz.

Vrchol všeho nastal včera, kdy nechtěli v CzC prodat mému zákazníkovi mnou objednaný notebook s Windows 7 HP, že prý není tenhle OS určený pro podnikání. Donutili ho koupit to na doklad "Drobný prodej" a zákazníkův účetní to nechce dát do nákladů a uplatňovat odpočet DPH.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Briketa píše:.. v CzC prodat mému zákazníkovi mnou objednaný notebook s Windows 7 HP, že prý není tenhle OS určený pro podnikání...
To snad ani není možný... Ve firmě mohu mít klidně v netbooku i Startery a každému to musí být "šumák". To samé platí i pro předinstalované Office Starter.
Briketa píše:Ač jsem chtěl koupit na svou firmu samostatná Windows a nainstalovat je na nový zákazníkův počítač, který jsem stavěl, tak mi je neprodali.
Chtěl si je koupit "na sebe" nebo na svoje IČO?
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Chtěl jsem fakturu s hlavičkou své firmy a poté bych já vystavil fakturu na celé PC i s OS na zákazníka.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hm - tak to nechápu. Asi chtěj "donutit" člověka, aby si zakoupil místo OEM krabici. :?

Osobně jsem s tím neměl nikdy problém, ale je fakt, že z CZC zboží neberu a nikdy nekupuji OEM software "sólo" (neboli kupuji to alespoň s nějakým jiným hardwarem na dodáku).
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Chtěli mi prodat krabici nebo GGK kit. Spíš ale jejich chování vychází z neznalosti těch OEM smluv. Oháněli se tam jejich smlouvama s MS, že nemohou prodávat OEM Windows samostatně. To, že já to dodám s celým PC koncákovi, je nezajímalo. Oni asi předpokládají, že všichni jejich zákazníci jsou koncáci.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Děkuji všem za rady.
To Briketa: přesně tenhle problém jsem se dočetl v diskusi na czc. Nevím proč to tak mají, ale jestli mi to neprodají oni, tak prostě někdo jinej. Je to jen jejich kšeft a ja rozodně kvůli nim nebudu kupovat krabicovku.

K tomu dokladu: To už vážně nechápu a myslím si že by si na tom živnostenský úřad pochutnal. Pokud budu chtít na zboží dražsí než 10 000 Kč normální fakturu a ne zjednodušený doklad, tak mi ji prostě vydat musí.

Asi maj prostě moc zákazníků a chtěj to redukovat :lol: .
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano, samozřejmě, že system builder může cokoliv nakoupit kdykoliv.
Pouze kupující, který není SB musí mít údaje na jedné faktuře nebo na různých, ale musí tam být stejné datum.

Další diskuze už je zbytečná, jsme se nepochopili.
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

Takze mozna placnu blbost, ale muzu byt system builder sam sobe? Nakoupim si ruzne komponenty v ruznou dobu, pak k tomu dokoupim zvlast OEM win. Sestavim si pc, vystavim si fakturu at tam mam vsechny komponenty pohromade s jednim datumem a pocitac bude takhle vporadku?
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3733 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 970EVO 500GB, HDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
marian78
Nováček
Nováček

Sngl OPEN 1 License Qualified - co to vsetko znamena

Příspěvek od marian78 »

Ahojte, chcem sa spytat na tieto skratky - "Sngl OPEN 1 License Qualified". Je mozne pouzivat s touto licenciou produkt "Microsoft Win SBS Essentials 2011" neobmedzene, alebo musim kazde dva roky platit licenciu. Malo by to byt do 25 PC na 1 workstation. Dakujem, Marian.
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

V tomto případě se dle mého jedná o Open Licence.
U tohoto druhu licence platí to, že si ji zaplatím, dle typu si ji buď zaplatím při pořízení nebo si můžu taky vybrat rozdělení platby apod.

V každém případě je to licence trvalá, kde by se prodloužoval benefit Software Assurance, pokud by ste si jej koupil od prodejce.
V opačném případě i po vypršení doby (2 roky), je možné licenci používat dál.
To prodloužení se dělá v případě, kde se do stávající multilicence dokupuje další software a firma nechce mít více otevřených smluv, tak to přidá do té jedné, která ale musí být stále aktivní.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Chci nové legální Win7, Visty co mám jsou OEM a už jsou stejně asi 3x reinstalované, tak se koukám po co nejlevnější non-OEM verzi. V bazaru někdo prodává Full Win7 Premium 32/64bit za velmi hezkou cenu, tak se ptám v čem je problém? Děkuju. (jedině to, že dva budou mít stejné Win...)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

OEM se dají zakoupit pouze s novým počítačem nebo s komponenty dohromady tvořící funkční počátač.

FPP verze se dá koupit a instalovat bez nutnosti mít k tomu PC nebo HW.

Vždy je nutné se dívat na to, co je tam napsáno - verze k novému PC apod.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Měla by to být čistě verze full bez závislosti na čemkoliv. (ta co nová stojí přes 4tisíce)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

V bazaru bych to raději nekupoval, viz článek: Software z druhé ruky: můžete legálně koupit nebo prodat?

Kup si tzv. legalizační verzi GGK o je o něco dražší než OEM, ale levnější jež FPP
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Zdravím, při brouzdání po bazarech jsem našel toto: http://pc.bazos.cz/inzerat/17846500/Win ... CZ-BOX.php říkal jsem si že na tom něco nehraje tak jsem zkusil napsat zda je to krabicová verze a toto byla odpověď:

"Dobrý den pane,
nejedná se o standartní "krabicovou verzi".
Vy obdržíte následující, 25 místný klíč pro ověření pravosti online
na adrese:
http://www.microsoft.com/genuine/valida ... ol=install
Klíč se ověřuje online. Dále obdržíte DVD médium s verzí 32bit i 64bit plně v CZ
jazyce.
Potvrďte mi prosím po přečtení Váš zájem, děkuji Vám.
Software LZE opětovně instalovat na HDD a software NENÍ vázán hardwarem.
Licenci tudíž lze přenášet na jiné PC.

Zasílám formou převodu na účet či formou dobírky.
Verze, kterou disponuji je kompletně v CZ jazyce a ve verzi 32bit i 64bit.
V případě jakýchkoliv dotazů jsem Vám plně k dispozici.
S pozdravem Jana"

Předpokládám správně že se jedná o elektronickou licenci, která se v česku neprodává a tudíž je nelegální?
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

100% nelegální.
raduss
Začátečník
Začátečník

Upgrade Win 7 hp -> Win 7 pro

Příspěvek od raduss »

Zdar,

neví někdo více informací o downgrade win8? Zajímá mě primárně zda je nějak ošetřeno "upgrade" win 7 hp na win 7 pro pomocí tohoto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0V6AW51R9G

Pokud jsem to z drbů na netu pochopil správně ms povolí downgrade na win7 pro pokud budete mít verzi pro. Tedy pokud já s widlema 7 hp upgraduji na 8 pro pak mám možnost udělat downgrade na win7 pro. Navíc jestli to tedy správně chápu tak pokud je ta výše odkazovaná licence přenosná, mohl bych ji případně použít pokud bych si pořídil nový PC s Win 8 (teda za předpokladu že ze starého pc změním win 7 pro na win 7 hp).

Zajímal by mě Váš názor a hlavně nějaké další informace které jsou známé a já jsem je nenašel.
Podpis neni, nebyl dodan
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“