Tichá GTX560-Ti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- zaxxon
- Začátečník

-
Tichá GTX560-Ti
Mohl by mi někdo poradit nějaký konkrétní model GTX650-Ti, když by měla být hlavním kritériem hlučnost. Chtěl bych co nejtišší, klidně může být na základních taktech, jde mi pouze o tichý provoz a spolehlivost. Původně jsem uvažoval o MSI twin frozru, ale pak jsem zkoukl nějaký test a je poměrně hlučná, tak nevím jaký model...díky 
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Tichá GTX560-Ti
o twin frozru II do 50% rychlosti fanu vubec nevis
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Kyselinka
- Začátečník

Najtichsie su Asusky, potom Gigabyte a MSI.
No v zatazi budes vediet o kazdej karte.
No v zatazi budes vediet o kazdej karte.
- Hladis
- Moderátor

Jak napsal Kyselina je to presne v tomto poradi.
- zaxxon
- Začátečník

-
OK, takže se budu orientovat na Asus, doufám že součástí balení nebudou špunty do uší:-)
- Hladis
- Moderátor

To neni spatny napad. To by se marketingove dalo udat jako nejtissi karta na trhu ,ikdyby tam byla vrtule s 5k otackamazaxxon píše:OK, takže se budu orientovat na Asus, doufám že součástí balení nebudou špunty do uší:-)
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Asus (2 větráková Dirct CU chladič) je jedna z nejhlučnějších GTX560, protože to neni stejnej chladič jak na 570 a větších, je naprosto mizernej, jeden větrák menší než druhej a jeden pod sebou ani nemá správné žebrování, tudiž karta je hlučná celkem dost. Gigabyte je citelně tišší, ale nejtišší mi paradoxně přišla referenční Evga. Tím myslím bez regulace, protože Evga sama reguluje na +- 90 stupňů. Kdežto GB na zhruba 75, takže se karta rozeřve i na mnohem menších teplotách. Takže asi tak. Z týhle trojky jednoznačně nejhlučnější Asus, Gigabyte po ruční kalibraci otáček super tichej, Evga reference tichá by default.
- Kyselinka
- Začátečník

Ano Zenith mozno mas pravdu. Ja som si to porovnaval s 3slotovym chladicom od Asusu. Ale mal som doma aj ASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5 a ta bola neskutocne ticha, aj v zatazi.
- Hladis
- Moderátor

No nevim DOCu ale ty ASUS s dvema vetrakama jsou tichy. Nejsem netopir a subjektivne rozdil mezi ASUS a Gigabyte je hodne malej a myslim ze ve prospech ASUSU. MSI jsou hlucny a jejich vetraky nepovazuju za kvalitni. EVGA osazuje karty kvalitnima vetrakama ,ale preci jen jsou v zatezi hlucnejsi.....tod moje zkusenost.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Vcera jsem se po xx letech u ATI zase vratil k NV.Moje posledni NV byla ta 6600 nonGT,jak je nekdo prodaval po tunach na OCforu.
Mam nonTI 560 od GB a je skvela.Ticha.Ta sama v Ti prej topi a hluci o dost vic.
http://www.alza.cz/gigabyte-n56goc-1gi-d239155.htm
Mam nonTI 560 od GB a je skvela.Ticha.Ta sama v Ti prej topi a hluci o dost vic.
http://www.alza.cz/gigabyte-n56goc-1gi-d239155.htm
Mac...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Hladis píše:No nevim DOCu ale ty ASUS s dvema vetrakama jsou tichy. Nejsem netopir a subjektivne rozdil mezi ASUS a Gigabyte je hodne malej a myslim ze ve prospech ASUSU. MSI jsou hlucny a jejich vetraky nepovazuju za kvalitni. EVGA osazuje karty kvalitnima vetrakama ,ale preci jen jsou v zatezi hlucnejsi.....tod moje zkusenost.
Subjektivně jsou teda asi hodně kusový, protože co já jsem zkoušel tak řvala, přeřvala box chladič na CPU což Evga při dobrym přísunu vzduchu ne.
A kolega v práci si taky Asuse měnil za Evgu, protože mu byl moc hlučnej, doporučit jej tudiž jednoznačně nemohu.
- Hladis
- Moderátor

No mluvim o tyhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86155 asi pet kusu jsem primo montoval a nebyl s nima problem co se hluku tyce. Samo uprednostnuju EVGA ,ale v CZ se moc nedaj vnutit a kazdy slysi na MSI/ASUS/Gigabyte..... Tady v Recku je to trochu jiny a prodavaji se hodne i ostatni znacky jako PoW, Sparkle atd... Gigabyte mela subjektivne vetsi aerodynamicky hluk v zatezi. Ty EVGA se dost v zatezi zacnou tocit a uz o nich jde vedet. Tod moje zkusenost.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano mluvíme o stejné kartě. Z tria referenční Evga, Gigabyte a tato je ten Asus jednoznačně nejhlučnější. Hlučnější je snad jen Gainward.
- oneill_sx1
- Začátečník

GTX560Ti s TFII je v klidu velmi tichá karta (v bedně s ventilátory Noctua), ale ani v zátěži není špatná.
- coyd
- Začátečník

no pokud chces neco ticheho tak si kup kartu dle libosti a k ni jiny chladic
ono jakykoli chladic od vyrobcu karet je docela hlucny pri zatezi a maximalnim poctu otacek a pokud si vytvoris profil v afterburneru tak zase o neco polezou nahoru teploty ale da se najit kompromis.. ja osobne jsem koupil na svoji kartu chladic gelid icy vision a na 1200ot je neslysny a karta je o 5st lepe chlazena nez na max otacky u dodavaneho chladice
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF