extrémní přehřívání notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kafooo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

extrémní přehřívání notebooku

Příspěvek od kafooo »

Zdravím,
Pposlední dobou se mi strašně přehřívá notebook. Vlastním asus F5GL, W7prof., dnes jsem kompletně znovu nainstaloval windows a stále při minimálním zatížení (čistá instalace windows + pár základních programů) se teplota CPU pohybuje kolem 80C. Dříve se mi Pc sám od sebe vypínal u náročných her, teď už se vypíná u skoro u každé hry. Dneska jsem pustil nějaké stahování, k tomu seriál, po chvilce začal hučit větrák na plné obrátky a po chvíli se pc zase vypnulo.

Po jednom takovém vypnutí jsem pc zkusil rošroubovat, snažil jsem se vyčistit větrák, ale moc zanesený nebyl, celkově v noťasu moc prachu nebylo, ovšem onen pasivní chladič, co vede od procesoru k větráku, byl tak horký, že i 10 minut po vypnutí pc se ho nedalo dotknout.

Původně jsem mysllel, že by mohla být chyba i ve windowsech, měl jsem už celkem dlouho jednu instalaci, ve které bylo celkem dost bordelu, ale ani po kompletním reinstallu nedošlo žádné změny...

Je nějaká jiná možnost než servis?
opilejpes
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: extrémní přehřívání notebooku

Příspěvek od opilejpes »

urcite si to vycistil? nejvic prachu byva prave v casti kdy ventilator fouka do zeber chladice. tam to byva ucpane a to bejva pricinouo. 100% si to vse vycistil?
miguelka
Nováček
Nováček

Příspěvek od miguelka »

Ahoj, taky mám problém s přehříváním notebooku. Bohužel těmto věcem moc nerozumím. Mám malý netbook ASUS, když je déle zapnutý, tak z větráku jde úplně horký vzduch, věci ležící vedle větráku jsou taky horké. Dá se koupit nějaká chladicí podložka nebo s tím mám jít do opravny? Díky.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Odsroubovat spodni kryt, vycistit od prachu a kdyz je dobry pristup k CPU, tak prepastovat.
Na youtube je 100% videonavod na rozebrani a zvladne to snad kazdy.
Asus Rog Strix G18
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“