5.1 sluchátka na Asus Xonar D2

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

scream88
Začátečník
Začátečník

5.1 sluchátka na Asus Xonar D2

Příspěvek od scream88 »

Zdravím,
mám v plánu si kupovat nový sluchátka a vzhledem k tomu, že stávající nejvíc využívám na hraní her, tak mě zaujaly 5.1 modely. Nečekám od toho žádný super zvuk na hudbu nebo filmy. Na PC stejně nic takového nedělám. Docela hraju CSS a očekávám od toho zlepšení lokalizace zvůků oproti současným stereo sluchátkům. Objevil sem několik 5.1 modelů, ale nejsem si jistý, jak který hraje. Nemá někdo praktické zkušenosti s nějakým modelem? Rád bych nějaký, který půjdou zapojit normálně jackama přímo do zvukovky, abych ji vůbec k něčemu měl. Koukal sem, že některý jsou třeba s USB a maj vlastní zvukovku. To bych nerad stejně jako něco, co má jen jeden měnič v každý mušli a 5.1 tam vzniká nějakou podivnou emulací. Neporadí někdo něco? Díky :)

PS a nepotřebuju, aby to mělo nějaký další výstupy na extrení repro. U PC budu mít jen tyhle sluchátka.
Msi Z270 Mortar + i5 7600K + 16GB DDR4 3000mHz, RX480 8GB, Audiotrak Prodigy Cube
TOC
Začátečník
Začátečník

Re: 5.1 sluchátka na Asus Xonar D2

Příspěvek od TOC »

Fuj, radši si kup něco, co opravdu hraje. ;)
inimálně bych to viděl na Senny PC320, lépe pak PC360, HD558 nebo ekvivalentní sluchátka od AKG či Beyerdynamic (na ty bys ale už aale potřeboval zesilovač, D2 je nenakrmí). :wink:
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

ale já na tom opravdu nebudu poslouchat muziku, na to mám jiný nářadí a obecně mě sluchátkovej poslech vůbec nezajímá. TOhle je vyloženě na hry. Kdyby to bylo jinak, mám místo D2 Essence ST nebo HD2 a koupím si adekvátní sluchátka. Tady bych dal přednost lokalizaci v prostoru před kvalitou prednesu. Celkem počítám s tím, že sluchátka s několika malými měniči nebudou excelovat v reprodukci hudby.
Msi Z270 Mortar + i5 7600K + 16GB DDR4 3000mHz, RX480 8GB, Audiotrak Prodigy Cube
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Asi jsi úplně nepochopil, jak to s "lokalizací je".
Ano 5.1 sluchátka něco takového umí, ale pokud máš kvalitní zvukovku, otevřená sluchátka (obecně tohle platí u modelu HD800, ale dá se to interpretovat i na PC320) a kvalitní nahrávku (v tomto případě soundtrack hry), tak máš lokalizaci stejně dobrou jako u 5.1, možná lepší.
Já s kvalitní zvukovou sestavou klidně dokážu rozpoznat, kde jaký nástroj při nahrávání hrál. :)
Rozhodně neplatí, že když si koupíš šunty 5.1, tak budeš mít lepší prostor než třeba HD600. :wink:
Pokud ale jsi pro 5.1 rozhodnutý, tak nezbývá než doporučit Roccat Kave.
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

O stereo lokalizaci vím své. Nicméně nejsem si uplne jistý, jestli to muze fungovat ve hre lip jak 5,1. Máš s těma Kave nějakou osobní zkušenost? Nikdo jinej k tématu nic nemá?
moshtik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moshtik »

mam zkusenost s emulaci prostoroveho zvuku u creative x-fi, u her to tak trosicku ten prostor jakoby rozsiri, ale stejne nepoznam jestli jde zvuk zepredu, nebo zezadu. myslim si, ze u vsech tech "jakoby 5.1" sluchatek to bude stejny. na tohle jsou proste nejlepsi bedny (na hry staci klidne nejaky ksindl jako genius, logitech a podobne). ale jestli by nekdo vedel o nejakym dobrym reseni, tak at se podeli :)
If you rape a hooker,is it considered shoplifting?
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Bedny žádný nechci. Emulaci z Xfi znám. Je o ničem, ale ty sluchátka by měly přece bejt mnohem lepší. O zádnou emulaci nestojim.
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

Teď jsem si konečně přečetl pořádně požadavky. Pravděpodobně nechceš užívat ani detekci prostoru v poměrně kvalitním Dolby Headphone. Sluchátka s jedním měničem opravdu nikdy nemůžou udělat věrný prostor, i kdyby sluchátka byly Sennheisery .
Pokud by se tedy má jednat o opravdový přenos všech kanálů 5.1 do sluchátek (ať už jako komprimovaná nahrávka s DTS nebo zvuky z her), pořídil bych si asi http://www.ebay.com/itm/Somic-E-95-V201 ... 3a5ce0de4c Mají pro každý kanál svůj měnič a vyrovnanou kmitočtovou charakteristiku.
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

ty vypadají dobře, jenže mají připojení přez USB, takže vyuzivaj nejakou svoji zvukovku, což právě nechci, navíc nejspíš i problematická dostupnost. nejraději bych model, který ma na připojení 4 jacky
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

Tak to neseženeš, protože zvuk se ještě upravuje přímo pro rozložení měničů. Proto maj každý 3D sluchátka svoji USB kartu. Vybral jsem ti fakt to nejlepší, ostatní 3D sluchátka jsou dražší a nemají takovou charakteristiku.
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

No tím pádem bych ale teda vůbec nevyužil svojí zvukovku, je to tak?
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

Přesně. Může se i stát, že se Xonar bude s tou USB hádat, nebo by se Xonar při připojení USB sama odhlásila ze systému. Pokud chceš užívat kartu Xonar D2 na sluchátka, tak v nastavení Dolby Headphone a to stačí sluchátka s jedním měničem. Jsem to nezkoušel, ale prý je ten režim Dolby realističtější než X-Fi. Určitě se to ale nemůže vyrovnat poslechu na sluchátkách 5.1.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

A jak mi vysvětlíš, že se nevyrábí hráčská sluchátka s více měniči přes deset tisíc...?
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

Vše je jen otázkou nabídky a poptávky. Scream88 žádá sluchátka 5.1 na úkor hudební excelence. Viz příspěvek z ne 27. listopad 2011, 21:55. Myslím, že by ani netoužil po sluchátkách na hry za více než 10.000Kč :) .
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Osobně si myslím, že tazatel nikdy neslyšel pořádná stereo sluchátka. (a je to úplně jedno jestli na hry nebo hudbu)
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

scream88 má na muziku údajně jiný nářadí. Chce opravdové 5.1 sluchátka na hry.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Nevadí, evidentně to je jak do dubu na PC fórech.
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Dvorix: prosimtě plácáš nesmysly a ani nevíš jaký. Sluchátka sem slyšel a ať stojí kolik chtěj na opravdu kvalitní poslech to prostě není. Můžeš argumentovat čím chceš, ale je to prostě tak. Nic proti sluchátkovýmu poslechu, ale ve většině případů ho obhajujou lidi, co buď nikdy neslyšely pořádnej aparát a nebo na něj nemaj. Sluchátka 5,1 patrně v cenový hladině nad 10tis nejsou a pravděpodobně to má za důvod to, že se asi nenajde moc lidí, který by si litrama utírali zadek. Já bych za něco takovýho desítku taky vživotě nedal a to jsem schopen podobnou sumu klidně utratit za jeden samostatný reproduktor (ne, nemyslím reprobednu)
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Nebudu se hádat, oba máme jiný pohled na věc (u mě převážně peníze / ano, dobré stereo jsem opravdu slyšel). Protože flame repro vs. sluchátka je na fórech furt.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

scream88: Ty jsi asi nikdy neslyšel pořádná sluchátka, že?
Zkus si Sennheisery HD800 nebo HD600 na nějaké kvalitní sestavě a rychle změníš názor (pokud nejsi hluchý).
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“