Taktování na Asus P5N-D
- bolekkkk
- Nováček

-
Taktování na Asus P5N-D
čau lidi,chci se zeptat jestli se někomu podařilo nataktovat procesor na desce Asus P5N-D http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52084 ,mě s mím Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333),to prostě nejde,stačí zvednout FSB na 335 a uz se to po chvili kousne.Tak jestli někdo má zkušenosti s touto deskou,tak dík za odpověd
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Taktování na Asus P5N-D
U nforce je pro výkon i stabilitu velice důležité držet paměti synchro s FSB. V biosu máš možnost mezi děličkama, nezávislym taktovánim a synchro, dej tam synchro, nastav ručně i časování a pak to zkus znova.
- bolekkkk
- Nováček

-
jj to je jedinej způsob kdy me bios pustil do win,když tam nebylo synchro tak je to bez šance.Pak koukam přetaktováno na 3 GHz,ale při zatížení procíku to hned zamrzne
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Při zatížení CPU nebo RAM? Zkus mu zvednout napětí. A zkus taky třeba rovnou FSB400. Ale ono je bohužel taky možné že to nakonec moc nevytaktuješ, protože k dobrému taktování Quadů potřebuješ desku co umí ovládat GTL reference voltáž mezi dvojicema jader, což se obávám že tahle neumí, na taktování dvoujader fajn ale u Quadů se bojim.
- bolekkkk
- Nováček

-
Aha,to je možný,při zatížení CPU.Napětí sem taky zvedal a furt to samé.Já si řikal že bud je divná deska,nebo špatnej kus procesoru,ale i kdych měl hodně špatnej kus,tak by i o kousek šel,me to dělá ikdyž to zvýšim z těch 2,66 na 2,8.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jestliže napětí zvedáš a nic to nemění, tak bohužel platí to co jsem napsal v minulym postu.
- bolekkkk
- Nováček

-
Takže pokud chci taktovat,tak výměnu desky,jaký desky na 775 sou nejlepší na taktování?a který zvladnou QUADa
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Quady se nejlíp taktujou na Asusech s P45. Nemam ten chipset rád, ale na přetaktování quada je to asi nejlepší.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hele kde jsi našel jak jsem ji taktoval? nakonec jsem zjistil, že tu desku ještě mám, ale už si fakt nepamatuju... snad by mi to mohlo oživit paměťbolekkkk píše:čau lidi,chci se zeptat jestli se někomu podařilo nataktovat procesor na desce Asus P5N-D http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52084 ,mě s mím Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333),to prostě nejde,stačí zvednout FSB na 335 a uz se to po chvili kousne.Tak jestli někdo má zkušenosti s touto deskou,tak dík za odpověd
- bolekkkk
- Nováček

-
Tak vyřešeno, pořídil sem si desku Gigabyte GA-EP45-UD3LR http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61316 a jedu na 3,6GHz (8x450) na intelackym chladiči a v poho.