Taktování na Asus P5N-D

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
bolekkkk
Nováček
Nováček

Taktování na Asus P5N-D

Příspěvek od bolekkkk »

čau lidi,chci se zeptat jestli se někomu podařilo nataktovat procesor na desce Asus P5N-D http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52084 ,mě s mím Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333),to prostě nejde,stačí zvednout FSB na 335 a uz se to po chvili kousne.Tak jestli někdo má zkušenosti s touto deskou,tak dík za odpověd
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Taktování na Asus P5N-D

Příspěvek od DOC_ZENITH »

U nforce je pro výkon i stabilitu velice důležité držet paměti synchro s FSB. V biosu máš možnost mezi děličkama, nezávislym taktovánim a synchro, dej tam synchro, nastav ručně i časování a pak to zkus znova.
bolekkkk
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolekkkk »

jj to je jedinej způsob kdy me bios pustil do win,když tam nebylo synchro tak je to bez šance.Pak koukam přetaktováno na 3 GHz,ale při zatížení procíku to hned zamrzne
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Při zatížení CPU nebo RAM? Zkus mu zvednout napětí. A zkus taky třeba rovnou FSB400. Ale ono je bohužel taky možné že to nakonec moc nevytaktuješ, protože k dobrému taktování Quadů potřebuješ desku co umí ovládat GTL reference voltáž mezi dvojicema jader, což se obávám že tahle neumí, na taktování dvoujader fajn ale u Quadů se bojim.
bolekkkk
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolekkkk »

Aha,to je možný,při zatížení CPU.Napětí sem taky zvedal a furt to samé.Já si řikal že bud je divná deska,nebo špatnej kus procesoru,ale i kdych měl hodně špatnej kus,tak by i o kousek šel,me to dělá ikdyž to zvýšim z těch 2,66 na 2,8.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jestliže napětí zvedáš a nic to nemění, tak bohužel platí to co jsem napsal v minulym postu.
bolekkkk
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolekkkk »

Takže pokud chci taktovat,tak výměnu desky,jaký desky na 775 sou nejlepší na taktování?a který zvladnou QUADa
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Quady se nejlíp taktujou na Asusech s P45. Nemam ten chipset rád, ale na přetaktování quada je to asi nejlepší.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

bolekkkk píše:čau lidi,chci se zeptat jestli se někomu podařilo nataktovat procesor na desce Asus P5N-D http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52084 ,mě s mím Intel Core 2 Quad Q9400, 2666 MHz (8 x 333),to prostě nejde,stačí zvednout FSB na 335 a uz se to po chvili kousne.Tak jestli někdo má zkušenosti s touto deskou,tak dík za odpověd
hele kde jsi našel jak jsem ji taktoval? nakonec jsem zjistil, že tu desku ještě mám, ale už si fakt nepamatuju... snad by mi to mohlo oživit paměť
bolekkkk
Nováček
Nováček

Příspěvek od bolekkkk »

Tak vyřešeno, pořídil sem si desku Gigabyte GA​-EP45​-UD3LR ​ http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61316 a jedu na 3,6GHz (8x450) na intelackym chladiči a v poho.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“