The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Wuuduu »

a vznikla by nuda, ala WOW, len v inej grafike.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Dan Vávra pekne!
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Některé body jsou sice směšné, ale má víceméně pravdu.. Taky už Skyrimem nejsem tak okouzlen..
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Taky jsem si to přečetl a zůstávám Skyrimem okouzlen dále. Ano, má v drtivý většině případů naprostou pravdu, ale je v pozici, která ho ohromnym způsobem opravňuje a zároveň omezuje a znevýhodňuje, a sice že je to herní vývojář a člověk z branže. Tam už snad ani nejde zůstat objektivní, od profíka musí zákonitě přijít kritika. Beru to, co napsal, některejch věcí jsem si taky všimnul, ale některý jiný věci mě nedrtěj tak, jako jeho a zkrátka si hru nadále užívám.

Edit: Ten věčně omílanej inventář...Asi to mám zase hozený nějak jinak, ale mě naprosto vyhovuje. Během dvou vteřin jsem tam, kde potřebuju, chce to jen naprosto opustit myš a pak to lítá jak z praku. Prostě WSAD/TAB/E/. A třídění věcí, nebo když něco omylem seberu....vždycky přesně vim, kde to najdu abych to zase mohl zahodit.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jak napsal někdo v diskuzi na tiscali něco ve smyslu "Vávra si užívá svejch posledních 15 minut slávy na kritizování známý hry"
To dokáže napsat každej milion věcí co se mi nelíbí na nějaký hře. Klidně na Mafii 1. Je to trapák
PS5 Pro | LG OLED CX55
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

goelr píše:Dan Vávra pekne!
Ve vetsine veci ma pravdu - do oci bijici problemy Oblivionu prenesene do Skyrimu, super novy engine, super nove NPC AI, zenske "zabijacky", sjezd otuzilcu, etc. Zbytek je BS, kterej muzu vymslet vsude.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Přesně tak, na každé hře se dá najít 100+ věcí, které jsou špatný a z těch 100+ je zhruba 10 podstatnejch, zbytek jsou maličkosti nebo věci, které se postupem času dají přehlížen, nebo si na ně člověk zvikne.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Trapak rozhodne neni, kritizovat preci muze kazdy.

Me osobne prijde Skyrim daleko lepsi nez Oblivion, kterej jsem dohral jen s velkou nechuti. Jen, je fakt pravda, ze je to vse dosti zrecyklovane. Behem prvnich 10 hodin je wau efekt s jen minimalnimi postrehy, ze neco neni uplne v poradku. Behem dalsich x hodin clovek zacne vnimat ty velke nedostatky a zacnou ho srat.

Nerikam, ze to neni dobra hra. Bohuzel v open world rpg nic jineho v podstate neni a to je asi nejvetsi kamen urazu - Bethesda si diky monopolu muze dovolit vypustit takto nedodelanou hru. A lidi to koupi...(vcetne me)...a na chyby si zvyknou (jak nekdo psal vyse)
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Možná by měl sednout a napsat nějaký rpg. Teď to nemyslím nijak jízlivě, myslím to tak, že je to profík, kterej už dokázal, že umí a ví a rpgčko od něj by asi bylo skvělý. Ale ve svym 100+1 píše o věcech, nad kterejma běžnej hráč vůbec nepřemejšlí a s věcma o kterejch tam mluví nemůže mít u hráčů úspěch, protože mu drtivá většina řekne "no a co, tohle mě vůbec netrápí". Jak jsem řekl-herní vývojář jen ztěží může psát recenze, nebo jakoukoliv kritiku, protože v drtivý většině "sejme" všechno. Je to takový bušení do zdi, kdy i kdyby sepsal 1000+1 věcí, který ho serou, tak stejně neprorazí fakt, že Skyrim je živej svět, kterej 99 lidí vtáhne do sebe a nepustí a toho stýho hráče neosloví a ten začne řvát. Ale těch 99 ho zadupe do země. Skyrim má chyby, který se vychytaj patchema, nebo komunitou. Ale jinak je to pecka. Lezení po polygonech-ano, vypadá to trapně,ale tak tam prostě nelezu. Ke každýmu místu vždycky existuje ta "oficiální" cesta. Nepoměr velikosti mezi interiérem a exteriérem...Chápu, co tím myslí, ale kdo si toho všimne....Na druhou stranu. např. Betlémská kaple v Praze je zvenku taková chajda, vejdete dovnitř a je to prostora doslova jak kráva. Sv. Vít naproti tomu je zevnitř "menší", než zvenku (víte, co mám na mysli)... Některý věci, co tam píše, jsou zkrátka přitažený za vlasy. Po horách lítaj spoře oblečený rasy....No a co, je to fantasy svět, tam je možný všechno. Věci, o kterejch tam píše, seděj pouze ve skutečnym životě, ve hře na nich pramálo záleží....Kamenná klenba, která by ve skutečnosti spadla...Jako trápí vás to tady někoho...?
Naposledy upravil(a) Swat dne pon 28. lis 2011, 12:51, celkem upraveno 1 x.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

pan Vávra to napsal hezky, vidím že se od Oblivionu toho zase moc nezměnilo, takže stejně jako Oblivion přeskočím i Skyrim.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Kritizovat může každý, ale nikdo jiný to nedělá.. Jen Vávra si myslí že když udělal Mafiu a H&D že je nejlepší vývojář na světě. Jsem opravdu zvědavej na to jeho RPG. Jestli v něm najdu jedinou chybu tak vezmu krabici o hry a půjdu mu jí domů omlátit o hlavu. :lol:

Edit: Přesně jak píše swat.. co jako že tam je kamennej strop rovnej.. to mě fakt netrápí, vždyť je to fantasy RPG, ne simulátor středověkýho života. Skyrim má chyby, ale která hra ne? Co je na tom že je na starym enginu? To je každá dnešní hra a nikomu to nevadí... UE3 engine ja tak 6 let starej, CoD jede na 10 let starym, source engine je 7 let starej taky...
PS5 Pro | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Je to hrozná snůška blbostí...tam kritizuje věci který vůbec problémem nejsou, zveličuje naprostý maličkosti apod..

Skyrim není dokonalá hra, ale rozhodně to není "nedodělaná" nebo extrémně zabugovaná hra.
Na bugů jsem narazil jen pár, a většinou maličkosti..a ta ha má tak obří rozsah, takový množství postav..

on tam vychvaluje LA Noire nebo Read Dead Redemption jak mají krásnou grafiku, ale Skyrim má na PC grafiku razantně lepší, a to množství věcí co se tu dá dělat..v RDR se veškerá interakce s postavami rovná jejich střílení, tady je toho krapet víc.

Každopádně na jeho RPG se těším, doufám že to bude open world a že to natrhne Skyrimu prdel :). Pak to bude RPG roku.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Jak dlouho trvá prohledat všechny kouty v černotě? Já už tam v ty velký jeskyni běhám hodinu a ještě sem neprošel ani polovinu, to snad ani neni možný.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

pekne to vavra popsal, nemuzete poprit ze vsechno co popisuje ve hre opravdu je

samozrejme u nekterych veci prehani vliv na hratelnost, treba ty hladke stropy nebo velikost interieru vs velikost budovy, pripadne jsou to zanedbatelne blbinky, ale minimalne pulka tech bodu me taky vadi, prudi nebo sere(podle sveho vlivu na hru), o to vic jsou zarazejici ta desitkova hodnoceni novinaru

co mi prijde ale nejsmutnejsi je, ze fallout new vegas me po game designove strance pripadal trochu povedenejsi, nejak nechapu ten krok zpatky co predvedli ve skyrimu
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

niemand píše:Jak dlouho trvá prohledat všechny kouty v černotě? Já už tam v ty velký jeskyni běhám hodinu a ještě sem neprošel ani polovinu, to snad ani neni možný.
Byl jsem tam zrovna včera a zabralo mi kolem tří hodin. Ale nikam jsem nepospíchal, sbíral ty červený kytky a kochal tou úžasnou jeskyní.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Nebo narážky na prostředí a na celkovej vzhled mapy....Vždyť je to krása tam bejt.A prohlásit,že prostředí Skyrimu je v jádru nuda,nebo jak to tam sepsul-to zavání masivním fast travellingem.Ten já zásadně nepoužívám,i proto mi samozřejmě F3 zabral tolik,kolik mi zabral,ale naprosto sebejistě můžu prohlásit,že jsem v F3 byl všude.V F3 nemám dungeon,u kterýho bych neměl plně odkrytou minimapu (ke konci jsem si tenkrát vzal Explorer perk a prolez ten zbytek) a se Skyrimem hodlám naložit stejně.Je to taková kritika za každou cenu,no.Polonahý lidi v horách....kolikrát v lednu v mínus deseti potkám šaška v kraťasech a v triku s krátkym rukávem....Některý věci jsou tam zcela irelevantní.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Divím se že Vávra tam rovnou nenapsal "nekupujte si skyrim, počkejte si na moje RPG, to bude nejlepší hra všech dob"...
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Riku píše:Divím se že Vávra tam rovnou nenapsal "nekupujte si skyrim, počkejte si na moje RPG, to bude nejlepší hra všech dob"...
Já bych to neházel do osobní roviny.Lidi píšou názory vzhledem ke svý osobnosti,ke svýmu založení a jsou o nich přesvědčený.To je samozřejmě základ ke zdravý diskuszi.Bylo vyřknuto 100+1 věcí,kterých si on všímá.Troufám si i tvrdit,že běžnej hráč by si nevšimnul ani poliviny toho,co sepsal on.Resp.si toho běžnej hráč začne všímat až teď,až když na ně člověk z branže poukázal.Ale budu se opakovat-běžnej hráč vnímá hru komplexně,podle toho,jak se v ní cejtí,co se mu dostává na oplátku za to,že tu danou věc hraje.Těch 100+1 jsou v dosti případech připomínky spíše technickýho rázu,protože on,jako vývojář,do tý hry prostě vidí.Zatímco my se díváme na hru,tak on vidí do ní.Je dobře,že něco takovýho sepsal.Ale je to jako kdyby designér Ferrari napsal o Lamborghini,že je to kraksna.Obě káry jsou rychlý,ale bude tábor lidí,který sáhnou po Ferrari,jiný vezmou Lambo a obě skupiny lidí k tomu budou mít svý důvody.Tohle je poměrně složitá záležitost.Ten článek,měl totiž napsat kdokoliv jinej,jen ne herní vývojář.Tímto si samozřejmě naběhl na smeč,protože ho všichni znají z médií a všichni vědí,co dělá (nebo nedělá).A pak už je na každym zvlášť,aby se dokázal oprostit od různejch reakcí přesahující rámec diskuze.To ani není o tom,jestli Vávra udělá rpg s grafikou Crysis,questů jak celej TES dohromady atd.Já se rozhodně neřadim k lidem se stádní povahou,rád se dostávám určitejm věcem pod pokličku a on evidentně taky,ale tady prostě D.Vávra bude bušit do zdi,kterou nezboří.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Od vývojáře, který bude celý život těžit z úspěchu Mafia nelze vše brát vážně. Kdyby měl v současnosti dokonalé RPG, tak má kritika nějakou váhu, ale tak to je jako když štamgasti v hospodě kritizují fotbal. Každý by mohl napsat na jakoukoliv hru kritické body, ale kde je potom ta skutečně dokonalá hra kritika?
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Získal jsem svitek předků a teď jsem na místě, kde je několik mrtvých draků, pár cápků, kteří domluvili a teď tady jen cca 10 minut stojim a čekám a nevim co dělat, hejbat se nemůžu, když zmáčknu J abych viděl úkol, tak mi to vyhodí ESC menu, takže nevim nic, meč vytáhnout nemůžu, řvát nemůžu a celkově vůbec nevim, vo co go.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“