Zdravím, chtěl bych poradit s výběrem nové grafické karty. Moje sestava je:
MB: Gigabyte 970A-D3
CPU: AMD Phenom II X4 955
RAM: 8Gb 1333MHz DDR3
GK: Asus 8800GT 512Mb
Zdroj: HEDY 550W
Cena 4000,-? Našla by se taková?
Předem díky za odpovědi
V zásadě tě ta sestava nelimituje ve výběru karty nijak.
Jediné co by stálo za výměnu je zdroj - není moc kvalitní.
Jaký máš monitor?
Myslím rozlišení.
Tak to je asi rozumné minimum 6770 1 GB - pokud bys chtěl i nějaké vyhlazování hran a rozumné minimum snímků za sekundu.
No ale jestli chceš utratit víc peněz, pochopitelně můžeš.
Díky za návrhy. Po HD6850 už jsem pokukoval a vypadá velice dobře...
Jojo, zdroj určitě půjde pryč, je tam provizorně. Nový budu kupovat společně s GK
btw. Jaký zdroj by jste mi doporučili, kdybych se rozhodl pro zmiňovanou HD6850?
Nejsou spatny, ale zalezi na konkretnim modelu. Pokud nejakej levnejsi OEM zdroj, tak radeji Seasonic, viz prvni odkaz od Sukeho. Od Fortronu je vyborna rada Aurum Gold (maj ucinnost 80+ Gold) http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BR1NL143M
HD 6850 bych teda videl jako velmi solidni zaklad - pokud budes chtit dat vic penez do HD 6870 nebo nejakou verzi 560 at uz s Ti nebo bez, tak klidne - jsou to tvoje penize.
Tem zdroj bych videl kolem 500W - zase pokud nebudes extra taktovat, tak treba ta HD 6850 a Phenom maji vysledny max odber kolem 250W a zbytek soucastek uz tolik nezere, takze kupovat vic jak 500W mi prijde jako blbost...ale seasonic davam lidem bezne do sestav prave kvuli tomu, ze byva min hlucny nez fortrony
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Ten bych zrovna moc nedoporucil, OEM Seasonic za podobou cenu bude lepsi. To OCZ je uvnitr FSP = Fortron, ale lowend, k tomu ma jen jeden PCI-E konektor, takze budes muset kazdou vykonejsi kartu tahat pres redukce z molexu, coz je na prd. Dokonce i nektery HD6850 maji 2x 6-pin napajeni
Zdarvím pánové, nechce se mi zakládat nové vlákno tak se optám zde pokud to neva
Chci upgradovat novou GK, pc viz popis. Měla by být v rozmezí 3 až 4 tisíc. Napadá mě třeba něco takového: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84035
Rozlišení používám ve hrách 1920x1200 a na to karta kterou mám s 512mb moc nestačí. Bude stačit ta 1GB nebo radši 2GB jestli už to není přehnané zase procesor a paměti nejsou už moc silné jako před lety Má to ještě cenu do toho něco cpát?
Díky za odpovědi.
Jo smysl to mit bude, sice te obcas nekde zarizne CPU diky dvoum jadrum, ale jinde si urcite pomuzes - ale nic lepsiho/drazsiho bych k takovemu procesoru nekupoval - leda v pripade nejakeho brzkeho prechodu na nejaky core i5 ci tak
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD