Sennheiser HD280 Pro + CREATIVE X-Fi Xtreme nebo Asus Xonar

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Dabass
Nováček
Nováček

Sennheiser HD280 Pro + CREATIVE X-Fi Xtreme nebo Asus Xonar

Příspěvek od Dabass »

Jaký je Váš názor na CREATIVE X-Fi Xtreme nebo Asus Xonar zvukovku? Poslouchat budu výhradně na sluchátka hlavně Flac, ale taky MP3, kterých mám velký archiv.
Uši mám vybíravý :­-­) a na uších mám Sennheiser HD280 Pro.
glozi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Sennheiser HD280 Pro + CREATIVE X-Fi Xtreme nebo Asus Xonar

Příspěvek od glozi »

Pokud si potrpis na kvalitni poslech hudby, stejne jako ja, doporucuju Xonar. Obecne plati ze na hry je lepsi Soundblaster diky lepsi podpore EAX. Naopak Xonar je pro hudbu diky tomu, ze je tak myslen od zacatku. A rozdil je celkem znat. Osobne mam taky Xonara.
Intel Core Ultra 7 265K, NZXT Kraken X62, 32GB Kingston Fury 6400MHz, ASUS Z890-PRO WIFI, Samsung 990 EVO 2TB, ASUS TUF RTX3080Ti, Samsung G8 OLED 32, ASUS ProArt 329CV
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

No EAX opravdu nepotřebuju, chci to jen na poslech ze sluchátek. O tom, že Xonar je velmi slušná karta, není sporu. CREATIVE X-Fi Xtreme má pro poslech CMSS pro 3D a taky Cristalizer na vylepšení MP3.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Creative nebrat, kor když ti nejde o hry.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

Ten zesík fiio-e10 by byl dobrý, ale nikde jsem nenašel HW požadavky (mám CPU jen 2MHz a RAM 1GB). Zatím přichází asi v úvahu zvukovka Xonar, ta bude míň náročná.
Nevím, co je na tom pravdy: Údajně, kromě super zvuku na Flac, by měla zvukovka Xonar nabízet i možnou SW úpravu MP3 (neco jako Crystalizer)...
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Hele, když ti nejde o hry a emulace prostorového zvuku, tak ber ten FiiO E10, s HW požadavkama si nelam hlavu (jediný požadavek je asi USB, protože to nemá drivery, pokud vím). :wink:
Z Xonarek je dobrá na hudbu (pokud to myslíš vážně) asi jenom Essence a ta he taky pěkně drahá.
Možnosta taky je kouupit něco od ESI, třeba Juli@, apod. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

Jak jsem koukal, Juli@ dobrej sluha, ale zlej pán. Pro mne už dost složitý. Chci poslouchat a ne nastavovat.
FiiO E10 asi hraje dobře, ale bojím se spolupráce s HW. Například externí Creative X-Fi Surround HD vyžaduje procesor 2,2GHz a tu jsem v řiti. U FiiO E10 to bude možná něco podobnýho (podmínky jsem nenašel).
Koukal jsem na požadavky ASUS Xonar D1 a ASUS Xonar D2. Vystačí si i s CPU 1,6GHz. V podstatě, když budu používat sluchátka, stačila by mi pravděpodobně verze ASUS Xonar D1 na zvuk jak se tu říká bude věrnější než SB X-Fi. Jen tak na okraj, kampak se na Xonaru sluchátka zapojují?
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Tak pokud nechceš nic nastavovat, tak ti asi na zvuku zas tak nezáleží. Viz. wasapi a ASIO apod. :wink:

Hardware požadavky nepřeceňuj a ber dneska jednu z nejlepších věcí a to je E10.
Dabass
Nováček
Nováček

Re: Sennheiser HD280 Pro + FiiO E10 nebo Asus Xonar

Příspěvek od Dabass »

Dvorix: Asi jsem se špatně vyjádříl. Nechuť nastavování se týkalo výhradně karty Juli@. Párkrát jsem teď na forech narazil na problémy kolem těchto karet, které se mi zdály pro mne neřešitelné. Zdá se mi to prostě nad moje možnosti. Xonaru se po této stránce nebojim.
Je pravda že u FiiO E10 je obsluha velmi jednoduchá, jdou přidat skokově basy (patří to tam?), navíc je to zařízení použitelné i jinde a sluchátka to velmi slušně nakrmí při minimálním zkreslení. Výše uvedený odkaz http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... io-e10.htm ale uvádí u FiiO E10 charakteristiku 20-20000Hz. Není to málo? Kmitočtová charakteristika je zde tedy podle normy z roku 1973 (DIN 45500). U FiiO E11 se uvádí Frequency Range: 10Hz ~ 100kHz...
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

To neuvádí opravdu nic relevantního. Nehledě na to, že 20khz neslyšíš a kdo ví, jestli je ještě cítíš. Tyhle údaje jsou zavádějící a nakonec i perfektní řetězec může na papíře vypadat otřesně. :wink:
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

No je mi jasný, že na tonovým generátoru bych se nechytnul, ale zabarvení asi slyší každý.
Jen mne napadla kombinace Asus Xonar D1 (vzorkovací frekvence 192KHz na dvoukanál, charakteristika 10 Hz až 48 kHz) a tenhle koncák pro sluchátka http://www.ebay.com/itm/Little-Dot-I-Hy ... 3a5d920ca8 (s charakteristikou 10HZ - 50KHz). Je tam sice větší zkreslení, ale to mají elektronkový zesilovače i za 40 tisíc. Zkoušel to někdo?
Dabass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dabass »

Čím víc se o problematiku zajímám, tím víc je mi jasný, na jaký hovadiny se tu ptám. Přátelé, přeji hodně trpělivosti s námi začátečníky. :-D FiiO E10 to u mne vyhrálo na plné čáře.
Možná přijdou na přetřes ještě nová sluchátka...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“