Asus P8Z68 (1155, Z68) - všechny modely

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Mregg
Nováček
Nováček

Re: Asus P8 Z68 piny

Příspěvek od Mregg »

mě drhne teda o procesor , až to mělo takovej divnej zvuk tak to jsem se na to nakonec vykašlal ... ale jen po stranách to drhne ...
Edit:Dokonce se bojim abych nepřišel i o záruku procesoru , protože už je škráblej na straně ...
ZikiHK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZikiHK »

no drhlo to o procesor to zaklapnutí se mi zdálo, nakonec jsem to zvládl, a doufám že jsem nic nezčubil :-(

Nicméně bedna přijde až zítra, takže uvidíme, jestli to bude špatný tak si můžu jít skočit, docela mě to potrápilo stejně tak chladič>až si říkám do čeho jsem se to pustil.

Uvidíme :-/, každopádně to nevypadlo úplně ideálně, a teď jsem narazil na to že někdo má stejný problém, zvláštní.
Mregg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mregg »

Docela mě to štve protože mám dva dny starý počítač za 25k ,- a piny zohnuté , ale myslim že to se dá vrátit z5 , a škráblej procesor :// Mimochodem s tim skákáním počkej na mě protože jestli se dojebe se základkou i procesor tak jdu s tebou ...
Edit : Pokud jsi si ohnul piny poznáš to jednoduše koukni se na to pod různýma pohledama , pokud se ti jich většina neleskne a třeba pár jo tak seš na tom stejně :///
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pokud to az takhle nejde,tak by to donesl nekam do pc prodejny a proste si to nechal nasadit od profiku
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Mregg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mregg »

Já mám domluveného jednoho ajťáka že se u mě staví v Neděli , tak uvidíme co vyřešíme ...
ZikiHK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZikiHK »

No to není malá částka, jsem na tom dost podobně, jen těžko dnes dospím, až se mi to chce jít vyzkoušet :-P, ale bez bedny to nemá cenu.

Tak ti držim palce ať to dobře dopadne, já vážně nechápu v čem by mohl být problém, nic nikde vidět nebylo, ale normální mi to teda nepřišlo. Tak uvidíme no :?
Mregg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mregg »

Jo , tobě taky držim palce uvidim co se bude dít , už mam trochu menší nervy než jsem měl tak uvidim možná se i vyspím
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

kdybyste nahodou nekdo prisel na to,v cem to drhne,tak to sem pisnete,rad se priucim
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Mregg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mregg »

Ok ;-)
Mregg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mregg »

Pokud jste někdo měl podobný problém prosim o radu , díky všem
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Prosím tě, nepiš tady jak na chatu (2 přízpěvky v jedné minutě atd...). Co se týče problémů, tak pokud piny nejsou uplně ohnuté dolu, tak pinzetou (musí mít tenký hrot) se mi několikrát podařilo piny srovnat, téměř vždy to šlo poznat, ale fungovalo to. Co se týče zacvaknutí, může jít dost ztuha, při zacvakávání se páčka může lehce ohýbat...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
ZikiHK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZikiHK »

http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=61721

i tady jsem o tom něco našel, sice s jinou deskou, ale stejnej problém.

"Co se týče zacvaknutí, může jít dost ztuha, při zacvakávání se páčka může lehce ohýbat.." To by u mě sedělo.

Tak doufám že zítra to bude v pohodě.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jde to zaklapnout ztuha a je to normalni. Nejakych oderek na plisku u prociku si vubec nevsimejte, jde jen o to to tam dobre polozit ,zaklapnout kryt a silou zaklapnout packu, thats all.
Mregg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mregg »

Maddog promiň , jsem trochu zoufalej vytopil jsem 10k jen za procesor a desku a ted nevim jestli to bude oboji fungovat , co se problému týče jde o to že ta páčka se ohébá už docela hodně , bál jsem se abych ji neulomil ...
Edit : Myslím že kdybych více zabral už by to nebyly oděrky nebo škrábance , ale díry ...
ZikiHK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZikiHK »

Tak já právě oznamuji že funguje i přesto násílí :), všechno jede tak jak má, teda až na přední výstupy mikro a repro ale až přijdu na to kam to zapojit tak to taky půjde :)

Ale šlape jako hodinky, hlavně SSD disk, to je fofr :)

Tak ať to dáš taky dokupy 8)

Teploty procesoru nedosahují ani 30ti stupnů, takže jdu otestovat kolik to bude na 100% zátěže :)
Mregg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mregg »

Gratulace , já se do toho pustim asi až zítra ... mimochodem nahlídni na manuál k základní desce , tam to bude ;-)
Edit : Tak jak na to dnes koukám , je jen jeden nějak poškozený , a to spíše než ohlý , mírně pootočený , takže to by snad mělo jít . Jinak , ta styčná plocha procesoru s pinama , má být mírně promáčklá ? jakože sou tam spíš takové ťupky od těch pinů ...
Mregg
Nováček
Nováček

Re: ASUS P8Z68 desky (s1155, Z68) - info a doporučení

Příspěvek od Mregg »

Takže počítač jede , chtělo to větší sílu , a pin je vyřešený . Ještě musím sehnat redukci z PS/2 na USB . Díky za rady všem
ZikiHK
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZikiHK »

Jo chtělo to sakra sílu, fakt se divim že to ty desky vydržej a že to tahkle blbě dělaj, ale asi je potřeba aby tam ten procik fakt dobře držel, tak ať slouží dlouho 8)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

na ty redukce taky bacha, s tím jsem měl také problémy-ne každá redukce skutečně funguje :( (funguje přes myš a přes klávesu např pak ten stejný kus nejede)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
GasThan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GasThan »

Zdravim....zakupil som si P8Z68-V PRO/GEN3 a chcem sa spytat ze co je zac to TPU a EPU ?? ...mam to mat na doske zapnute alebo vypnute ?
Za odpoved vopred dakujem ;)
Intel i7-3770k, MSI Z77 MPOWER, MSI GTX680 Lightning, 4x4GB Kingston HyperX Grey 1600MHz, 2xSamsung SSD840 Pro(128gb), 3x2TB WesternDigital Green, Seasonic SS-860XP 860W Plus Platinum, NOCTUA NH-D14, Fractal Define R3___Macbook Pro 13" Retina Late 2013___iPhone 5S 16GB
Odpovědět

Zpět na „Asus“