ASUS P8P67 /PRO /EVO /LE /Deluxe (1155, P67)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: P8P67 Deluxe B3.0 - praskání v int. zvukovce, pískání tranz.

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Pokud tohle nepomůže viděl bych to na reklamaci. Občas se to stává na cheap deskách kde jsou prostě nekvalitní součástky. I ty A/D převodníky a filtry prostě je tam rušení do zvukovky, ale u desky tohoto typu by se to dít nemělo ani náhodou. Spíš bych to viděl na třeba ňákej divnej jeden z mosfetů co způsobuje silné elektromagnetické rušení.

Mě třeba GTX480 při určitém typu loadu taky dává rušení do zvukovky, pokud zrovna nic nehraje, slyším to. A to mam drahou non-consumer zvukovku. A nenadělam s tim nic.... a to má i plechem stíněný části PCB a stejně to nepomáhá :( Naštěstí když neni vyloadvaná je vše ok a když je tak se zas obvykle hraje a tudiž to člověk neslyší, protože jsou slyšet jiné zvuky, ale jestliže tobě to dělá proc v idlu nebo poloidlu tak je to dost blbý... normálně bych to viděl jako uznatelnej důvod reklamace desky.
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: P8P67 Deluxe B3.0 - praskání v int. zvukovce, pískání tranz.

Příspěvek od PeITeeR »

JendaH píše:...nerad bych ho prodal někomu za 5kč nebo ho zahodil, jen s pocitem že s novějším to bude lepší...
Přesně tohle bych udělal já a to bez jakýchkoliv problémů a s potěšením. Měl jsem ten tvůj zdroj taky cca 3 roky a jenom jsem sledoval jak mi odchází dva disky,kondice slábla,všechno upadalo,taktovat ani na tom pořádně nešlo,prostě tragédie,zkrátka už mu docházel dech.Ikdyž mi to chvíli trvalo než jsem se rozhoupal, neváhal jsem a pořídil novej zdroj. Jestli někdy budeš kupovat novou grafiku ,tak bez ohledu na to jakou má teď ten tvůj zdroj rezervu, budeš muset koupit tak i tak zdroj nový. Neváhal bych. Takovýto zdroj na takové mb + cpu ,to teda modlím se za ostatní komponenty. Ale třeba je v opravdu dobré kondici a zvládá to ,težko říct,já bych tomu a jemu ale nevěřil..gl
Brišo
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS P8P67 (1155, P67) - doporuceni?

Příspěvek od Brišo »

Zdravim, mam vazny problem s doskou P8P67-M PRO, deje sa mi presne toto ...
http://www.youtube.com/watch?v=xAa-0-ay ... re=related
Mate nejake rady, co robit ? Skusal som uz vselico mozne, po dlhsej dobe si kupim PC a ono so mnou takto vy..be ...
Budem vdacny za kazdu radu
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zbytek sestavy ? Co vse jsi zkousel ?
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

zostava: Core i5 - 2320, pamate 8GB DDR3-1600 Kingston HyperX XMP GreySeries 2x4GB, HD 6870
Skusal som najnovsi bios, nasledne aj vybrat baterku, pamate hocijako kombinovat (v ratane podrzania tlacidka "Mem OK"), dalej v biose v polozke APM nastavit "Power on by PCIe" na "enable", alebo "Internal PLL Overvoltage" na "disabled",
Do windovsu som sa dostal, ale len takym sposobom, ze som ho nainstaloval na inom PC. Na tomto sa to neda, pretoze pocas instalacie sa PC restartuje a po restarte uz nenabootuje, dookola sa zapina a vypina, kebyze ho surovo neodpojim od prudu, tak by to kludne robil cely den
Cize PC je pojazdne, pokial ho nevypnem, nerestartujem. Nasledne zapnutie pocitaca je mozne len ak znova resetnem cely bios bud vybratim baterie alebo prepojenim CLRTC z pinu 1, 2 na pin 2, 3
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Do BIOSu s etedy však dostaneš, ano? Mrkni, jak máš nastavené řadiče disků. Operační systém předpokládám máš Windows7?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Zdroj me zajima....
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

Tak nakoniec som skusil vsetko z dosky poodpajat, vratane procesora a znova zlozit a zda sa, ze problem ciastocne vyrieseny, PC bezi uz druhy den, restarty vsetko v pohode, az na to, ze nemozem moc hybat s nastaveniami v biose, teda neviem ci nie je chyba aj na mojej strane, tak sa pitam :
V "EZ MODE" nemozem vobec prepnut System Performance na ASUS Optimal, prepnutie sposobi nekonecne bootovanie, nemozem vobec menit ani BCLK/PEG Frequency, to je jedno o kolko, vzdy to spadne, jedine co som nastavil je Memory frequency na 1600 a zvysil napatie,
Tak vazne neviem ... nieco s procesorom ? To je asi blbost ze ?

Inak zdroj je Enermax Infinity 650W, ten musi byt v poriadku
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

vrat tam starší bios a nechej tam jenom jednu pamět v prvním slotu od cpu dej vědět co to dělá :)
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

nepomohlo, vsetko po starom.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

tady pomuže jenom vylučovací metoda, máš kámoše co má stejný socket?pokud ano domluv se sním a přehazujte komponenty tím zjistíš co je KO :)
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

Nad tym som uz tiez rozmyslal, ale tuto moznost nemam, aspon nie v najblizsej dobe, Uz uvazujem nad reklamaciou, pripadne vratenim tovaru, kedze ju nemam este ani 7 dni, snad sa bude dat s predajcom nejak dohodnut
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

to je taky varianta pokud je solidní prodejce tak to u sebe vyzkouší a zjistí příčinu. 8-)
aldin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aldin »

Pls,muzete mi nekdo poradit, jak v biosu nastavit u teto desky "suspend to ram".
Diky
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Brišo píše:Tak nakoniec som skusil vsetko z dosky poodpajat, vratane procesora a znova zlozit a zda sa, ze problem ciastocne vyrieseny, PC bezi uz druhy den, restarty vsetko v pohode, az na to, ze nemozem moc hybat s nastaveniami v biose, teda neviem ci nie je chyba aj na mojej strane, tak sa pitam :
V "EZ MODE" nemozem vobec prepnut System Performance na ASUS Optimal, prepnutie sposobi nekonecne bootovanie, nemozem vobec menit ani BCLK/PEG Frequency, to je jedno o kolko, vzdy to spadne, jedine co som nastavil je Memory frequency na 1600 a zvysil napatie,
Tak vazne neviem ... nieco s procesorom ? To je asi blbost ze ?

Inak zdroj je Enermax Infinity 650W, ten musi byt v poriadku
proč používáš EZ mode? To je právě mód začátečnický a tak je pochopitelné, že tam je bclk a další nastavení neměnná.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Brišo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brišo »

proč používáš EZ mode? To je právě mód začátečnický a tak je pochopitelné, že tam je bclk a další nastavení neměnná.
To som uviedol len ako priklad, a zaroven som to chcel vyskusat, co doska urobi, predsa ak mam v Advanced mode nastavene vsetko na default a prepnem v EZ mode z normal na optimal, system by mal normalne nabootovat a nie donekonecna zapinat a vypinat PC.
Inak ako Vam reaguje pocitac pri nejakom nespravnom nastaveni ? Co sa stane ?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

bohužel mám nyní SB venku z desky...co přesně umožňuje v EZ mode "norma" vs "optimal"? Jaké tam jsou rozdíly?
davybox
Nováček
Nováček

Příspěvek od davybox »

Poraďte mi jak nastavit P8P67, mám I5 2500K , mám ho na 4300 , ale napětí mi skáče pořád na 1,32. V biosu to ukazuje cca 1,2 a CPU Voltage mám Offset + 0,02. Jde nastavit napětí tak aby při zátěži bylo třeba 1,27 přesně a zároveň se v idle procák podtaktoval a napětí kleslo na 0,99 ?
I5 2500k @4300Mhz , Asus P8P67 rev 3,1 2x 4048Mb DDR3/1333Mhz ,AMD HD 7870 ,Enermax Modu+ 525W, CoolerMaster Gladiatore, HDD 60Gb Transcend SSD + 500Gb MaxtorDiamond+ 640GB WDBlack. Logitech G9 ,Logitech G15, X-Fi Gamer. LCD 24,
panfiluta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od panfiluta »

Zdravím, mám ASUS P8P67 a zajímavý problém, po probuzení z režimu spánku se cca 5-10 sec znovu připojuje síťovka k síti (kolečko ikony sítě u hodin se točí). Nejde se toho nějak zbavit? Například vypnout uspávání sítové karty, nebo nepomohla by pevná IP? Problém je že pokud před uspáním mám otevřená okna na sítových discích, dostanu velké množství hlášek o tom, že umístnění není dostupné. Díky za nápady
Procesor: Intel Core i5-2500K, Motherboard: ASUS P8P67, Memory: 2x4GB A-DATA 1333MHz DDRIII , Graphic Card: GIGABYTE HD 6850 1GB GDDR5, Sound Card: Creative Labs Sound Blaster Audigy SE 24 bit, Hard-Disk: WD Caviar SE WD4000AAKS, Zdroj: Seasonic 400W, hand made coling :)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

moc jsem se ve windows 7 nehrabal, ale nemůže to být nastavení windows (které lze změnit)?
Odpovědět

Zpět na „Asus“