náhradní pumpa Reserator2
Moderátor: morke
- Bily21
- Nováček

-
náhradní pumpa Reserator2
Dobrý den,
rozbilo se mi čerpadlo v chladící věži u Reserator2 a nějak se nemůžu dohledat, že by někde prodávali náhradní.
Přemýšlel jsem, že bych do okruhu jednoduše zapojil nějaké průtokové čerpadlo, rád si nechám poradit, co by se tam hodilo.
Díky Martin
rozbilo se mi čerpadlo v chladící věži u Reserator2 a nějak se nemůžu dohledat, že by někde prodávali náhradní.
Přemýšlel jsem, že bych do okruhu jednoduše zapojil nějaké průtokové čerpadlo, rád si nechám poradit, co by se tam hodilo.
Díky Martin
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: náhradní pumpa Reserator2
Je tam Eheim Compact 300 nebo 600. Ted z hlavy nevim ktery z tech dvou. Kdyz to rozeberes tak je to na nem napsany. Kazdopadne je s tim docela drbarna to rozebirat, takze bych na to kaslal a proste koupil nejaky cerpadlo mimo a to mrtvy bych tam nechal v reseratoru...nicemu to vadit nebude.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Bily21
- Nováček

-
ok, diky. A co bys doporucil jako to venkovni?MaWa píše:Je tam Eheim Compact 300 nebo 600. Ted z hlavy nevim ktery z tech dvou. Kdyz to rozeberes tak je to na nem napsany. Kazdopadne je s tim docela drbarna to rozebirat, takze bych na to kaslal a proste koupil nejaky cerpadlo mimo a to mrtvy bych tam nechal v reseratoru...nicemu to vadit nebude.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zalezi jaky mas rozpocet a jestli to chces i s expanzkou (abys nemusel mit cerpadlo hned vedle reseratoru polozeny na zemi).
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Bily21
- Nováček

-
ten reserator uz mam rozbity asi pul roku a vzpomnel jsem si na nej, protoze mi zacaly vadit ventilatory v PC, na kterem obcas hraju a pres Vanoce asi budu hrat castejiMaWa píše:Zalezi jaky mas rozpocet
asi bych do toho nedal vic nez 2 tis. - je mi lito nechat tu vez bez vyuziti, ale zase bych nerad kupoval za par mesicu dalsi pumpu, protoze vodnika uz bych si znovu nekoupil (na praci mam tiche PC komplet s pasivy, maximalni spokojenost)
to mi nevadi, na mistu ani vzhledu nezaleziMaWa píše:a jestli to chces i s expanzkou (abys nemusel mit cerpadlo hned vedle reseratoru polozeny na zemi).
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti staci neco levnejsiho tak klidne http://www.alphacool.cz/produkt/Eheim_A ... _220V.html
- Bily21
- Nováček

-
super, ten Eheim mi bude stacit
diky moc za rady
diky moc za rady
- Bily21
- Nováček

-
Tak jsem to zacal pres Vanoce montovat, akorat jsem se ted zasekl na tom, jakou kapalinu bych mel pouzit.MaWa píše:Pokud ti staci neco levnejsiho tak klidne http://www.alphacool.cz/produkt/Eheim_A ... _220V.html
To cerpadlo je v umelohmotne nadobce a co jsem nacetl tady na foru, tak je potiz se vsim, co by to mohlo naleptat.
Chtel jsem koupit stejnou kapalinu jako tam byla predtim (ethylenglykol), ale predtim v tom okruhu zadna umela hmota nebyla, takze ted nevim.
Co s tim ted, cistou destilovanou vodu?
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že v tom reseratoru a v celym okruhu teď bude asi usazená hromada bordelu, bych tam dal jen čistou destilku a pořádně to propláchnul. Uvidíš třeba za 14 dnů nebo za měsíc jak ta voda v tom bude vypadat, pokud bude hodně špinavá tak to chce innovatek protect ip na pořádné vyčištění, pokud bude ta voda ok tak stačí pár kapek nějaké antikorozivní kapaliny /feser base, ac fluid) na zakonzervování a bude to v pohodě.
- Bily21
- Nováček

-
diky, udelam to tak a pak uvidimMaWa píše:Vzhledem k tomu, že v tom reseratoru a v celym okruhu teď bude asi usazená hromada bordelu, bych tam dal jen čistou destilku a pořádně to propláchnul. Uvidíš třeba za 14 dnů nebo za měsíc jak ta voda v tom bude vypadat, pokud bude hodně špinavá tak to chce innovatek protect ip na pořádné vyčištění, pokud bude ta voda ok tak stačí pár kapek nějaké antikorozivní kapaliny /feser base, ac fluid) na zakonzervování a bude to v pohodě.