Hi-end VGA

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Shakall605
Začátečník
Začátečník

Re: Hi-end VGA

Příspěvek od Shakall605 »

spajdr píše:No Metro 2033 je zrovna typ hry, kde se při max nastavení nenudí ani trochu tři grafiky, jedna GTX580 je na to fakt málo.
Aha, no já měl vždycky min. SLI. takže mě tyto "problémy" dohání až teďkom :roll:
Každopádně na vánoce budu kupovat ještě jednu, protože celkem mi to vadí. Jinak vytíženost karty při hraní metra neklesne pod 98% a teplota karty cca 60°, což je velmi pěkné, bo s 590tkou jsem měl v metru +- 80°.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Takže po vadné GB jsem "skočil" na Matrix gtx 580 a jsem mile překvapen, i přes vysoký OC je pořád karta neslyšitelná, teploty jsou obdobné jak na tom GB (což je velmi dobré, protože ten GB při tomto nastavení už celkem šel slyšet) má různé "hračičky" navíc, jako např. nastavení fanu přímo přes PCB karty a ukazel zátěži přes diody.
Jsem spokojen, už aby šlapala jak má a ať můžu na nový rok dokoupit další do SLI. :)
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Chceš mi říct, že potom co Ti odešla 590tka, jsi pořídil 570tku a ta taky kaput? Tak jse vlítnul do 580tky ?
No to bych nechtěl mít takový peška :( ale zase testuješ karty zadarmo :)
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Nie, mal GB GTX580 :)
Fiiiha aj ta ti odisla? Co jej bolo? Sice aj ja som vystriedal par 580-tiek, ale k Matrixu som sa nedostal :mrgreen:
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Ale jako první měl 590tku! :D pak pořídil 580tku a teď má třetí kartu :)
Tohle story mám najetý :))))
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To je řada GTX 5xx skutečně tak poruchová? Měl jsem v úmyslu Radeona prodat a po několika letech opět koupit GeForce, ale asi se na to vybodnu. Co jsem koukal po fórech, tak Shakall605 není sám :(
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Krteq píše:To je řada GTX 5xx skutečně tak poruchová? Měl jsem v úmyslu Radeona prodat a po několika letech opět koupit GeForce, ale asi se na to vybodnu. Co jsem koukal po fórech, tak Shakall605 není sám :(
Ptal jsem se na reklamačním a prostě to co mi říkal/ukazoval spíše vypadalo že mám pech jak prase.
Jinak měl jsem SLI MSI 570[ref.](teploty nad 115°), Asus 590[ref.](vadný ram modul - artefakty + hláška "vaše ovladače byli úspěšně resetovány"), dále GB 580 [ver.3072Mb](sekání, problikávání obrazu a v jakékoliv hře obrovský input-lag)... Teďkom mám v "ruce" matrix 580 a zkouším všechny možné věci na které ty předchozí GTX 5xx failovali.
Provedení včetně teplot, přetaktování a zátěžové testy prošli na jedničku, zkoušel jsem na druhém monitoru taky crysis 2 (DX11,ultra, 2500x1440), metro 2033 a WoW (orgrimar u banky). Uvidíme jak to dlouho jí to vydrží. Bratr, otec a 2 známí z práce mají taky GTX 5xx a mě se diví proč mám takový pech :|
Připadám si jak betatester...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja vam to rikal...... EVGA nebo ASUS Matrix ci ten trislotovy. Proto je do tech sestav za 40k cpu. Maji minimalni reklamace. Uz ten manik z Alfy ti rikal ty Gigabyte maj 10% a EVGA 0%. Jako je to pech ,ale statistika je statistika.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

A kolik EVGA karet se tu prodá? Vždyť tu snad ani nemají obchodní zastoupení. To je potom jasné že mají tak malou reklamovatelnost :roll:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nevim kolik se jich proda v CZ a cesky trh mi je uprime naprosto ukradeny. V Recku se prodavaji normalne ve velkym mnozstvi spolu s jinymi znackami ,ktere se v CZ moc nevyskytuji a jsou nejmene reklamovane a poruchove. Dale Shakall605 jasne napsal ze technik mu sdelil ,ze rozdil v prodejnosti velky neni. Presna citace:
Prodaných evga mi řekl že +- pár kusů stejně jako od GB
a ja se zavery muzu jen souhlasit a potvrdit ze statistik odsud. Proste mel smulu a narazil na spatny kus a u nekterych vyrobcu a produktu je ta sance proste vetsi.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

hh, dneska mi dvakrát za sebou zčernala obrazovka "ovladače nvidia kernel byli úspěšně resetovány". Hodil jsem bety 290.36 a zvýšil voltaž... uvidíme, že bych přece šel nakonec do ref. evgy, přestavá mě to bavit :|
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

ak sa ti to stalo v 2D tak to je normalne pri nvidia ovladacoch :-D ..ak v 3D tak to mas mozno len nestabilne OC
Shakall605
Začátečník
Začátečník

rbclass píše:ak sa ti to stalo v 2D tak to je normalne pri nvidia ovladacoch :-D ..ak v 3D tak to mas mozno len nestabilne OC
Jj v 3D, měl jsem to na 950Mhz s 1,1V. Dal jsem to na 1,15V a uvidíme, zatím se to neopakovalo.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

950MHz na 1.1V :mrgreen: si robis prdel, ne?
Ved 900Mhz potrebuje o chlp viac ako 1.1V.
Skus Ungine Heaven, ten ti povie s velkou pravdepodobnostou to spravne napatie na dany takt. Samozrejme potom aj dalsie aplikacie/hry, no ja vzdy zacinam prave Heavenom :)
Shakall605 píše:Hodil jsem bety 290.36 a zvýšil voltaž... uvidíme, že bych přece šel nakonec do ref. evgy, přestavá mě to bavit :|
Taktovanie je o trpezlivosti a nie o tom, ze nieco z hlavy nastavis a musi to ist. Lol, to nie :)
Ak ti to v defaulte nepada, nie je dovod predsa tu kartu menit :roll:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

JJ tohle je nedostatecna voltaz pri OC. U tehle karet se tahle hlaska va 2D neobjevuje a ve 3D jen pri nedostatecnym napajeni. Unigine pouzivame tez a Crysis 2 na max je tez ted nejlepsi na testy stability. Tam to testuj dokud to nebude stabilni. Ta karta by odejit nemela (zaklepat na drevo) jelikoz RMA jsou u ni nulove ,ale je fakt ze se tehle kousku moc neproda.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Shakall605 píše:... uvidíme, že bych přece šel nakonec do ref. evgy, přestavá mě to bavit :|
Za sebe můžu doporučit. Funguje spolehlivě už rok :-) I když v tvém případě při takové smůle bych se bál i EVGA, ale to že mají minimální RMA je fakt. Už jen že na tu kartu je 10let záruka (po registraci SN) znamená, že si docela věří :-)

mimochodem, jsem se koukal na EVGA fórum a někdo tam sundal chladič z GTX580 a...:
http://i205.photobucket.com/albums/bb15 ... G_0095.jpg :o
http://i205.photobucket.com/albums/bb15 ... G_0096.jpg
divné...
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Co je na tom? Prostě tam dávají čipy z "Mobility" karet.

Obrázek

nV uvedla GTX 480M, ale po jejím neúspěchu v NTB už "plnokrevnou" GTX 580 nevydali. A kampak se asi poděly všechny čipy pro připravované MXM moduly :)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Každopádně, to je jedině dobře - bez HS se to líp chladí. Takže kdo si dneska koupí EVGA GTX580 na tom bude ještě líp než já (a to i tak mam dost dobrej kus s 1,013V, a při běžným provozu teploty do 82-84°C a 2000RPM větráku)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“