Opakovaný start
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- hledalik
- Nováček
-
Opakovaný start
Zdravím,
poslední dobou mám problém se startováním PC. Přesněji po stisku tlačítka pro zapnutí se PC spustí a při nabíhání systému se vypne (v různých částech spouštění). Vteřinku počká a pokusí se znovu zapnout. Toto se opakuje několikrát, dokud se nepodaří naběhnutí systému. Občas se před naběhnutím systému objeví hláška, zda chci zkontrolovat systém, ale nic než obnovu předchozího stavu (bod obnovení)během kontroly to nenabídne.
- zdroj bude nejspíš v pořádku, protože jakmile se jednou podaří naběhnutí systému, vše je zcela stabilní
- provedl jsem kontrolu HDD a bez nalezených potíží, hardwerově je taky vše zapojeno OK
Nevíte někdo kde by mohl být další problém? PC nakonec stejně vždy naběhne, ale není příjemný, když se dlouho načítá jen proto, že se několikrát samovolně vypne a zapne.
poslední dobou mám problém se startováním PC. Přesněji po stisku tlačítka pro zapnutí se PC spustí a při nabíhání systému se vypne (v různých částech spouštění). Vteřinku počká a pokusí se znovu zapnout. Toto se opakuje několikrát, dokud se nepodaří naběhnutí systému. Občas se před naběhnutím systému objeví hláška, zda chci zkontrolovat systém, ale nic než obnovu předchozího stavu (bod obnovení)během kontroly to nenabídne.
- zdroj bude nejspíš v pořádku, protože jakmile se jednou podaří naběhnutí systému, vše je zcela stabilní
- provedl jsem kontrolu HDD a bez nalezených potíží, hardwerově je taky vše zapojeno OK
Nevíte někdo kde by mohl být další problém? PC nakonec stejně vždy naběhne, ale není příjemný, když se dlouho načítá jen proto, že se několikrát samovolně vypne a zapne.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opakovaný start
Bylo by velmi vhodné vypsat konkrétně celou sestavu.
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Butch
- Středně pokročilý
Muze to byt znama chyba WMI, kde muzou mit treba W7 se SP1 problemy s nactenim.
zkus vypnout sluzbu WMI, prevzit opravneni na slozce Windows\System32\Wbem\Repository
klidne nastav moznost cteni a zapisu pro vsechny a pak znovu povol sluzbu.
Muze to byt ale taky necim jinym...
zkus vypnout sluzbu WMI, prevzit opravneni na slozce Windows\System32\Wbem\Repository
klidne nastav moznost cteni a zapisu pro vsechny a pak znovu povol sluzbu.
Muze to byt ale taky necim jinym...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- hledalik
- Nováček
-
Tak jsem to zkusil s tím WMI a dnes PC naběhlo OK, uvidím jak příště. Jinak mám takovouhle sestavu:
- Základní deska INTEL DH67BL BearUp Lake stepping B3
- Procesor INTEL Core i5-2400 Quad-Core (Sandy Bridge)
- Pevný disk SEAGATE Barracuda 7200.12 500GB (SATA III)
- RAM 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz CL9 KINGSTON
- zdroj EUROCASE 450W, PFC, 120mm ventilátor
- Blu-ray vypalovačka LG BH12LS30-LRBB
(Grafiku i zvukovku používám integrovanou, protože mám PC napojený přes HDMI do AV receiveru a následně do TV.)
- Základní deska INTEL DH67BL BearUp Lake stepping B3
- Procesor INTEL Core i5-2400 Quad-Core (Sandy Bridge)
- Pevný disk SEAGATE Barracuda 7200.12 500GB (SATA III)
- RAM 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz CL9 KINGSTON
- zdroj EUROCASE 450W, PFC, 120mm ventilátor
- Blu-ray vypalovačka LG BH12LS30-LRBB
(Grafiku i zvukovku používám integrovanou, protože mám PC napojený přes HDMI do AV receiveru a následně do TV.)
- hledalik
- Nováček
-
Dva starty proběhly v pohodě a třetí byl zase špatný, takže to bude asi něco jinýho. Máte někdo další tipy, co by mi mohlo pomoc?
- p0w3r_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no hele měl jsem podobný problém jen s tím že se mi Pc nerestartoval ale tuhnul a dělal to jak to dělá tobě, občas naběhl na poprvý, občas se seknul aji v biosu atd, bylo to náhodné, ale jakmile OS naběhl tak už PC byl (víceméně) vždy v pořádku, měl jsem eurocase 550w a vyměnil jsem ho za seasonic s12II-620W, a problém byl vyřešen, zkus koupit nový zdroj a uvidíš. EC je obecně pěknej aušus
- Hladis
- Moderátor
Uh ten zdroj je dobry tak pro podpaleni bytu nebo silestrovsky ohnostroj. Hned ho vyhod.
- hledalik
- Nováček
-
Ok a doporučíte mi nějakou náhradu? Ale za rozumnou korunu, tak kolem 1000,-.
- p0w3r_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jelikož ti asi nejde o vzhled, ale jen o kvalitu a cenu, tak doporučuju tohle
http://interlink.tsbohemia.cz/seasonic- ... 30520.html
seasonic je jeden z nelepších výrobců zdrojů a tenhle 500W ti bude stačit, a za tyhle peníze si myslím že je to nejlepší volba.
http://interlink.tsbohemia.cz/seasonic- ... 30520.html
seasonic je jeden z nelepších výrobců zdrojů a tenhle 500W ti bude stačit, a za tyhle peníze si myslím že je to nejlepší volba.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Seasonic je fajn, ale ne tenhle Energy Knight. Vezmi například Seasonic SS-500ET-F3 500W Bronze OEM
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Riku
- Začátečník
Jakej je mezi těma dvouma vlastně rozdíl? součástky? specifikace maj stejný
PS5 | LG OLED CX55
- p0w3r_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pro tebe v tom rozdíl nebude...
- Riku
- Začátečník
to bylo na mě? já se jen ptám jakej je mezi nima rozdíl.. já ho nekupuju
PS5 | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor
Jednoduse....Energy Knight je orezany s horsima soucastkama a vetsinou slabsi. Ten rozdil ceny tam neni jen tak.