Chrochtá mi notebook

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Neeo
Začátečník
Začátečník

Chrochtá mi notebook

Příspěvek od Neeo »

Zdar.
Stala sa mi zaujímavá vec. Na surfovanie používam operu a stáva sa mi, že pokiaľ otvorím gmail, nejakú stránku alebo aj klasické prehliadanie na zobrazenej stránke začne mi notebook doslova chrochkať ako prasa v nepravidelných intervaloch. Jedná sa o notebook HP Pavilion dv7 6050ec a ten zvuk vychádza z miesta kde je mechanika, pri iných prehliadačoch to nerobí. Preskenoval som ho, či tam nemám nejakú haveď, ale nič sa nenašlo. Keď sa ten zvuk objaví spomalí sa prehliadanie netu a záložky sa dlho náčítajú. Na ntb beží win7 home premium 64bit, má 3 mesiace a mám dojem, že by to mohol byť disk (seek disku). Ten zvuk je neskutočne rušivý hlavne večer keď všetko utíchne.
Vedeli by ste mi niekto poradiť?

edit: pokiaľ by táto téma spadala do vlákna o ntb poprosím o presun
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Chrochtá mi notebook

Příspěvek od Butch »

Muzes docasne vypnout automatickou defragmentaci, indexaci i swap a zkus to jestli bude nejaka zmena.

Dalsi vec je jeste vypnout offline obsah/temp u prohlizece
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

Vypnutie indexácie nepomohlo. Vrátil som to všetko naspäť. Avšak ten zvuk už nieje tek častý. Odsledoval som to kedy zvykne chrochtať. Vždy sa jedná o stránky, ktoré dlho načítáva v kombinácii s otvoreným účtom gmail. Niekedy aj bez gmailu. Musím zavrieť celú operu a tak zvuk prestane. Je to na beton disk a ten zvuk sa podobá na zaseknuté cd. Ako keď sa Vám prehrávač snaží prehrať pesničku a zasakne sa na jednom mieste ibaže tu je to také chrochtavé. Je to 500GB Hitashi sataII. Nejaké ďaľšie nápady? :?:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ted si nejsem jistej jestli i na disku v NB da nastavit AAM(nikdy jsem to nezkousel). Kazdopadne by to asi pomohlo ale zase by se snizil vykon.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Hoj, no muzes to vysledovat i pres sledovani prostredku

Ovladaci panel-nastroje pro spravu-sledovani vykonu pak si vyber zalozku "disk" a tam uvidis ktery proces ti nejvic vytezuje disk, kdyz si to zaskrtnes tak se ti to i barevne oznaci v grafu a muzes i proces utnout a uvidis hned ve tvem pripade uslysis co ma za nasledek chrochtani
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Neeo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Neeo »

AAM mi disk nepodporuje. Skúšal som sa trochu v tom hrabať ešte po pridaní môjho druhého postu. Zistil som, že v bežiacích procesoch som mal spustené vždy dve aplikácie opera.exe32 i keď som ju otváral iba raz. Zatvoril som ju od vtedy sa mi zvuk neobjavil.
Zisťoval som prečo. V opere mám dve rozšírenia gmail a weather. Pokiaľ došla správa na gmail objavila sa správa o došlej pošte v pravom hornom rohu na ikone gmailu. Po prihlásení do gmail účtu sa zvuk začal objavovať. Ale po vypnutí bežiacého procesu vid vyššie to skončilo. Skrátka kombinácia týchto dvoch vecí spôsobovala tento problém. Fakt neviem ako to ide dokopy, ale fungovalo to. Ešte sa ozvem či som sa netešil predčasne.
Restyne
Nováček
Nováček

Příspěvek od Restyne »

Cau hele nevim jak ty me taky chrochtal delal mi to chladic (vetracek )
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“