ASUS Xonar Essence ST vs Xense

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
michal3d
Začátečník
Začátečník

ASUS Xonar Essence ST vs Xense

Příspěvek od michal3d »

Zdravim,

chcel by som si kupit novu zvukovu kartu (teraz mam Audigy 4) a neviem sa rozhodnut medzi tymito dvoma:

ASUS Xonar Essence ST + Asus Xonar HDAV H6/A
ASUS Xonar Xense

Pozadujem od zvukovky hlavne tieto veci:
1) kvalitny vystup na sluchatka (momentalne pouzivam Beyerdynamic DTX900)
2) analogovy vystup na 5.1 reproduktory, preto ta karta H6 k Essence (repraky mam Creative 6.1 6700, pokial pojdu, tak ich ani neplanujem upgradovat, na to na co ich pouzivam mi uplne stacia)

Mne sa osobne najviac paci Essence ST, je asi o nieco kvalitnejsie osadena ako Xense, vyjde to lacnejsie a nie su k tomu pribalene sluchatka za ktore zaplatim, ale nechcem ich. Jediny problem tam je v PCI zbernici a preto sa chcem spytat, je perspektivne dnes kupovat zvukovku do PCI zbernice? ako pravdepodobne asi je, ze povedzme za 2-3 roky sa nebude dat kupit slusna zakladna doska s PCI zbernicou alebo to bude velmi limitujuci faktor pri vybere? a je nejaky kvalitativny rozdiel vo vystupe na sluchatka medzi Essence ST a Xense? podla testov ktore som pozrel mam pocit, ze Essence ST je predsa len trosku kvalitnejsia a pouziva lepsie DAC prevodniky...

Diki moc :)
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS Xonar Essence ST vs Xense

Příspěvek od X-COM »

Předpokládám, že za 2-3 roky už bude PCI raritou.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Essence je na tom s osazením mírně lépe než Xense, také mírně lépe hraje a já bych koupil Essence a k tomu tu H6.
Možná by stálo za to vyměnit i opampy, ale to už nechám na tobě.
Ke mě už jedna Essence míří, ale já nepoužívám repro, jen sluchátka a to momentálně HD595, ale chystám se na nějaké HD600 nebo podobné. :)
A samozřejmě PCI verzi bych nebral, já už na své desce ani PCI nemám a jak píše X-COM, za chvíli PCI nebude skoro vůbec.
A k té Essence by to chtělo lepší sluchátka, tohle je "mrhání" jejím potenciálem. ;)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Diki za odpovede. Nakoniec som predsa vybral Essence ST (PCI), zobral by som aj STX ak by mala konektor na tu H6 kartu, co ale nema. Ked som pozeral zakladne dosky, tak vacsina v triede ktoru by som bral ma stale 2 PCI sloty (aj ked uz asi nie nativne, takze by to mozno mohol byt potencialny zdroj problemov).
Nicmene zobral som to, co mi teraz prijde lepsie a to ako to bude dalej s PCI sa casom ukaze a potom sa pripadne podla toho zariadim...
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“