Síťový prvek k blokování URL

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LukášST
Začátečník
Začátečník

Síťový prvek k blokování URL

Příspěvek od LukášST »

Zdravím,
pořídil jsem router http://www.alza.cz/tp-link-tew-671br-d235410.htm s nadšením, že umí dané MAC adrese zablokovat přístup k veškerému webovému obsahu, vyjma mnou nastavených URL.
Zkoušel jsem si to doma a šlo to, ale zkoušel jsem to jen na NTB a stolním, což byla osudová chyba!
Dneska jsem to nastavil na firmě, a po nastavení, šel internet pouze v jednom PC (v "rodičovském") a omezeně v tom PC na který byla nastavena MAC adresa a dané URL.

Potřeboval bych tedy něco, jak přidat více těch rodičovských PC nebo zapojit mezi router a switch nějaký síťový prvek, který by tedy dělal tuto funkci. Do routeru je připojen jen 24P switch. (tudíž jde všechen provoz přes jeden kabel. Tím je to malinko zjednodušeno pro mé řešení.)
tzn. já si nastavím MAC adresu PC který bude mít přístup jen na mnou stanovené servery.

Neví někdo o něčem?
Jsem ochotný pořídit i jiný router, pokud bude můj požadavek splňovat na 100%.

Díky za rady

\\edit: malinko upřesněno
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Síťový prvek k blokování URL

Příspěvek od Weslo »

myslím že tohle se řeší přes IP :)
nicméně nejjednodušší (pokud nemají uživatelé na PC admina) je nastavit to v hosts
http://allthingsmarked.com/2006/08/28/h ... osts-file/
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Jde jen o jeden NTB s Win XP a způsoby které se týkají přímo nastavení v NTB jsem nechtěl, protože není nejblbější a admina samože má ;)
Navíc to co jsi poslal, je přesnej opak. Já potřebuju bloknout všechen internet, mimo pár vyjímek, asi 8mi webových stránek.
Mám na jednom PC i prográmek, ale ten se dá v pohodě v procesech vypnout.. Proto se to snažím řešit nějaký HW prvkem.

Mám nabídku za cca 4tis na mITX s linuxem, kterej by to korigoval, ale to si nechávám jako poslední řešení :) do toho se mi moc nechce...
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Pak mě napadá jedině mikrotik řešení s konfigurací web-proxy, tedy cca to stejné co ten PC s Linuxem, jen v kompaktnějším provedení (a levnější).
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Můžeš mi prosím dát nějaký odkaz na přesnej typ ? :)
Díky moc..
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Třeba RB750 jako základ. Pokud to chceš mít vč. WiFi, tak RB751U-2HnD, nebo pak v gigabitu RB750GL (bez AP).
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

To asi nebude len 8 adries bo by to musela byt mimoriadne jednoducha web stranka. Take sa robili pred 20 rokmi. Staci kliknut na nejaky objekt na stanke a hned to pojde na inu IP.
Mozno by vyhovel aj obycajny pocitac s dvoma sietovkami a na nom Linux. Nemusi byt ani moc vykonny. Staci kadejaka sunka od 200MHz vyssie. Na Linuxe sa to riesi v iptables.
Mam taky dojem, ze nieco ako iptables je aj pre Windows.
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Wifi se hodí, resp. už je potřeba.
Mám teda otázku, má někdo tohle ověřený, že to umí co potřebuju ? Nastavit IP/MAC a přidat pouze servery ke kterým bude přístup ?
Není něco co by nebyl router? Zkrátka co bych zapojil mezi router a switch? Asi jsem moc náročnej co? :)

ttx: jsou to jen diagnostických weby. takže tam stačí jen ten jednoduchý přístup. Pokud ne, tak se to rozšíří.
Jak píšeš, ten linux + 2xLAN je přesně to, na co mám nabídku za ty 4tis.. ale přijde mi to zbytečný, ládovat tam další PC..
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

No jo, precital som si to este raz a musim sa opravit. Ty tam nechces len MAC aresu a nejaky port, ale este aj URL. V takom pripade este aj proxy bude treba. Mam dobre skusenosti s privoxy. Nastavis aj certa a dabla. Stacia tieto dve veci a spravis to, co potrebujes.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Nahod do toho TP-Link firmware DD-WRT a mas to vyreseny...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

ttx: nepotřebuju porty :) Stačí mi na danou MAC povolit jen přístup na mnou stanovené URL
LiveBomb: to se mi líbí, prostuduju to a uvidím co se s tím dá dělat! Díky!
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Ako tak nad tym rozmyslam musim sa ta opytat, preco to vlastne potrebujes riesit na MAC?
Ved nastavis jednu a prave len jednu source IP komunikujucu s urcitym poctom URL, tak ako sa to bezne riesi aj vo firmach s tisickami peciek.
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Klidně na IP, je mi to jedno :)
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Po delší odmlce, jsem nainstaloval DD-WRT a ten mi v mém problému nepomohl.
Chtěl bych se zeptat, zda by pomohl např. opendns.com .. jsem tam už regnutej, mam free verzi, ale nějak se mi to nedaří rozjet.
Případně, který síťový prvek bude pro můj případ dostačují a 100% učinný.
Požaduji -
Trvalé zablokování internetu na mnou stanovenou IP/MAC s mnou nastavenými vyjímkami, kam se bude dané zařízení připojovat.
IP 192.168.1.156 seznam.cz, google.com, google.cz
Nikam jinam se nesmí počítač připojit.
Neříkejte, že to je složitý tohle zřídit, když obráceně (zadávám weby kam nebude přístup to poskytuje dd-wrt i orig. FW )
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Není to složitý ale soho prvky touto funkcionalitou z pochopitelných důvodů nedisponují.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Tak jaky prvek poridit aby tim disponoval?
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

něco co má v sobě proxy
třeba něco takového: http://www.epnp.cz/sklad01/sitove-prvky ... 25118.html
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“