Intel HD Graphics Driver (i3) problémy s texturou
Moderátoři: morke, Walker1134
- asbe
- Nováček

-
Intel HD Graphics Driver (i3) problémy s texturou
Zdravím,
mám notebook : HP probook 4520s s tou integrovanou grafikou z i3 procesoru a mám potíže s texturama v novějších hrách. (starší hry jdou v poho)
Věc se má asi takhle : http://2i.cz/32572f05d6
prostě neuvěřitelný problémy s texturama.. přitom jsem hledal na netu ovladače na grafiku a intel mě odkázal na HPčko... podle HP stránek mám nejnovější ovladač.. takže teď nevím co stím.. hry se nekoušou vše de v poho jen prostě to je nehratelné kvůli texturám, neměl někdy někdo podobný problém?
mám notebook : HP probook 4520s s tou integrovanou grafikou z i3 procesoru a mám potíže s texturama v novějších hrách. (starší hry jdou v poho)
Věc se má asi takhle : http://2i.cz/32572f05d6
prostě neuvěřitelný problémy s texturama.. přitom jsem hledal na netu ovladače na grafiku a intel mě odkázal na HPčko... podle HP stránek mám nejnovější ovladač.. takže teď nevím co stím.. hry se nekoušou vše de v poho jen prostě to je nehratelné kvůli texturám, neměl někdy někdo podobný problém?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- asbe
- Nováček

-
Re: Intel HD Graphics Driver (i3) problémy s texturou
tak jsem zkusil stáhnout a nejde spustit, píše to, že to není určeno pro můj ntbk, ani jiná verze, kterou jsem zkusil nešla
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Potom mas asi smulu a musis instalovat jen ovladace upraveny od HPcka. Vzhledem k tomu, ze posledni verze na jejich webu je rok stara, tak se tem problemum nedivim. To je taky napad kupovat si notas, kde je jen Intel grafika a pak na tom chtit hrat 
Teoreticky by stacilo upravit inf aby ti ty novy sly nainstalovat, ale nevim o tom, ze by se tim nekdo u intel ovladacu zabyval
Teoreticky by stacilo upravit inf aby ti ty novy sly nainstalovat, ale nevim o tom, ze by se tim nekdo u intel ovladacu zabyval
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

No, uguehm.... napadlo mě takové prasácké řešení. U NV i ATI se souzbory v driveru názvama nemění, jen se místo nich oběvují nové verze s jiným obsahem. Pochybuji že u Intelu tomu bude jinak, takže bych zkusil vzít starej driver a všechny soubory krom *.inf tam narvat z nového driveru. Nebude to WHQL ale mohlo by se to chytnout. Případně poirovnat oba dva inf a do toho nového zapsat devide ID's a vendor ID's toho starého, aby se tam nahrál. Jde to udělat vše ručně, chce to jen malinko tušit co člověk dělá a trpělivost, občas se toho totiž musí přepsat dost. Nicméně nikdo negarantuje, že to pomůže. Intely jsou useless právě kvůli SW a driverům, HW výkon grafiky od příchodu SB je lepší než dedikované low-end karty.
- mr.qeg
- Začátečník

-
Mně v podobném případě pomohlo prostě vzít z počítače, kde byla nějaká ATi či nVidie, jistý dxdiag(bohužel už je to rok a nevím přesně) soubor a nakopírovat ho do složky hry. Pak mi ve Falloutu3 stouplo lehce fps a zmizely chyby v obraze.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

WTF? Dxdiag je exe soubor v systému od dob DirectX6, je to diagnostika DirectX, naprosto nesouvisí s driverem, funkčností samotného directX či jakýmkoliv nastavením...mr.qeg píše:Mně v podobném případě pomohlo prostě vzít z počítače, kde byla nějaká ATi či nVidie, jistý dxdiag(bohužel už je to rok a nevím přesně) soubor a nakopírovat ho do složky hry. Pak mi ve Falloutu3 stouplo lehce fps a zmizely chyby v obraze.
- mr.qeg
- Začátečník

-
Psal jsem, že už je to dýl jak rok. Prostě nějaký soubor s DirectX. Zkusím vygooglit, co to přesně bylo.
- mr.qeg
- Začátečník

-
http://forums.techgage.com/showthread.php?t=5052 tak je to d3d9.dll. Omlouvám se za mystifikaci.