Vypína sa mi NTB počas hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vypína sa mi NTB počas hry

Příspěvek od Maranov »

O čem to sakra mluvíš? :-D

a) při hraní "topí" víc věcí
b) teploty GK jsou taktéž vyšší
c) pokud nemá oddělené chlazení pro všechny komponenty, tak při hraní bude mít vyšší teploty jak při testu omezeném na CPU; i kdyby měl, tak to bude mít vliv
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Maranov píše:O čem to sakra mluvíš? :-D

a) při hraní "topí" víc věcí
b) teploty GK jsou taktéž vyšší
c) pokud nemá oddělené chlazení pro všechny komponenty, tak při hraní bude mít vyšší teploty jak při testu omezeném na CPU; i kdyby měl, tak to bude mít vliv
Ne tak docela... :)

a) Co dalšího při hraní topí (kromě grafiky, na kterou jsme mu doporučili Furmark)? Ano, správně! Chipset :) A ten bude topit i při zátěžovém testu CPU, možná o několik stupňů méně, viz odpověď na c)

b) Teploty GK jsou na notebook "úplně v pohodě", kolikrát víc topí i grafiky v desktopu :wink:

c) To jedině. Nicméně nic co by se snadno neprojevilo v tom Linpacku například.. Když nám napíše teploty po půl hodnině nižší jak při hraní, tak je snad jasné, že tudy cesta nepovede.. Nebo snadněji, když bez obtíží projde zvlášť Linpack i Furmark s relativně OK teplotami, tak to může zkusit pustit najednou a sledovat teploty.. Jestli se to tady nevypne, tak to přehříváním není :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Teploty GK jsou o něco víc v přijatelnějších mezích, avšak jestli odhadem skoro 90°C v letních měsících říkáš "úplně v pohodě", tak kolik je podle tebe "vysoká teplota" a "mezní teplota"?

Jinak jsem rád, že jsme se shodli, že je rozdíl v testu stability všech komponent zároveň a každé zvlášť.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

To "úplně v pohodě" je tam schálně v uvozovkách :) Tím jsem akorát chtěl říct, že pro notebook to ještě nejsou zas tak špatné teploty, kvůli kterým by se to muselo vypínat. Vždyť kolikrát k 90°C nemají daleko ani některé GK v desktopu (o první generaci Fermi nemluvě)...

Takže uvidíme, s jakým výsledkem nakonec tazatel přijde :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

jako laik bych asi doporučil místo těchto spekulací v té hře která padá snížit detaily na minimum a hodil rozlišení třeba 800x600. mělo by se asi trochu ulevit železu a pak uvidiš, jestli ti ta hra třeba nepadá špatným xxxxxx viz pravidla :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“