SSD DISK - Výběr

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Re: vyplatí se mi SSD ?

Příspěvek od Kyselinka »

Myslim, ze holoway to popisal do bodky.
Keby ten Crucial nebol dobry, tak si ho nekupim a uz vobec by som ti ho neradil :wink:
BTW: kazdy sa ohana vyssim zapisom, ale ked sa zamyslis, ze co budes zapisovat na disk takej malej kapacity? Jedine OS + 1, mozno 2 hry. Urcite chybu neurobis, ak si za neho priplatis 5 kileciek.
A este k tomu, novy FW 0009 zvysuje vykon m4, co nie je vobec na skodu. A tym padom tie hodnoty, ktore uvadza vyrobca su irelevantne.
Citaj: http://pc.zoznam.sk/novinka/crucial-ma- ... suje-vykon
A tu je konkretne uverejneny aj moj screen: http://pc.zoznam.sk/rychly-test-crucial ... 009?page=4

//edit: este novinka http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=98152 ...tiez vynikajuci SSD, recka tu: http://pc.zoznam.sk/samsung-ssd-830-ser ... namena-zle
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

tohle sou všecko SSDčka, co skoro nejsou vidět v testech, nevím možná dělám chybu možná ne, ale chci něco od OCZka a nebo INTELu v ceně kolem 2000kč, tohle sou pro mě ověřený značky...
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Intel a OCZ mají za 2000 leda tak 40GB a to je k ničemu.
Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr disku SSD 120GB

Příspěvek od Almighty »

A nějaké zprávy ohledně přecitlivělosti systému s intel řadičem? Jak je to případně se spotřebou, jestli by se nevyplatilo pro notebook zvážit něco línějšího jako je třeba Intel 320.
Naposledy upravil(a) Almighty dne úte 13. pro 2011, 08:14, celkem upraveno 1 x.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ano a tie co su vidno v testoch, potom su aj na forach kde sa rozobera BSOD vs. SSD :-D
Kazdopadne aj Intel su dobre, no ako pise oneill...
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

oneill_sx1 píše:Intel a OCZ mají za 2000 leda tak 40GB a to je k ničemu.
mě ale tech 40 GB stačí bohatě, tedka mám systém se vším všudy 20,76GB. na zbytek dat mám 1 TB plotňáků. co byste mi teda mohli tedy od OCZ nebo intelu kolem 2000 doporučit ?
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

40GB je z nouze ctnost. Naformátovaná kapacita je jen 37 GB, spare area žádná, životnost nižší, rychlost nižší, vejde se tam hovno, a zbytek, různé cache a tempy budeš muset nechat na pomalých HDD.

Rozumné minimum je 64 GB.
holoway
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr disku SSD 120GB

Příspěvek od holoway »

Almighty píše:A nějaké zprávy ohledně přecitlivělosti systému s intel řadičem? Jak je to případně se spotřebou, jestli by se nevyplatilo pro notebook zvážit něco línějšího jako je třeba Intel 320.
Většina problémů s Intel řadiči na Sandy Bridge byla posledním updatem FW vyřešena (aktuálně se však stále prodávají SSD se starším firmware, takže je potřeba si to aktualizovat po koupi). Spotřeba je vyšší než u 25nm modelů, ale osobně se tím skoro nezabývám, takže to z hlavy nevím. Počítám, že tak do 4W v max zátěži by to být mělo. Jsou ale určitě i SSD, které mají menší spotřebu...koukni na nějakou zahraniční recenzi, kde to měří, já to nedělám.
Mattho
Začátečník
Začátečník

Re: Volba SSD disku

Příspěvek od Mattho »

Ten 96GB som nenasiel dostupny v ziadnom "normalnom" obchode. Mate nejake tipy?
MB * CPU * RAM * GK * HDD
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

možná tvůj názor, ale na co bych si kupoval nějakech 60 GB když mám systém se všema programama cca 25 GB a hry bych nato nedával. Ně prostě 40 GB na systém stačí teď - natož u W8 - když udávaj že budou zabírat néně místa, díky tomu že z W8 už konečně odstaněj staré a nepotřebné věci
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

tak si kúp čo chceš...načo sa potom pýtaš keď si nechceš nechať poradiť?

Lenže SSD musí mať cca 20% volného miesta...40GB SSD je fakt blbosť.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

vidím že nepotřebuješ poradit, všechno víš a potřebuješ aby Ti to někdo odsouhlasil?
p0w3r_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p0w3r_ »

jo ? a proč jste to tedy nenapsali dřív ? a když chci 40 GB SSD a budu mít zaplněno 25 , tak to snad není 20% volného místa ?!
Mattho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mattho »

Este rano mi prisiel z CZC mail, ze dodacia lehota je neznama :)
MB * CPU * RAM * GK * HDD
Eubie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Výběr SSD - stabilita kritická

Příspěvek od Eubie »

Dobrý den všem,

mám sestavu i7 860, Asus P7P55D, 16GB RAM Zeppelin - systém je naprosto stabilní a neměl jsem BSOD ani jedinkrát za dva roky, co tento stroj mám. Hlavní HDD je Velociraptor 160GB, maximální spokojenost.

Rád bych si pořídil SSD a chtěl bych poradit s výběrem či v tom, zda si vůbec SSD pořizovat. To, abych měl nadále naprosto stabilní systém je pro mne nejdůležitější (PC je primárně určeno pro rychlý běh obchodní platformy - BSOD ve špatný moment může znamenat ztráty stovek dolarů během vteřin). Z diskusí zde přečtených vyplývá:

Vertex 3 nebrat, Vertex 3 MaxIOPS možná brát (ale cena...), Crucial M4 je super (ale poměrně hodně lidí hlásí BSODy, které nevyřeší ani LPM fix + půlka lidí křičí ve prospěch IRST druhá ve prospěch MSAHCI). Na jiných fórech se ještě vcelku tlačí Corsair Force Series 3. O Intelu mluví několik lidí jako o jistotě, jiní zase tvrdí, že intel na SSD pro mainstream prdí. Tak a teď ... babo raď. Uvítám jakýkoliv názor, včetně toho, že pokud chci stabilitu, tak se mám na SSD vyprdnout, pokud to myslí autor od srdce. Díky předem všem. Požadovaná kapacita je 120 GB.

Daniel
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Výběr SSD - stabilita kritická

Příspěvek od Hladis »

Crucial M4 a BSOD ? :? O tom mi neni nic znamo a jsou to nejmene problemove SSD. Pokud chces opravdu hrat na jistotu ,tak prave Crucial M4 ,Intel 320 a posledni Kingston V+100. Tahle trojice ma nejmene RMA. Urcite doporucuju pouzit IRST.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Ber toho Intela 320, mě ten Crucial M4 sem tam z her spadne na plochu a to jsem už vyměnil prakticky vše v PC.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Pokud chceš stabilitu tak ber intel + samozřejmě IRST, P7P55D nemá sata 6G řadič, takže crucial M4 zas tak o moc rychlejší na ní nebude jinak bych ho taky s klidem vzal, protože opravdu nevím o žádných BSODech.
Kingston V+100 není špatnej, ale je pomalejší než intel a tak se hodí spíš pro toho kdo chce trochu ušetřit.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

spajdr píše:Ber toho Intela 320, mě ten Crucial M4 sem tam z her spadne na plochu a to jsem už vyměnil prakticky vše v PC.
Ty máš stěmi SSD "štěstí" asi tak jako já na VGA :-D
Jinak mám crucial M4 a ještě jsem "nenašel" nějakou chybu a to ho mám od září. Mám na něm systém a hry které právě hraju. FW0009.
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“