Jakou zvukovku?
Moderátor: CageJ
- Shakall605
- Začátečník

Jakou zvukovku?
Zdravím,
Chtěl bych si koupit zvukovou kartu. Hudbu poslouchám celkem dost často od vážné hudby po vybrané skladby hard rocku.
Nynější sluchátka (HD 558)bych chtěl využít i na pc kdy to "prská" ve výškách a proto musím na hifi.
Požadavky:
- kvalitní výstupy na sluchátka, Jack 6.3 výhodou.
- PCIe
- plné využití potenciálu .flac souboru
Pokud možno, nějak napasovat do mé desky kde se objeví sli gtx 580 matrix - předpokládám že to bude asi nebude možné. Pokud nebude, je ještě nějaké další možné řešení?
Cenová kategorie kolem 4tis.
Děkuji za Vaše přízpěvky.
Chtěl bych si koupit zvukovou kartu. Hudbu poslouchám celkem dost často od vážné hudby po vybrané skladby hard rocku.
Nynější sluchátka (HD 558)bych chtěl využít i na pc kdy to "prská" ve výškách a proto musím na hifi.
Požadavky:
- kvalitní výstupy na sluchátka, Jack 6.3 výhodou.
- PCIe
- plné využití potenciálu .flac souboru
Pokud možno, nějak napasovat do mé desky kde se objeví sli gtx 580 matrix - předpokládám že to bude asi nebude možné. Pokud nebude, je ještě nějaké další možné řešení?
Cenová kategorie kolem 4tis.
Děkuji za Vaše přízpěvky.
- Fuern
- Začátečník

Re: Jakou zvukovku?
Všechny požadavky splňuje asus xonar essence stx (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 6000000RRU) mám ji ve verzi pro PCI a jsem maximálně spokojen.
- gck23
- Začátečník

jestli to chces primo k tem sluchatkum, tak bych sel spis do nejaky specializovany USB, ala FiiO E10
http://www.sluchatka.net/fiio-e10/
http://www.sluchatka.net/fiio-e10/
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
- Maxtor
- Začátečník

-
Jestli rikas "kolem 4k", tak jednoznacne prevodnik.. to FiiO ale ani ve snu.. najdi si ve zvuku tema o prevodnicich..
- Shakall605
- Začátečník

Problém je v tom že s převodníkem jsem neměl tu čest a znalost mám skoro nedostatečnou. Takže pokud to bude lepší pro poslech hudby s pc kde je integrovaný Realtek, potom ho koupím, ale pouze na podnět někoho kdo se v tom dobře vyzná.
Co se týče té xonar esence, tak vím že je to dobrý kauf za ty peníze. Hlavně mi jde o hloubky a atmostéru tónu, např při poslechu beethovenovy moonlight sonáty apod.
Edit: tak jsem si pobrouzdal trochu a našel jsem fubar 4 a nevypadá zle. Teda pokud je to lepší řešení jak zvukovka.
Co se týče té xonar esence, tak vím že je to dobrý kauf za ty peníze. Hlavně mi jde o hloubky a atmostéru tónu, např při poslechu beethovenovy moonlight sonáty apod.
Edit: tak jsem si pobrouzdal trochu a našel jsem fubar 4 a nevypadá zle. Teda pokud je to lepší řešení jak zvukovka.
- Dvorix
- Začátečník

Záleží jak moc bude pro tebe ten posun výrazný. Fubar IV mám. Nemá podle ohlasů zas tak dobrý převodník, spíše výkonnější zesilovač. Nemůžu bohužel porovnat s uDACem, ani s Fiio E10. Podle posledních kladných ohlasů se hodně prosazuje Audinst HUD-mx1.
Fubar má dost na prd standardní napájení, kupovat k tomu zdroj za další dvojku je k ničemu, protože pak vyjde lépe samozřejmě třeba Carat. Pak dost šumí a souběh kanálů není na začátku potenciometru taky první liga.
Fubar má dost na prd standardní napájení, kupovat k tomu zdroj za další dvojku je k ničemu, protože pak vyjde lépe samozřejmě třeba Carat. Pak dost šumí a souběh kanálů není na začátku potenciometru taky první liga.
- TOC
- Začátečník

Já myslím, že Xonarka Essence (STX/ST) bude takový dobrý základ, je celkem dobře osazená a pokud se k tomu dokoupí nějaký lepší zesík (popřípadě dodělá), tak to dle mého názoru bude hrát dost slušně.
Na HD558 by to mělo být tak akorát.
Na HD558 by to mělo být tak akorát.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
- Maxtor
- Začátečník

-
tj, ale bude to stat jako hodne pouzitelny prevodnik, ktery stejne bude uplne jinde..TOC píše:Já myslím, že Xonarka Essence (STX/ST) bude takový dobrý základ, je celkem dobře osazená a pokud se k tomu dokoupí nějaký lepší zesík (popřípadě dodělá), tak to dle mého názoru bude hrát dost slušně.
- Shakall605
- Začátečník

Takže co radíte?
Pokud zvukovka tak asi ta essence. Co se týče toho převodníku, tak jsem tu ještě nedostal nějaký tip
co preferovat u takového výběru, popř. navrhnout rovnou nějaký konkretní...
Pokud zvukovka tak asi ta essence. Co se týče toho převodníku, tak jsem tu ještě nedostal nějaký tip
- Maxtor
- Začátečník

-
- TOC
- Začátečník

Ještě je pak volba Zero DACu (toho nového s OPA627) z eBAY.
Vnitřně není provedený vůbec špatně, jenom docela zmrvili zesilovač, tam to chce nějaký další externí, zvuk pak bude o dost přesnější a méně mdlý.
Dá se hodně dobře modulovat a na netu je hodně návodů, po tom, co se upraví a dokoupí zesilovač je to zdroj, který je myslím zdroj vhodný i na HD600.
Jako Essence na tom tak špatně nebude. Jako nějaký lepší DAC (ale tím se myslí nuForce Icon HDP a nebo pak ještě lepší Lyra Digital) to hrát nebude, ale myslím, že i po nějakých úpravách na ní přehraje klasický Icon.
Vnitřně není provedený vůbec špatně, jenom docela zmrvili zesilovač, tam to chce nějaký další externí, zvuk pak bude o dost přesnější a méně mdlý.
Dá se hodně dobře modulovat a na netu je hodně návodů, po tom, co se upraví a dokoupí zesilovač je to zdroj, který je myslím zdroj vhodný i na HD600.
Jako Essence na tom tak špatně nebude. Jako nějaký lepší DAC (ale tím se myslí nuForce Icon HDP a nebo pak ještě lepší Lyra Digital) to hrát nebude, ale myslím, že i po nějakých úpravách na ní přehraje klasický Icon.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
- Shakall605
- Začátečník

Když by to byl převodník dejme tomu cca 6-7tis, tak který? Může být solidní aspoň ta Nuforce icon HD? > http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... con-hd.htm
EDIT:Nebo ještě celkem dobrá možnost je Zesilovač Denon PMA-710AE + Xonar essence. Bude to nakonec univerzálnější i pro pozdější využití... Co myslíte?
EDIT:Nebo ještě celkem dobrá možnost je Zesilovač Denon PMA-710AE + Xonar essence. Bude to nakonec univerzálnější i pro pozdější využití... Co myslíte?
- Shakall605
- Začátečník

Či je možné ještě tohle řešení? http://www.sony.cz/product/hcs-home-cin ... nicalSpecs