ASUS K73E
Moderátor: Don
- +_-
- Nováček
-
ASUS K73E
Ahoj, včera mi přišel nový ntb. Je to ASUS NB K73E - iB940@2.0GHz, 17.3" LED HD+, Intel®HD Graphics, 4GB, 640GB, DVD, WiFi, BT, bez OS / hnědá barva.
A teď k věci, při vypínání jsem si všiml (bylo to pozdě v noci, takže byl klid), že celý notebook zhasne (hdd, display, ventilátory), kontrolky přestanou svítit (zdá se být vypnutý) a za cca 2 až 3 sekundy ještě zahučí/zavrčí (nevím jak přesně specifikovat ten zvuk) asi ventilátor, jde to z těch míst, kde je chlazení.
Máte někdo stejný model? Dělá to také, nebo se mám připravit na reklamace?
Díky za odpověď!
A teď k věci, při vypínání jsem si všiml (bylo to pozdě v noci, takže byl klid), že celý notebook zhasne (hdd, display, ventilátory), kontrolky přestanou svítit (zdá se být vypnutý) a za cca 2 až 3 sekundy ještě zahučí/zavrčí (nevím jak přesně specifikovat ten zvuk) asi ventilátor, jde to z těch míst, kde je chlazení.
Máte někdo stejný model? Dělá to také, nebo se mám připravit na reklamace?
Díky za odpověď!
Naposledy upravil(a) +_- dne stř 14. pro 2011, 11:29, celkem upraveno 1 x.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS K73E
pravděpodobně to bude nějaká feature kvůli výfuku teplého vzduchu ven ze šasi
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- +_-
- Nováček
-
To jsem si taky říkal Chtěl jsem vědět zkušenosti dalších uživatelů týhle 17ctky, protože 15ti palcovej ntb to nedělá (podobný model) Každopádně děkuju za odpověď!
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
taky to může být vlastnot biosu která s nějakou verzí přibyla, nebo jí s novou zrušili
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
- +_-
- Nováček
-
Ten zvuk je sestupný, tak mě ještě napadlo, aby to nebyla rezonance dobíhajícího ventilátoru, který je přidřený. Ach jo Ani ve značkovém servisu asus mi neporadili, operátor nevěděl a na technika přepojit nejde, protože nemá telefon, ani email To je fakt jak v 19. století
- orgasmic
- Začátečník
-
Nebo muze byt spatne lozisko ve ventilatoru, ale to by delalo i pri nabihani ventilatoru, ne jen pri zastavovani.
Taky bych to videl na nejakou ficuru od Asusu.
Taky bych to videl na nejakou ficuru od Asusu.
Asus Rog Strix G18
- +_-
- Nováček
-
nn, tohle se děje fakt jen při vypínání. nejhorší je, že se není v asusu koho zeptat
- orgasmic
- Začátečník
-
Tak neni nic lepsiho nez se podivat na netu, kdo dela servis pro Asus a zavolat primo jim a oni Te prepoji na technika. Jen si od toho moc neslibuj...ty technici vi taky prd.
Asus Rog Strix G18
- +_-
- Nováček
-
No právě že tam už jsem jim volal, na technika nepřepojí, nemá telefon, ani mail (jak jsem už psal). Prý jim ho tam mám poslat, ale já na něm potřebuju dělat a jestli je to jen nějaká featura, tak ho tam budu posílal zbytečně. jestli je ale zadřený ložisko, tak ho tam budou mít hned
- orgasmic
- Začátečník
-
Kdyby bylo zadreny lozisko, tak to dela porad a ne jen po vypnuti.
Nektere notebooky jsou nastaveny tak, ze pri vypnuti se vetrak vice roztoci a "profoukne" aby odstranil prach.
Ja bych to nehrotil...kazdopadne jsem kdysi volal do servisniho strediska Asus a normalne me prepojili na technika.
Nektere notebooky jsou nastaveny tak, ze pri vypnuti se vetrak vice roztoci a "profoukne" aby odstranil prach.
Ja bych to nehrotil...kazdopadne jsem kdysi volal do servisniho strediska Asus a normalne me prepojili na technika.
Asus Rog Strix G18
- +_-
- Nováček
-
Takže celá věc dopadla následovně. Notebook jsem odeslal do servisu a odpověď:
Typ zařízení
NB ASUS K73E
Uvedená závada
Notebook pracuje v poradku, ale cca 3 vteriny po vypnuti se ozve jakysi zvuk z prostoru chlazeni. Zvuk ma sestupnou tendenci, myslime si, ze se jedna o zastaveni ventilatoru, ktery se ale o neco odira. Stejne se chova za studena i po delsim provozu.
Provedená oprava
Nejedná se o HW vadu, jde o konstrukční provedení notebooku, které nelze odstranit zásahem servisního střediska. Zvuk způsobuje HDD, ktery se vypnutím uvede do základního stavu - zvuk vydávají hlavy v HDD. Test HDD OK. Test OK. Výstupní kontrola OK.
Doufám, že to někomu pomůže, protože na internetu jsem o tomhle problému nic nenašel.. Dík za předchozí reakce a hezké Vánoce!
Typ zařízení
NB ASUS K73E
Uvedená závada
Notebook pracuje v poradku, ale cca 3 vteriny po vypnuti se ozve jakysi zvuk z prostoru chlazeni. Zvuk ma sestupnou tendenci, myslime si, ze se jedna o zastaveni ventilatoru, ktery se ale o neco odira. Stejne se chova za studena i po delsim provozu.
Provedená oprava
Nejedná se o HW vadu, jde o konstrukční provedení notebooku, které nelze odstranit zásahem servisního střediska. Zvuk způsobuje HDD, ktery se vypnutím uvede do základního stavu - zvuk vydávají hlavy v HDD. Test HDD OK. Test OK. Výstupní kontrola OK.
Doufám, že to někomu pomůže, protože na internetu jsem o tomhle problému nic nenašel.. Dík za předchozí reakce a hezké Vánoce!