Větráček na chladič?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Větráček na chladič?

Příspěvek od kaufly »

Zdravím.. mám Grafickou kartu GTS 250 od gigabyte vypadá přesně takhle.. Obrázek

a oddělal jsem omylem pár lopatek z toho větráčku.. tak bych se chtěl zeptat, když bych nějak odejmul z toho chladiče ten větráček co tam je s těma plastama, bylo by to lepší když bych tam nějak k tomu přilepil (přimontoval) normální 12cm větrák..?
AMD Phenom II X2 555BE = AMD Phenom II X4 B55;2x2GB ram Kingston BE DDR3 1600 MHz;Gigabyte GTS 250 512MB; MB - GIgabyte MA785GMT-UD2H; HDD Samsung SpinPoint F1 750GB;Fortron Blue Storm 500 80plus Bronze
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Větráček na chladič?

Příspěvek od Baneshee »

Jestli si ulamal lopatky tak ti nic jinyho asi nezbyde :) Ten vetrak se da lehce odsoubovat od pasivu, plasty snad taky pujdou a novej vetrak chytis v nejhorsim dlouhou stahovaci paskou. Podstatne elegantnejsi by ale byla vymena celyho chladice treba za Accelero S1
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaufly »

tak bylo, ale nechce se mi zato dávat 450 + pošta .. ale k tomu větráčku mě nenapadá jak bych to tam přidělal tou rychlopáskou, na šířku by to nešlo, protože tam je slot, a na délku to nevím jak když tam jsou ty výstupy aby to nějak nevadilo.. jinak o vzhled mi ani tolik nejde jako o funkčnost.. přeci jen na lanky nejezdím a nechodí mi doma nikdo kdo by mi dokázal posoudit vzhled a uspořádanost uvnitř skříně.. :D
AMD Phenom II X2 555BE = AMD Phenom II X4 B55;2x2GB ram Kingston BE DDR3 1600 MHz;Gigabyte GTS 250 512MB; MB - GIgabyte MA785GMT-UD2H; HDD Samsung SpinPoint F1 750GB;Fortron Blue Storm 500 80plus Bronze
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

melo by to normalne fungovat,nekoumal jsem ten chladic,ale urcite je ten vnitrni 120mm ? me podle obrazku pripada spis jak 90
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaufly »

né.. právě že ten obrázek to je jak to vypadá.. já měl na mysli tenhle horní plast celí sundat a aby ten chladič ofoukával klasický 120mm větráček nějak na tom přidělaný.. ale jak ho tam přidělat ? :/
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pridelal bych ho stahovacima paskama za zebra toho chladice,jen je mozny,ze se malinko zvysej teploty,ale nic hroznyho....
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaufly »

tak když se to nebude přehřívat a nebude to zas tak hlučný tak je mi to jedno víš jak.. :-D
Ascly
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ascly »

Moje grafika:
Nvidia Geforce 8600GT
vypadá asi nějak takhle:
http://www.ozone3d.net/gpu/images/asus_ ... 0gt_02.jpg

...

vůbec ničeho se neboj, tuto grafiku kterou sem napsal výše tak mám v PC
za "chladící žebra" které máš samozřejmě i ty... to mam přidělané
žádné teploty se nezvýší , ba naopak... pojede (nebo mělo by) ještě lépe.

Jediné co bych podotkl, opatrně aby si to přichytl jen za žebra -> tudíž né za desku s čipama!!!
a potom si koupíš v potřebách sponku která slouží k přidělávání ruznych hadiček do auta.
Není moc drahá.
Je teplu odolná.
A to my potřebujem.
Neuvolňuje se.

Takže dopuručuju, a neboj se toho .... čím větší vetrák, tím lepší chlazení

a ještě si dávej bacha aby si tam na něj měl místo, já mam na grafice chladič o normalni velikosti jako se dává do pc zezádu (je na tobě jakou značku si koupíš ..).

To by bylo asi vše
hodně štěstí
Libor
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaufly »

myslíš že kdybych to uchytil jenom těma rychlopáskama za žebra, že by se uvolňovali s tím teplem...?

mimochodem, co se stane když se ta nylonová rychlopáska bude dotýkat tý destičky? nestane se něco? nebo to je jedno, když není vodivá...? Protože ty žebra jsou docela k tomu natěsněná, že to nejde aby se to nedotýkalo :-// když jsem to tak zkoušel a zapl jsem PC, tak to bylo v pohodě, ale potom mi nějak začal blikat obraz a blbnout barvy, tak jsem to vypl.. odejmul a potom jsem si uvědomil že to asi dělalo to že jsem tam ten DVI kabel od monitoru měl šouplí jen tak na lehko tak to asi bylo kontaktem... :D
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaufly »

Tak jsem to tam nějak přimontoval.. teploty jsou stejné.. a jak ten větrák přečuhuje, tak mi trošku fouká i na horu a teplota deska mi padla o 2°C ... a je to tižší..

jinak zdá se mi že jsem někde četl, že teplota v uzavřené skříni by měla být stejná jako s otevřenou bočnicí.. je to pravda...? čím to případně mohu ovlivnit..?
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Ovlivnis to tim, ze nic nebude prekazet v ceste vzduchu honenymu zepredu dozadu masivnima vetrakama. Cili kabely, perforace, atd. vsecko pryc z cesty.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
kaufly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaufly »

Všechno pryč mám, ale nevím co bych tam mohl udělat lepší.. leda že bych koupil jiný větráčky, mám tam větráčky co byly v té skříni (Fractal R3) jeden ve předu dole (nasává) a v zadu nahoře (vyfukuje) a bez bočnice mám u každýho o 5°C menší teploty :-/
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“