Větráček na chladič?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- kaufly
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Větráček na chladič?
Zdravím.. mám Grafickou kartu GTS 250 od gigabyte vypadá přesně takhle..
a oddělal jsem omylem pár lopatek z toho větráčku.. tak bych se chtěl zeptat, když bych nějak odejmul z toho chladiče ten větráček co tam je s těma plastama, bylo by to lepší když bych tam nějak k tomu přilepil (přimontoval) normální 12cm větrák..?
a oddělal jsem omylem pár lopatek z toho větráčku.. tak bych se chtěl zeptat, když bych nějak odejmul z toho chladiče ten větráček co tam je s těma plastama, bylo by to lepší když bych tam nějak k tomu přilepil (přimontoval) normální 12cm větrák..?
AMD Phenom II X2 555BE = AMD Phenom II X4 B55;2x2GB ram Kingston BE DDR3 1600 MHz;Gigabyte GTS 250 512MB; MB - GIgabyte MA785GMT-UD2H; HDD Samsung SpinPoint F1 750GB;Fortron Blue Storm 500 80plus Bronze
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Větráček na chladič?
Jestli si ulamal lopatky tak ti nic jinyho asi nezbyde Ten vetrak se da lehce odsoubovat od pasivu, plasty snad taky pujdou a novej vetrak chytis v nejhorsim dlouhou stahovaci paskou. Podstatne elegantnejsi by ale byla vymena celyho chladice treba za Accelero S1
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
- kaufly
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak bylo, ale nechce se mi zato dávat 450 + pošta .. ale k tomu větráčku mě nenapadá jak bych to tam přidělal tou rychlopáskou, na šířku by to nešlo, protože tam je slot, a na délku to nevím jak když tam jsou ty výstupy aby to nějak nevadilo.. jinak o vzhled mi ani tolik nejde jako o funkčnost.. přeci jen na lanky nejezdím a nechodí mi doma nikdo kdo by mi dokázal posoudit vzhled a uspořádanost uvnitř skříně..
AMD Phenom II X2 555BE = AMD Phenom II X4 B55;2x2GB ram Kingston BE DDR3 1600 MHz;Gigabyte GTS 250 512MB; MB - GIgabyte MA785GMT-UD2H; HDD Samsung SpinPoint F1 750GB;Fortron Blue Storm 500 80plus Bronze
- Alfajk
- Začátečník
-
melo by to normalne fungovat,nekoumal jsem ten chladic,ale urcite je ten vnitrni 120mm ? me podle obrazku pripada spis jak 90
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- kaufly
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
né.. právě že ten obrázek to je jak to vypadá.. já měl na mysli tenhle horní plast celí sundat a aby ten chladič ofoukával klasický 120mm větráček nějak na tom přidělaný.. ale jak ho tam přidělat ? :/
- Alfajk
- Začátečník
-
pridelal bych ho stahovacima paskama za zebra toho chladice,jen je mozny,ze se malinko zvysej teploty,ale nic hroznyho....
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- kaufly
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak když se to nebude přehřívat a nebude to zas tak hlučný tak je mi to jedno víš jak..
- Ascly
- Nováček
-
Moje grafika:
Nvidia Geforce 8600GT
vypadá asi nějak takhle:
http://www.ozone3d.net/gpu/images/asus_ ... 0gt_02.jpg
...
vůbec ničeho se neboj, tuto grafiku kterou sem napsal výše tak mám v PC
za "chladící žebra" které máš samozřejmě i ty... to mam přidělané
žádné teploty se nezvýší , ba naopak... pojede (nebo mělo by) ještě lépe.
Jediné co bych podotkl, opatrně aby si to přichytl jen za žebra -> tudíž né za desku s čipama!!!
a potom si koupíš v potřebách sponku která slouží k přidělávání ruznych hadiček do auta.
Není moc drahá.
Je teplu odolná.
A to my potřebujem.
Neuvolňuje se.
Takže dopuručuju, a neboj se toho .... čím větší vetrák, tím lepší chlazení
a ještě si dávej bacha aby si tam na něj měl místo, já mam na grafice chladič o normalni velikosti jako se dává do pc zezádu (je na tobě jakou značku si koupíš ..).
To by bylo asi vše
hodně štěstí
Libor
Nvidia Geforce 8600GT
vypadá asi nějak takhle:
http://www.ozone3d.net/gpu/images/asus_ ... 0gt_02.jpg
...
vůbec ničeho se neboj, tuto grafiku kterou sem napsal výše tak mám v PC
za "chladící žebra" které máš samozřejmě i ty... to mam přidělané
žádné teploty se nezvýší , ba naopak... pojede (nebo mělo by) ještě lépe.
Jediné co bych podotkl, opatrně aby si to přichytl jen za žebra -> tudíž né za desku s čipama!!!
a potom si koupíš v potřebách sponku která slouží k přidělávání ruznych hadiček do auta.
Není moc drahá.
Je teplu odolná.
A to my potřebujem.
Neuvolňuje se.
Takže dopuručuju, a neboj se toho .... čím větší vetrák, tím lepší chlazení
a ještě si dávej bacha aby si tam na něj měl místo, já mam na grafice chladič o normalni velikosti jako se dává do pc zezádu (je na tobě jakou značku si koupíš ..).
To by bylo asi vše
hodně štěstí
Libor
- kaufly
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
myslíš že kdybych to uchytil jenom těma rychlopáskama za žebra, že by se uvolňovali s tím teplem...?
mimochodem, co se stane když se ta nylonová rychlopáska bude dotýkat tý destičky? nestane se něco? nebo to je jedno, když není vodivá...? Protože ty žebra jsou docela k tomu natěsněná, že to nejde aby se to nedotýkalo :-// když jsem to tak zkoušel a zapl jsem PC, tak to bylo v pohodě, ale potom mi nějak začal blikat obraz a blbnout barvy, tak jsem to vypl.. odejmul a potom jsem si uvědomil že to asi dělalo to že jsem tam ten DVI kabel od monitoru měl šouplí jen tak na lehko tak to asi bylo kontaktem...
mimochodem, co se stane když se ta nylonová rychlopáska bude dotýkat tý destičky? nestane se něco? nebo to je jedno, když není vodivá...? Protože ty žebra jsou docela k tomu natěsněná, že to nejde aby se to nedotýkalo :-// když jsem to tak zkoušel a zapl jsem PC, tak to bylo v pohodě, ale potom mi nějak začal blikat obraz a blbnout barvy, tak jsem to vypl.. odejmul a potom jsem si uvědomil že to asi dělalo to že jsem tam ten DVI kabel od monitoru měl šouplí jen tak na lehko tak to asi bylo kontaktem...
- kaufly
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to tam nějak přimontoval.. teploty jsou stejné.. a jak ten větrák přečuhuje, tak mi trošku fouká i na horu a teplota deska mi padla o 2°C ... a je to tižší..
jinak zdá se mi že jsem někde četl, že teplota v uzavřené skříni by měla být stejná jako s otevřenou bočnicí.. je to pravda...? čím to případně mohu ovlivnit..?
jinak zdá se mi že jsem někde četl, že teplota v uzavřené skříni by měla být stejná jako s otevřenou bočnicí.. je to pravda...? čím to případně mohu ovlivnit..?
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ovlivnis to tim, ze nic nebude prekazet v ceste vzduchu honenymu zepredu dozadu masivnima vetrakama. Cili kabely, perforace, atd. vsecko pryc z cesty.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- kaufly
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Všechno pryč mám, ale nevím co bych tam mohl udělat lepší.. leda že bych koupil jiný větráčky, mám tam větráčky co byly v té skříni (Fractal R3) jeden ve předu dole (nasává) a v zadu nahoře (vyfukuje) a bez bočnice mám u každýho o 5°C menší teploty :-/