Zdravím,
chtěl jsem se poradit ohledně nastavení domácí sítě. Momentálně mám připojený tento modem http://www.speedguide.net/routers/techn ... tified-172 do PC s XP SP3. Chytám přes něj net.
Mám přidělenou 1 IP adresu, budu tedy potřebovat router (ideálně i s wi-fi), který propojím s modemem (UTP kabel). Následně propojím UTP kabelem PC s routerem a TV http://3d-televize.heureka.cz/philips-3 ... ecifikace/ s routerem.
TV podporuje wi-fi i DLNA, nicméně doporučují kvůli rychlosti netu atd. spíše wired connection místo wireless.
a) TV a PC jsou v jných místnostech, je problém s UTP kabelem 7-10 m nebo ne ?
b) Co mám nastavit v XP SP3, aby to fungovalo? V připojení k síti a internetu vidím položky bezdrátová síť a průvodce instalací sítě. Mám nastavit bezdrátovou síť, když budu TV s PC propojovat kabelem nebo mám postupovat přes průvodce instalací sítě a jak tam mám DLNA nastavit ? Bezdrát. síť bych asi využil při propojení PDA nebo notebooku s PC, ne ?
Omlouvám se za tyto otázky, ale jsem laik...
c) Jaký je vlastně rozdíl mezi propojením PC s TV přes VGA na TV a DVI na grafické kartě versus DLNA přes router ? DLNA přes router= TV má přístup k netu a jednodušší sdílení souborů ?
Díky za pomoc
Propojení TV a PC přes router (DLNA, wi-fi)
Moderátor: Don
- Mirinda78
- Nováček

-
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Propojení TV a PC přes router (DLNA, wi-fi)
a) ne
c) DLNA - pokud mas treba NAS s DLNA, tak je televize si schopna tahat audio a video soubory primo z nej, DVI/VGA kabel - televize se tvari jen jako dalsi zobrazovadlo
c) DLNA - pokud mas treba NAS s DLNA, tak je televize si schopna tahat audio a video soubory primo z nej, DVI/VGA kabel - televize se tvari jen jako dalsi zobrazovadlo
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530