Na internet som momentalne pripojeny cez ADSL modem ZyXEL P-660HW-D1, ktory obsahuje aj WiFi, ale iba b/g a vsetky zariadenia v domacnosti mam momentalne prepojene cez tento modem. Modem funguje v pohode, jedinu starost mi robi rychlost, lebo od septembra som mal mat 24/4, ale zatial mi to ide stale 8/1. Budem musiet skocit k ISP, preverit kde je problem. No to je uz ina tema..
Tento modem planujem ponechat ako pripojenie na internet, ale zvysok siete chcem, kvoli vyssej rychlosti vo vnutri siete a kvoli zalohovaniu, bezdrotovo prepojit cez druhy router.
Siet by mala nasledne vyzerat takto:
1. ADSL linka bude privedena do modemu ZyXEL
2. WiFi router (zatial mam vyhliadnuty Belkin Play Max) bude cez WiFi (alebo mozno kablom, ale tomu sa chcem vyhnut) pripojeny cez ZyXEL do internetu.
3. Vsetky WiFi zariadenia (pocitace, mobily, multimedia) sa budu pripajat k routeru (Belkin) a komunikovat medzi sebou aj s internetom cez tento router.
4. NAS (uvazujem o Synology DS211j) bude pripojeny k routeru ethernetovym kablom a bude tak pristupny zariadeniam v sieti.
- Je taketo riesenie spravne alebo tam mam chyby?
- Dodporucili by ste mi nejake ine komponenty? Uvazoval som aj na univerzalnym ADSL routrom, ktory by zaroven v sebe obsahoval rychlu WiFi, gigovou siet a USB port, ale stretol som sa s nazormi, ze vacsinou to tieto univerzalne krabicky nestihaju hardverovo utiahnut.
- Hrozi pri zalohovani dat z pocitaca cez WiFi router do NAS nejaka strata/poskodenie dat?
Vopred dakujem za reakcie.