Podsvícení displeje Acer Aspire 5920G
Moderátor: Don
- presscott
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Podsvícení displeje Acer Aspire 5920G
Zdravím,
čtvrtým rokem mám notebook Acer Aspire 5920G . Během posledního roku a půl mívám problémy s displejem, jehož podsvícení poblikává, víceméně spíš levá strana, občas spodní část...pravá zůstává svítit víceméně stabilně. Nastavení intenzity podsvícení na to nemá vliv a obraz na displeji se neztrácí. Jednu dobu (a to dneska taky) se stává, že se podsvícení vypne úplně, takže ho musím zapnout kombinací kláves Fn + vypnutí displeje. A když to nabere maximální grády, tak takhle s displejem bojuju i 5 minut, než zůstane aspoň na chvíli svítit. Poloha víka vůči tělu notebooku na to vliv nemá, ani otřesy. Je to fakt o nervy . Nasvěcovat si to baterkou je poměrně nepraktické.
Displej jsem zkoušel rozebírat, ale má moc úchytek kolem dokola a nechtěl jsem ho šroubovákem "okousat", takže jsem to nechal být.
Nějaké nápady, kde může být zakopaný pes? Díky
čtvrtým rokem mám notebook Acer Aspire 5920G . Během posledního roku a půl mívám problémy s displejem, jehož podsvícení poblikává, víceméně spíš levá strana, občas spodní část...pravá zůstává svítit víceméně stabilně. Nastavení intenzity podsvícení na to nemá vliv a obraz na displeji se neztrácí. Jednu dobu (a to dneska taky) se stává, že se podsvícení vypne úplně, takže ho musím zapnout kombinací kláves Fn + vypnutí displeje. A když to nabere maximální grády, tak takhle s displejem bojuju i 5 minut, než zůstane aspoň na chvíli svítit. Poloha víka vůči tělu notebooku na to vliv nemá, ani otřesy. Je to fakt o nervy . Nasvěcovat si to baterkou je poměrně nepraktické.
Displej jsem zkoušel rozebírat, ale má moc úchytek kolem dokola a nechtěl jsem ho šroubovákem "okousat", takže jsem to nechal být.
Nějaké nápady, kde může být zakopaný pes? Díky
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Podsvícení displeje Acer Aspire 5920G
Tak to je jasne. Trubice to uz vzdava. Tady pomuze jedine novy display...ale je otazka, jestli nebude vyhodnejsi notebook rozprodat na dily a koupit novy.
Asus Rog Strix G18
- presscott
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba takový bastl, že bych tam hodil trubici ze skeneru? Někde ji mám a velikostně by se tam mohla vejít . Teď jsem do toho booku koupil 5200mAh baterku , takže rozprodávat se mi to nechce. Od toho, co jsem napsal tenhle post, neblikl ani jednou...příjde mi, že to dělá podle nálady...
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
- orgasmic
- Začátečník
-
Kdyz si vemes prumernou cenu baterie + displaye + zbytek po rozprodani, tak by si mel jeste lepsi novy notebook a mozna by Ti i neco zbylo, ale to jsi nemohl vedet.
Baterka se da prodat...ja bych do nej penize neinvestoval....pak Ti odejde neco jineho a budes si rvat vlasy.
Baterka se da prodat...ja bych do nej penize neinvestoval....pak Ti odejde neco jineho a budes si rvat vlasy.
Asus Rog Strix G18
- dubak7711
- Nováček
Na 80% je vadný invertor a nie trubica.
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Trochu Offtopic ale existuje dneska notebook s tv tunerem a dálkovým ovládáním (aby bylo možné noťas tím dálkovým ovládáním i zapnout)? Před časem jsem řešil opravu grafiky a nakonec jsem náhradu nenašel tak jsem grafiku nechal opravit.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pokud nema podsviceni barevny nadech (napr.ruzovy), je s nejvetsi pravdepodobnosti KO invertor. ten najdes pod bilym plastovym rameckem, ktery je okolo LCD. vymena invertoru je zalezitosti cca 15-ti min a zvladnes ji bez problemu sam. cena pouziteho se pohybuje do 200,-CZK. pokud bys zadny nesehnal, napis mi SZ - mam jich tady nekolik.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- presscott
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dobře díky, zkusím to ještě jednou nějak šetrně rozebrat, snad se povede. Nějaký invertor doma mám, ale je moc velký. Když tak ti napíšu tu SZ .-- DiL -- píše:pokud nema podsviceni barevny nadech (napr.ruzovy), je s nejvetsi pravdepodobnosti KO invertor. ten najdes pod bilym plastovym rameckem, ktery je okolo LCD. vymena invertoru je zalezitosti cca 15-ti min a zvladnes ji bez problemu sam. cena pouziteho se pohybuje do 200,-CZK. pokud bys zadny nesehnal, napis mi SZ - mam jich tady nekolik.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
na plastovym ramecku je cca 6 gumovych krytek. ty odlep a demontuj srouby, co budou pod nima. ramecek ted bude drzet jen na zamcich ve viku. "vycvaknuti" se provadi nejlip tak, ze palce obou rukou zachytis za ramecek ze strany LCD, zbyly prsty potom z vnejsi strany a ramecek "tahas" smerem k sobe (tzn.jakoby z vika ven) a zaroven se s nim snazis vrtet a naklapet ho do stran. takhle si nejdriv vycvaknes obe strany ramecku, potom horni stranu a nakonec spodni. no a invertor je schovanej pod stranou spodni.
- dubak7711
- Nováček
premeraj ho napr. podla tohoto návodu: http://connect.yweb.sk/hardware/nefungu ... etenie-lcd dole sú dva dobré linky
- filipmaly
- Nováček
-
Dobrý den dneska se mi stal úplně stejný problém u modelu 5920G. Když na display namířím světlo tak normálně zobrazuje ale jinak je černý. Je to teda jen vada inventoru? Koukal jsem a v servisu si účtujou 1400 za inventor plus 1200 za práci a to se mi jim moc dávat do kapsy nechce. Takže pokud by se dalo nějak přesvědčit, že je to jen vada inventoru byl bych moc vděčný, děkuji.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nejjednodussi a nejspolehlivejsi zpusob je na vystup invertoru pripojit jinou funkcni testovaci CCFL vybojku. pokud se rozsviti, byla vadna ta puvodni. pokud ne, je to invertor. u nekterych Acer-u se obcas prepali pojistka na zakladni desce, ktera je na vystupu stabilizovanyho zdroje pro napajeni invertoru. potom samozrejme nepomuze ani vymena invertoru ani CCFL vybojky.
jinak cena invertoru se pohybuje tak kolem 200,-CZK a prace tak polovinu tyhle ceny. vymena CCFL vybojky je uz trochu slozitejsi, nicmene ani "worst case scenario" (tzn.pokud by se musel vymenovat cely LCD) neni dneska az tak drahy - cca 1.000,-CZK vcetne prace.
jinak cena invertoru se pohybuje tak kolem 200,-CZK a prace tak polovinu tyhle ceny. vymena CCFL vybojky je uz trochu slozitejsi, nicmene ani "worst case scenario" (tzn.pokud by se musel vymenovat cely LCD) neni dneska az tak drahy - cca 1.000,-CZK vcetne prace.
- filipmaly
- Nováček
-
Jak se dá přeměřit výstup z inventoru ?
Do inventoru proud nějakej teče takže bych potřeboval přemeřit výstup. Je na výstupu střídavej nebo stejnosměrnej proud? A jaký rozsah by tam měl být ?
Do inventoru proud nějakej teče takže bych potřeboval přemeřit výstup. Je na výstupu střídavej nebo stejnosměrnej proud? A jaký rozsah by tam měl být ?
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nornálním přístrojem to nemáš šanci změřit (cca 2kV, AC, desítky kHz).
Co znamená "nějaký proud" ? Já vždy měřím - napájení 10-20V, on/off - 3-5V, jas PWM.
Nejjednodušší je na výstup invertoru připojit zářivku.
Co znamená "nějaký proud" ? Já vždy měřím - napájení 10-20V, on/off - 3-5V, jas PWM.
Nejjednodušší je na výstup invertoru připojit zářivku.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB