The Elder Scrolls V: Skyrim - Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim - Technická stránka hry
Je to nějaký plesnivý, někde mám stíny skoro u všeho, i u talířu, sudů atd. a v některejch putykách nic. V exteriérech s tim problém neni, jen uvnitř budov.
- theedge
- Začátečník

Takže se mi podařilo uplodnout moje aktuální mody pro Skyrim:
http://www.ulozto.cz/11899468/sm-rar ( cca 1,5 GB)
sm.rar (Skyrim Mod) obsahuje soubory, které se nakopírují do složky skyrim ve Steamu a složku s .ini které se nakopírují do Dokumentů do složky Skyrim.
Pro fungování módu je nutné mít nainstalovaný poslední DirectX Runtime -> http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35
Hru provozuji na mé sestavě viz podpis na Win7-64bit a grafice AMD HD6950@6970 s 2GB paměti (Catalyst 11.12 WHQL ) a 16GB RAM -> 1920x1200, vše na max a jede to naprosto plynule. Nevím jak to pojede na slabších sestavách - hodně textur co tam mám nahraných má rozlišení 2048px.
Hru spouštějte souborem "skyrim4gb.exe"
Mod obsahuje 4GB Skyrim (poslední verze 1.5) a FXAA Post Process Injector (v1.3) - v něm mám oproti původní hře jen velmi lehce zvýšenou saturaci barev a gamma (Vlastní nastavení barev, gamma atd. si můžete ručně udělat v souboru injFX_Settings.h v odstavci Tonemap).
Pak jsou tam ve složce Skyrim/Data/sound nové zvuky - voda/vodopády, bouřka/blesk a déšť. POZOR -> ty updatované zvuky vody mnohým způsobovaly zamrzání a pád hry a tak byl mod prozatím z Nexusu stažen. Mě ale hra nepadá tak jsme si ho tam nechal - v případě zamrzání nebo pádů hry je zkuste smazat ( celou složku "sound" ve skyrim/Data).
V modu mám vlastní kombinace různých texture packů - hlavní jsou:
Vurts Skyrim Flora Overhaul + Lush Grass, Skyrim 2K - HD textures, Chris2012 HQ Texture pack Whiterun, Landscape Texture Pack WIP, HQ College of Winterhold, Realistic Water Textures, Re-Defined Dungeons ... jsou tam nové textury cest, skal a hor, smrků, trávy a keřů, jeskyní, vesniček, noční oblohy, slunce, měsíce, sněžení, barelů a nábytku, pytlů a košů, jídla a ingrediencí, zvířat, oblečení NPC postav a velká spousta dalších různých věcí a detailů. Je toho vážně moc a různě zkombinované dle mého vlastního vkusu. Doufám že sem do toho raru nezapoměl dát nějaký důležitý soubor. Hru hraju s FOV 90 ( dá se snadno změnit přímo z konzole).
Není tam zdaleka všechno a spousta dalšíh módů teprve vzniká a staré se updatují, takže je stále co vylepšovat. Už teď ale ta příroda vyapdá dost dobře.
Příroda Skyrimu se pomocí různých texture packů dá vizuálně naladit různě - od pochmurného severského lesa až po prozářený letní smrkový les. Já jsem si to naladil na ten letní zelenější, veselejší les (ne každému to tak ale musí vyhovovat).
Vlastní textury ( soubory *.dds) si můžete sami prohlížet a upravovat dle libosti např. v Photoshopu -> je nutné do něj doinstalovat Photoshop dds plugin.
Good Luck
http://www.ulozto.cz/11899468/sm-rar ( cca 1,5 GB)
sm.rar (Skyrim Mod) obsahuje soubory, které se nakopírují do složky skyrim ve Steamu a složku s .ini které se nakopírují do Dokumentů do složky Skyrim.
Pro fungování módu je nutné mít nainstalovaný poslední DirectX Runtime -> http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35
Hru provozuji na mé sestavě viz podpis na Win7-64bit a grafice AMD HD6950@6970 s 2GB paměti (Catalyst 11.12 WHQL ) a 16GB RAM -> 1920x1200, vše na max a jede to naprosto plynule. Nevím jak to pojede na slabších sestavách - hodně textur co tam mám nahraných má rozlišení 2048px.
Hru spouštějte souborem "skyrim4gb.exe"
Mod obsahuje 4GB Skyrim (poslední verze 1.5) a FXAA Post Process Injector (v1.3) - v něm mám oproti původní hře jen velmi lehce zvýšenou saturaci barev a gamma (Vlastní nastavení barev, gamma atd. si můžete ručně udělat v souboru injFX_Settings.h v odstavci Tonemap).
Pak jsou tam ve složce Skyrim/Data/sound nové zvuky - voda/vodopády, bouřka/blesk a déšť. POZOR -> ty updatované zvuky vody mnohým způsobovaly zamrzání a pád hry a tak byl mod prozatím z Nexusu stažen. Mě ale hra nepadá tak jsme si ho tam nechal - v případě zamrzání nebo pádů hry je zkuste smazat ( celou složku "sound" ve skyrim/Data).
V modu mám vlastní kombinace různých texture packů - hlavní jsou:
Vurts Skyrim Flora Overhaul + Lush Grass, Skyrim 2K - HD textures, Chris2012 HQ Texture pack Whiterun, Landscape Texture Pack WIP, HQ College of Winterhold, Realistic Water Textures, Re-Defined Dungeons ... jsou tam nové textury cest, skal a hor, smrků, trávy a keřů, jeskyní, vesniček, noční oblohy, slunce, měsíce, sněžení, barelů a nábytku, pytlů a košů, jídla a ingrediencí, zvířat, oblečení NPC postav a velká spousta dalších různých věcí a detailů. Je toho vážně moc a různě zkombinované dle mého vlastního vkusu. Doufám že sem do toho raru nezapoměl dát nějaký důležitý soubor. Hru hraju s FOV 90 ( dá se snadno změnit přímo z konzole).
Není tam zdaleka všechno a spousta dalšíh módů teprve vzniká a staré se updatují, takže je stále co vylepšovat. Už teď ale ta příroda vyapdá dost dobře.
Příroda Skyrimu se pomocí různých texture packů dá vizuálně naladit různě - od pochmurného severského lesa až po prozářený letní smrkový les. Já jsem si to naladil na ten letní zelenější, veselejší les (ne každému to tak ale musí vyhovovat).
Vlastní textury ( soubory *.dds) si můžete sami prohlížet a upravovat dle libosti např. v Photoshopu -> je nutné do něj doinstalovat Photoshop dds plugin.
Good Luck
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- fwefw
- Začátečník

-
Hraje to někdo na Xboxu ? Když spustím "storm shout" a bojuju s drakem, tak se hra neskutečně seká i na 10-20s. Jinak samo občasný zásek je, ale toto je nehratelný. 
MB: Asus P5E3 - Intel X38 | RAM A-Data Vitesta EE 2x2GB 800MHz | HDD: Hitachi Deskstar P7K500 - 500GB SATA II | Procesor: Intel Core2 Duo E8400 @ 3,0 GHz | GK: Radeon HD6670 2GB DDR3 | Zdroj: Seasonic SS-600HT 600W OEM | Chladic: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | DVD: Samsung sh-s203b | Case: Thermaltake VG6000BWS Soprano RS100 | LCD: 24" Samsung 245B | Sound: Genius SW-HF2000
- mouldy
- Pokročilý

theedge
A nejaka ta uprava na dohled je v tom taky? Kde se to nastavuje?
A nejaka ta uprava na dohled je v tom taky? Kde se to nastavuje?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- theedge
- Začátečník

mouldy: Mám tam mod Enhanced Distant Terrain -> http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1598
Zvýšenou dohlednost tam nemám, protože když jsem zkoušel uGridsToLoad=7 tak se mi zdálo že to hodně ztratilo na plynulosti, ale bylo to ještě se staršíma driverama ... těžko říct. Ale nic dramatickýho od toho nečekej.
Však to si už vyzkoušej sám, na to nemusíš nic stahovat. Do Skyrim.ini pod [General] vlož:
uGridsToLoad=7
uExterior Cell Buffer=64
uInterior Cell Buffer=32
iPreloadSizeLimit=51380224
nebo:
uGridsToLoad=9
uInterior Cell Buffer=50
uExterior Cell Buffer=100
Spoustu dalších tweaků *.ini je tady (některé tam mám):
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1387
V tomhle už se určitě zvládneš povrtat sám
Zvýšenou dohlednost tam nemám, protože když jsem zkoušel uGridsToLoad=7 tak se mi zdálo že to hodně ztratilo na plynulosti, ale bylo to ještě se staršíma driverama ... těžko říct. Ale nic dramatickýho od toho nečekej.
Však to si už vyzkoušej sám, na to nemusíš nic stahovat. Do Skyrim.ini pod [General] vlož:
uGridsToLoad=7
uExterior Cell Buffer=64
uInterior Cell Buffer=32
iPreloadSizeLimit=51380224
nebo:
uGridsToLoad=9
uInterior Cell Buffer=50
uExterior Cell Buffer=100
Spoustu dalších tweaků *.ini je tady (některé tam mám):
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1387
V tomhle už se určitě zvládneš povrtat sám
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Uživatelé Nvidia karet zbystřete - více zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 0#p8256010
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 0#p8256010
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na moji GK to asi nebude mít smysl instalovat, že? 
- marcelus
- Začátečník

-
par novych zaberov
Opat som trochu upravil FXAA injector. Este par uprav a budem ho mat hadam podla predstav
Najnovsie pridane Conan Swords a pretexturovany Dwarven Armor
http://www.nvnews.net/vbulletin/showpos ... count=1549
Opat som trochu upravil FXAA injector. Este par uprav a budem ho mat hadam podla predstav
http://www.nvnews.net/vbulletin/showpos ... count=1549
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kdo chodí na SkyrimNEXUS, zřejmě zaregistroval... KOnečně super mod na inventář.. Jen mě odrazuje ta šílená instalace
SkyUI
- Nerboard
- Začátečník

-
Instalacia je super easy. Iba prekopirujes subory ale nebude ti fungovat filter(potrebujes ten SKSE - script extender) a ten potrebuje verziu hry 1.3.10 ale ceska verzia je zatial len 1.3.7 cize musis prepnut na anglicky jazyk alebo ti nebude fungovat filter(co neni az take strasne) zalezi na tebe. Inventar je to super, konecne nieco prehladne + zoradovanie podla ceny, vidis viac itemov, proste parada. Pripadne si stiahni nexus mod manager a s nim je instalacia super super easy.
- Jackiii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Prepnout na anglickou verzi hry nebo steam? Co je teda omezeny kdyz si necham cestinu?
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
- Nerboard
- Začátečník

-
Zmenis jazyk hry. Steam netreba. Omezene neni nic len ceska verzia je 1.3.7 a anglicka(mozno aj ostatne) 1.3.10 ktory podporuje 4gb ram a este nejake male fixy alebo co takze mozes pouzit ten script extender a tym padom mody ktore ho vyzaduju.
- vikicek
- Začátečník

Zdar, mam dotaz. Hra jede slušně, ale pořád se jakoby lehounce trhá... nejsou to žádný velký lagy, hrát se to dá v pohodě, spíš to je trošku otravný. Vtipný je, že to takhle dělá při konstatních 60fps, žádný propady přitom podle FRAPSu nenastávaj. Mam skyrim naprosto v defaultu, bez jakýkoliv úprav nebo modů a hraju na sestavě v podpisu. Ovladače aktuální 11.11c. Neví někdo co s tim? Mohl by tomu pomoct ten 4GB patch ?
// zjistil jsem že to závisí na lokaci, nebo na podnebnejch podmínkách .. v určitý lokaci, nebo když sněží, tak se to prostě lehce zacukává i když mam FPS na rozdávání .. ale když se prohánim v jiný lokaci za "slunečného počasí" tak hra běží naprosto plynule .. nejspíš to vyřeší v budoucnu nějakej patch ..
// zjistil jsem že to závisí na lokaci, nebo na podnebnejch podmínkách .. v určitý lokaci, nebo když sněží, tak se to prostě lehce zacukává i když mam FPS na rozdávání .. ale když se prohánim v jiný lokaci za "slunečného počasí" tak hra běží naprosto plynule .. nejspíš to vyřeší v budoucnu nějakej patch ..
- Jackiii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A neni to jen subjektivni dojem? Ja s myma 4GB mam vytizeno pameti ram asi 51% pri pusteny hre takze bych to nevidel na ramky..
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
vikicek: Tenhle rpblém jsem měl taky.. Nejčastěji když jsem překlíkavala Alt+Tab nebo nechal dlouho na liště... Pak stačilo vypnout a zapnout a zmizlo to.
- Nerboard
- Začátečník

-
Tak patch pre podporu 4gb+ pre CZ verziu ver.1.3.10 uz je vonku takze nemusite nic prepinat a riesit a mozete nainstalovat bez problemov aj ten SKSE pre mody ktore ho vyzaduju. Instalacia je jednoducha ako vzdy(Prekopirovat subory do skyrim zlozky)
- vikicek
- Začátečník

No já i když to vypnu a zapnu tak to dělá pořád .. a subjektivní dojem to určitě neni, teď jsem se v 3rd person čuměl z pěti cenťáků přímo na toho svýho avatara a opravdu jsou to takový malý lagy ..
- Nerboard
- Začátečník

-
vikicek skus zapnut/vypnut vsync podla toho ci to mas teraz zapnute alebo nie a skus pouzit d3doverrider na vsync(je v instalacii rivatuner). neviem ako myslis ci to seka alebo sa trha obraz. mozno to je nejaky frame skipping alebo nieco podobne.
- vikicek
- Začátečník

dík, zkusim .. mě ještě napadlo jestli to nemůže mít na svědomí přetakt procesoru .. že v nějakejch těhle scénách je vytíženej víc a že má třeba málo napětí, tak tam vkládá prázdný cykly nebo tak .. ale důsledně sem ho testoval v Prime95, tak by s tim nic bejt nemělo
- martexx
- Nováček

Tato hra je fakt super
strasne pekne spracovanie je tam.Skoda ze to nieje komplet po cesky ... stale citat titulky