Hlučná a přehřívající se PC sestava

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Hlučná a přehřívající se PC sestava

Příspěvek od Ptak666 »

Zdravím Vás,

Nechal jsem si postavit PC na hry a chtěl jsem aby bylo v normální bedně. Ne ve velké a ne v malé. Nyní když hraji hry jako třeba BF3 nebo Dirt 3, tak se mi grafika zahřeje až na 87 stupňů a PC taky kolem té 80ky. Není to tak dlouho, co mi přišla grafika z reklamace. Reklamoval jsem ji protože asi nepracovala tak jak by měla, jelikož jsem měl všude na monitoru zelené pruhy. Nejsem si úplně jist, jestli to byla zrovna chyba teploty nebo jen špatný výrobek. Chybu opravily a grafiku poslaly zpět. Proto jsem si pořídil tři ventilátory. Dva z nich jsou namířené na grafiku a jeden je na bedně aby odváděl teplý vzduch z bedny ven. I když jsem je tam dal, tak teplota je pořád stejná.
Tak jsem sáhl po programu speed fan abych nastavil větráky na max a mohl snížit teplotu co nejméně.
Teplota klesla zhruba na 83 stupňů na grafické kartě a na procáku asi o 75 stupňů. Jsem úplný lajk ale myslím si, že je ta teplota stále velká. A hlavně se rapidně zvýšila hlučnost počítače, která mi dost vadí.

Tak že bych chtěl od Vás zkušených poradit, co bych měl v této situaci nejlépe dělat? Přemýšlel jsem o vodním chlazení a nemám s ním vůbec žádné zkušenosti, tak že se nedokážu rozhodnout. A hlavně nevím, jestli by se to do mé bedny vůbec vešlo, jak už jsem psal mám "malou" bednu a jestli by to taky hlavně snížilo hluk a teplotu.

Budu moc rád za Vaše rady a zkušenosti. Děkuji
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Hlučná a přehřívající se PC sestava

Příspěvek od Bez_n1ck »

Buď ti jde o ticho, nebo o studený komponenty. Obojí levně skloubit nelze. Když preferuju ticho a mám žravou kartu, tak si nemůžu stěžovat, že mám (já v klidu 87°C na grafice (v zátěži 94°C) a na CPU 60°C v klidu - to už bych měl řešit, ale nějak se mi do toho nechce). Pokud se bavíme o teplotách v zátěži, tak ano, mohly by bejt lepší, ale pořád je to v normě (GPU do 100°, CPU do 80°). Větráky u grafiky jsou k ničemu. Důležité je osadit nasávání a vyfukování z bedny. Co máš za bednu?
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

přesně jak řikal kolega, nejdřív napiš jakou máš bednu. Pak je nutné vyřešit airflow nejlépe nějak takto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

A pak taky co máš za chladiče (sestavu předpokládám viz podpis).
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Ptak666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ptak666 »

Z bednou Vám asi neporadím... Značka to není a ani název nikde nemůžu najít. Ale jedno vím jistě. Ze předu vstup na větráky není.Mám jen dva z boku a jeden velkej z bedny ven. Větráky bych definoval jako obyčejné. A sestava je viz. popis. + jsem zapomněl dodat, že grafika má dva větráky na sobě. Ale to na věci nic nemění.
Mainboard: ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 - Intel X99 , CPU:Intel Core i7-5820K 3.3GHz, RAM: Kingston HyperX Savage Black 32GB (4x8GB) DDR4 3000, GPU: ASUS STRIX-GTX980TI-DC3OC-6GD5-GAMING, 6GB GDDR5, PWRS: OCZ ZX Series 1250W , OS: Win7 64bit,COOLER: Noctua NH-D14, CASE: Zalman Z11 NEO, modrá/černá , HDD: Transcend SSD370S - 512GB, Seagate Desktop SSHD - 2TB, Monitor: ASUS ROG PG278Q - 3D LED monitor 27"
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Ptak666 píše:Z bednou Vám asi neporadím... Značka to není a ani název nikde nemůžu najít. Ale jedno vím jistě. Ze předu vstup na větráky není.Mám jen dva z boku a jeden velkej z bedny ven. Větráky bych definoval jako obyčejné. A sestava je viz. popis. + jsem zapomněl dodat, že grafika má dva větráky na sobě. Ale to na věci nic nemění.
to je pak těžký...
No pokud to chceš opravdu nějak řešit, tak prostě obětuješ alespoň litr a koupíš nejlevnější Coolemaster Elite nebo něco podobného a trochu si s tím pohraješ....

edit:// a nebo pokud nechceš investovat, tak si upravíš stávající bednu, tzn udělat otvor zepředu a zezadu, utěsnit bočnici a odhlučnit bednu, osadit slušné ventilátory a ty zregulovat na cca 800-900rpm. ALe to taky neni zadarmo....

Lze udělat tiché a výkonné řešení, ale dá to práci.... výsledek pak za tu námahu stojí.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Další exotickej člen, sestava (kdysi) za desítky tisíc v shitkobedně za 700, nejlíp z 10 roků starýho PC :-)
Na tuhle kategorii bych začal Lancool K58, Fractal Design Core 3000 nebo CM HAF 922 (můj favorit) či jeho levnější verze 912+:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3W0111UL01
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Jeltík píše:Další exotickej člen, sestava (kdysi) za desítky tisíc v shitkobedně za 700, nejlíp z 10 roků starýho PC :-)
Na tuhle kategorii bych začal Lancool K58, Fractal Design Core 3000 nebo CM HAF 922 (můj favorit) či jeho levnější verze 912+:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3W0111UL01
naprostej souhlas, já jsem jen psal nejlevnější možné řešení.....
i když nejlevnější by bylo odendat bočnici... :lol:
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Taky jde o to, jakej je chladič na CPU, BOX je fakt špatnej.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“