Teplota MB
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- xecuttor
- Začátečník

-
Teplota MB
Zdravím, mám MB ASUS M2N-E a její teplota se pohybuje mezi 42 - 44 stupni. Není to nějak moc? Mě to přijde příliš, jelikož teplota CPU tím pádem neklesne pod tuto hodnotu ani v IDLE. Mám intake i outtake ventilátor, deska má i nějaký heatpipe chladič viz. obrázek který je ofukován zahnutými spodními žebry chladiče CPU.

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Teplota MB
nic to neni. napr. kolem napajeci kaskady me desky je teplota mezi 60-75°C a jeste to take neni nic extremne spatneho.
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Moje stara rampage II gene jela na 93°C
Rampage III Gene jede jen max 60°C. Ja bych byl za 42-44 docela rad 
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- xecuttor
- Začátečník

-
Jde mi o to, že teplota CPU nikdy nejde pod tuto hodnotu ani v IDLE. Ale napadá mě spíš, že ten senzor je moc blízko CPU a teplota kterou ukazuje se odvíjí i od teploty samotného CPU. Například teď jsem otevřel skříň, sundal chladič CPU, očistil jsem starou pastu, dal tam novou a teplota desky je nyní 35 stupňů. Takže asi nic 
- spazik
- Nováček

-
Čau, mám tu screenshot ze Speedfanu ( http://fii.cz/snpznm ) Co myslíte že je ta "Temp2" je nejvyšší, zde asi 64C v idle, v max. zatížení PC ukazuje i 110C-120C. Jinak deska je MSI P67, Intel core i5 2500 s boxovým chladičem. Jinak teplotu cores to ukazuje v zátěži max. 60C a GPU (radeon 6870) asi 70C.
- xecuttor
- Začátečník

-
Znovu otvírám tohle téma jelikož ty teploty jsou fakt divný. Dneska jsem předělával celou case veškerý kabely srovnaný, vyhodil jsem DVDRW, disky mimo cestu a tak dále. Teď mám 120mm intake vepředu a outtake vzadu, chladič CPU je hyper212+ a mezi tím je jen jeden sata kabel, jinak všechno mimo, takže airflow úplně v pořádku a mnohonásobně lepší než předtím, ale vysoký teploty desky a CPU pořád zůstávají.
zde na screenu jsou teploty v IDLE (pokojová teplota je kolem 21 stupňů)

zde na screenu jsou teploty v IDLE (pokojová teplota je kolem 21 stupňů)

- xecuttor
- Začátečník

-
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
je to normalni