Neda sa odomknut HD 6950 od Powercoloru

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

peter203
Nováček
Nováček

Re: Neda sa odomknut HD 6950 od Powercoloru

Příspěvek od peter203 »

AtiWinFlash mi hádzal chybu ID mismatch, tak som si na nete našiel niečo čo už malo v sebe uložený bios na ulock 6950
Jednoducho to šlo bez toho aby som musel písať tie príkazy do cmd. Bolo tam na výber :

flash_to_6970
flash_back_to_6950

Už neviem presne lebo som to zmazal.
A to PCB si myslím že nemá referenčné
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0
CPU:Ryzen 9 3950X MB:GIGABYTE X570 AORUS PRO COOLER:be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM:Kingston 32GB DDR4 3200MHz
GPU:
XFX RX9070XT SDD:Kingston K3000 1TB HDD:Sagate 4TB PSU:Seasonic S12II-620w CASE:Fractal Define R6 SYSTEM:Windows 11 Pro
peter203
Nováček
Nováček

Příspěvek od peter203 »

Nedalo mi to tak som našiel další bios s ktorým sa karta rozbehne ale nemá 1536sp

orig. je verzia
113-1E18620-S47 ATOMBIOSBK-ATI VER013.012.000.021.000000
a nový
113-1E1862X-S44 ATOMBIOSBK-ATI VER013.012.000.008.000000

Tak aký tam mám ešte hodiť ?
CPU:Ryzen 9 3950X MB:GIGABYTE X570 AORUS PRO COOLER:be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM:Kingston 32GB DDR4 3200MHz
GPU:
XFX RX9070XT SDD:Kingston K3000 1TB HDD:Sagate 4TB PSU:Seasonic S12II-620w CASE:Fractal Define R6 SYSTEM:Windows 11 Pro
benshee
Nováček
Nováček

Příspěvek od benshee »

Mne sa dnes podaril velmi zaujamvy kusok :). Odislo mi uplne aero a nepodarilo sa mi to nijak spojazdnit. Pri otestovani vykonu HW to vyhodilo chybu na grafike, ze ju nevie otestovat. Tak som odinstaloval drivre a obraz sa mi totaplne rozsypal na ciernu a par farebnych okrajov okien. ako keby bola grafika vadna. takze akakolvek praca len nainstalovat nove ovladace bola takmer posliepacky. no po nejakom trapeni som tam dostal starsie 11.9 ktore zbeli. a karta nabehla. aero ale stale nie. no test z kombustoru bezal uplne v pohode. takze ze skusim flashnut spat BIOS aj tak mi ti kartu neodblokovalo. no ako som pisal uz predtym poziciu 1 som preflashoval a je mrtva. no nejak som na to pozabudol a sam seba zblbol a stiahol som ten BIOS 1 z karty a ja debil som to nahral aj na dvojku. takze teraz karta nebezi vobec...ok jasne moja hlupost. no teraz moja otazka. ked pouzijem PCI kartu a nabootujem z nej a sucastne necham na doske aj 6950 malo by to nabehnut a mozem ju flashnut spat nie? alebo pouzit moju staru 5850 ako primarnu a sekundarnu 6950 a skusit flashovat tak? diki za rady. kazdopadne s tym aerom som na ten problem zatial neprisiel a neviem ci je to v karte alebo ovladacoh.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jak se ti proboha podařilo nahrát BIOS do zamčené EEPROM???
benshee
Nováček
Nováček

Příspěvek od benshee »

to sa mna nepytaj. normalne to zbehlo. pisal osm to uz v prispevku predtym, ze mi to povolilo. lebo som nasiel na jednom fore prispevok, ze to niekomu zbehlo v pozicii 1 tak som to skusil no prave som tam nahral BIOS, ktory si z kartou nerozumel. kazdopadne teraz nebezi ani v jednej pozicii
benshee
Nováček
Nováček

Příspěvek od benshee »

takze mate s tym nejake skusenosti? pojde to nabootovat s PCI a PCIe grafikou spolu? dnes to uz nemma ako vyskusat musim si toe karty doniest z prace zajra
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Ano, jde nabootovat PCI i PCI-E grafikami.

Do zamčené EEPROM nelze nic nahrát, je stále "read-only".
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

urcite prepsals oba biosy ? vzdyt ten originalni ma bejt neprepisovatelnej,hardwareove,proste jako kdyz na kazete vylomis pojistku proti prepsani

http://www.overclock.net/t/593427/how-t ... bios-flash treba zde je navod na opravu failnutyho biosu karty
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
peter203
Nováček
Nováček

Příspěvek od peter203 »

A mne sa podarilo odomknúť svoj orig. bios v RBE a po flashy sa nič nestalo.
GPU-Z hlási vždy jádro Antilles a 1408sp.
GPU:
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Vrátím se krapet zpět, protože mi tu stále něco nesedí.
peter203 píše:AtiWinFlash mi hádzal chybu ID mismatch, tak som si na nete našiel niečo čo už malo v sebe uložený bios na ulock 6950
Jednoducho to šlo bez toho aby som musel písať tie príkazy do cmd. Bolo tam na výber :

flash_to_6970
flash_back_to_6950

Už neviem presne lebo som to zmazal.
A to PCB si myslím že nemá referenčné
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0
To co pouštíš je pouze dávka spouštějící AtiWinFlash s určitými parametry, tady je obsah té dávky...

Kód: Vybrat vše

@echo off

copy /b/y NUL %WINDIR%\06CF2EB6-94E6-4a60-91D8-AB945AE8CF38 >NUL 2>&1 
if ERRORLEVEL 1 goto notadmin 
goto admin

:notadmin
echo This script must be run as administrator. 
echo Right click it and select "Run as Administrator".
goto end

:admin
del %WINDIR%\06CF2EB6-94E6-4a60-91D8-AB945AE8CF38 >NUL 2>&1 

%~d0
CD %~dp0
echo.
echo TechPowerUp HD 6950 to HD 6970 Flashing Tools
echo *********************************************
echo.
echo The full article can be found at: 
echo http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159
echo.
echo Please make sure the BIOS selector switch on your card is in the 1 position.
echo This script will flash your HD 6950 to HD 6970.
echo.
echo Press any key to continue or CTRL+C to abort.

pause > NUL

cd winflash
atiwinflash -unlockrom 0

if not exist backup.bin (
 echo Creating BIOS backup. Click OK in the Winflash screen that shows up.
 atiwinflash -s 0 backup.bin
)

atiwinflash -f -p 0 unlock.bin

echo.

if ERRORLEVEL 0 goto success
echo Winflash reported an error in the flashing process, please watch any on-screen messages.
goto end

:success
echo The flashing process completed sucessfully. 
echo.
echo Please restart your system for the changes to apply.
echo After reboot check the shader count using the GPU-Z included in this directory.
goto end

:end
echo.
pause
...a teď k mé otázce. Četl jsi dokumentaci/readme od W1zzarda? Přejmenoval jsi upravené binárky BIOSu na "unlock.bin" a umístil do složky Atiwinflashe?
peter203
Nováček
Nováček

Příspěvek od peter203 »

Áno prepísal na "unlock.bin" a nahradil v zloške winflash.
GPU:
benshee
Nováček
Nováček

Příspěvek od benshee »

Ja som bol o tom tiez presvedceny, ze tovarensky BIOS neprepisem. No potom my vysvetlite ako je mozne, ze ta karta je v obch poziciach mrtva. No nedostal som sa k odomknutiu cez RBE takze ked ju znova ozivim mozem to vyskusat no uz nemma povodny BIOS.... postup od W1zzarda som skusal aj ja s viacerimi BIOSmi a neslo to

Ked som sa dostal ku karte bezali obe pozicie. Ale druha uz bola preflashovana na 6970 a nebezalo to. No to osm si vsimol az neskor. Na druhom BIOSe som robil pokusy az kym som tam nenahral ten nefunkcny. A teraz som sa k tomu po dvoch tyzdnoch vratil a stiahol ten z pozicie 1. v RBE som si pozrel, ze je to ten z 6950 no neuvedomil som si, ze ten nefunkcny. Tiez som si myslel, ze to urcite bude ten tovarensky. No zjavne nie a predtym som ho prepisal. ako to neviem, proste to slo. Teraz mam oba rovnake BIOSy a ani na jednom nemma obraz.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Monitor se probere nebo je stále ve sleep módu?
benshee
Nováček
Nováček

Příspěvek od benshee »

monitory skontorluju signal na vsetkych vstupoch a kedze nic nenajdu prejdu do sleep modu. Doska na displeji hlasi POST: A2 (MSI 790FX-GD70). Zajtra budem mudrejsi ked donesiem nejake grafiky
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

POST kód odpovídá problému s inicializací karty :(
A2 - Display and soft errors
benshee
Nováček
Nováček

Příspěvek od benshee »

ano to viem, ze A2 je problem s kartou. to iste mi hlasila ked som upalil ten prvy BIOS. teraz este pevne dufat, ze je to len BIOSom. no predpokladam, ze ano kedze do restartu fungovala
benshee
Nováček
Nováček

Příspěvek od benshee »

Takze grafiku som bez mensich problemov cez Atiflash flashol spat, takze je znova plne funkcna :). Ale po nabootovani ma znova cakal ten totalne rosypany cierny obraz. Nakoniec som to rozchodil na ovladacoch 11.8. Grafikou to nebude lebo vo furmarku ide bez problemov. takze asi preinstalujem system nech som mudrejsi. No s 11.8 sa znova vratilo aj aero.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“