PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
aquat
Nováček
Nováček

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od aquat »

Díky za info, ještě mě napadlo jak se tu ptali na plátno a ty sám si ríkal, že taky budeš řešit výběr a píšeš že mluvíš přímo s lidma s Epsonu, neptal ses jich na plátno? Jestli maj nějákou dopuručovanou značku.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

bohuzel o platnech jsme se moc nebavili spise sme probirali nove 3D modely a kvalitu obrazu u nejvyssi modelove rady s kontrastnim pomerem 1 000 000:1.

jinak recenze na W710ST je zde
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... itani.html
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Pokud nekoho zajima jak si vede Polarizacni 3D (technologie pouzivana v IMAXU) LED TV delam zrovna na recenzi na tuto telvizi:
https://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91787
Obrázek

Recenze snad vyjde jeste do konce roku..

zatim muzu rici ze 3D efekt je velmi dobry a bolest oci ci hlavy naprosto zadna... (konecne pouzitelne 3D na doma)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jj, tuhle jsem taky zkoušel, jako 3D perfektní, nebolí oči, efekt skvělý, jenomže má to jedno velké ale.
A tím jsou pozorovací úhly, pokud nesedíte přímo proti televizi, 3D efekt se vytrácí a vy koukáte na rozdvojený obraz...
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak my sme na to uz koukali ve 4 lidech naraz a zadny rozdvojeni se nekonalo. Dokonce mi bylo zapujceno 7 parů bryli + jedny klipsy pro toho kdo uz svoje bryle ma. Mozna si koukal na naky vadny kus nebo si uz byl orpavdu hodne z uhlu. Uvidim skusime to jeste v 5-6 lidech to uz je tak max co se sem vejdem :) Jak budou lidi reagovat s toho vetsiho uhlu...
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Nn, možná to v té době ještě neměli odladěné, bylo to na předváděčce LG, možná to opravili, každopádně v té době (půl roku zpět asi) to vypadalo, jak jsem psal výše.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

aha tak to je mozne tohle je cisty prodejni kus stary 14 dni.. Vsak vice prozradim v recenzi 8-)
goldhawk
Nováček
Nováček

Příspěvek od goldhawk »

Zdravím, obracím se sem na základě Stratosova linku. Četl jsem si zde pár příspěvků, ale nenašel jsem moc odpovědí na mé dotazy. Půjdu tedy k věci - mám PC s repro a TV uvedené v podpisu a řeším, jak co nejlépe zoptimalizovat zvuk DTS-HD z Blu-Ray do svých repro. Momentálně mám totiž uspokojující reprodukci jen do formátu DD5.1. V případě, že přepnu na DTS-HD, zvuk se oproti DD5.1 výrazně ztiší a efekty i dialogy se utlumí. Své repro 2.1 BOSE mám napojené optikou do integrované zvukovky Realtek ALC892 na základní desce ASUS SABERTOOTH X58. Už vím, že musím jít cestou HDMI, ale jak dál? Nebo jsou i jiné varianty? Mám 2 grafiky v SLI s Mini HDMI 1.4a, takže bych jednu z nich využil na výstup zvuku. Nebráním se dokoupení nezbytných zařízení nebo komponetů, ale momentálně nemám ani receiver a rád bych od vás zkušených přes audio pár návrhů, jak po zvukové stránce dostat ze svého PC a repro MAXIMUM. Předem díky za jakoukoliv radu!
CPU: INTEL i7-950 3,07Ghz@3,90Ghz, HT on; FAN: NOCTUA NH-D14; MB: ASUS Sabertooth X58; RAM: CORSAIR Dominator XMP Triple-Channel 6GB KIT DDR3 1600MHz CL8@1866Mhz CL9; GPU: 2x EVGA GeForce GTX560Ti (SLI); SSD: OCZ Vertex 2 Series 120GB; HDD: WESTERN DIGITAL Caviar RE4 2000GB 64MB cache 7200ot, HITACHI Deskstar 7K3000 2000GB 64MB cache 7200ot; CASE: FRACTAL Define R3 Titanium Grey; PSU: FORTRON Black Power 750W 85+ modular; BLU-RAY RW: LG BH10LS30; LCD: SAMSUNG 40" LE40A856; 5.1 AUDIO: Dynaudio Excite X16, X12, X22, Sub 250; RECEIVER: Yamaha RX-A810
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

takze pro poradny DTS-HD potrebujes.

1. Reciever zacinaji od 6tis s DPH
2. 5.0 nebo 5.1 set beden aspon za 12tis+ (JAMO S606 apod) spise lepsi treba TANNOY MERCURY V4
3. zdroj zvuku pres HDMI (zvukovka, grafika, nebo treba popcorn apod)
4. samozrejme film co ma DTS-HD ci DOlby digital true HD zvukovou stopu, idealne tedy original Bluray disk.

z toho co mas ted asi ty mi pride ze ti chybi valna vetsina toho co potrebujes tj financni investice bude asi nemala, jakej mas financni limit?

klidne mi muzes napsat rovnou na ICQ 629 261 272 bude to asi rychlejsi nez to resit zde :)

EDIT: vyreseno po ICQ :)
aquat
Nováček
Nováček

Příspěvek od aquat »

Ahoj, tak mi dorazil Epson TW3200 a ted řeším plátno. Chci stativ, ale vetšina jich je 1:1 nebo 4:3. Já samozřejmě potřebuju 16:9 na filmy, tak mě napadlo, že když plátno nevytáhnu úplně, tak si z toho těch 16:9 udělám. Ale nevím jestli to vytažení jde nastavit jak chci. Víte někdo? Díky
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

take mam platno 1:1 a samozrejme si to nastavis jak potrebujes, jediny rozdil je v tom ze nemas se shora ten cerny pruh..
aquat
Nováček
Nováček

Příspěvek od aquat »

Díky za odpověď :)
aquat
Nováček
Nováček

Příspěvek od aquat »

Tak mi dnes dorazilo platno DaLite Picture Master 213x213cm. Chtel bych vsem zajemcum poradit, at si ho nekupuji. Na to, ze tuto znacku vychvaluji mi to prijde jako spatnej vtip. Cerne okraje jsou ohle dovnitr. Pri vysunuti se v prostred odchlipuje lista s platnem a nejhorsi je, ze nejde nastavit spodek plátna, pouze vrsek. Platno nejspis vratim a zkusim ELITE SCREENS
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

smejd se muze najit vsude. bohuzel
R.I.P. Rest In Pain
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pride mi ze posledni dobou klesa kvalita DA-LITE platen , protoze je cim dal vic lidi co si na ne stezuje. Ono taky pred 4 rokama ty platna staly mnohem vic tj asi museli diky silnejsi konkurenci snizit ceny a tim i vystupni kontrolu a celkove zpracovani apod... po novem roce uvazuju o novem platne a DA_LITE to mozna uz nebude kdyz to tak vidim
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Prosím Vás odborníkov,o radu pri výbere Projekčného plátna.Trapim sa s výberom uz par tyzdnov,a neviem ako dalej.Pred nedavnom som si kupil FullHD 3D projektor Epson EH-TW6000,potreboval by som k nemu nejake slusne platno.Rozhodol som sa pre velkost cca:100",lebo moja pozorovacia vzdialenost od platna bude asi 5-5,5m.-.myslim ze vyber velkosti platna je dobry .?? Projektor bude umiesteny na strope od platna asi tak cca:3.m.pri hladaní platna som v SR a v CR nenatrafil okrem znacky Elite Screen,DA Lite ,Reflecta ,na nic co by mi vyhovovalo,nakoniec som sa aj pre cenovo dostupnejsie platno rozhodol pre Elektricku roletu Elite Screen 100"-16:9 , odkaz tu :http://projekcne-platna.heureka.sk/elit ... r-zav-100/ ,ale problem nastal ked som nikde nemohol zohnat toto platno s bielym telom-tubusom,vsade maju len s ciernym,co mi nevyhovuje kvoli bielemu stropu v obyvacke-manzelka by mi to urcite neodpustila.Takze hladam,nieco podobne v tej kvalite,alebo aj lepsej aj v bielom prevedeni a v rozmere,vie niekto poradit,ci som si vobec vybral spravne ,a ci by to mohlo byt aj v mensom rozmere vhodne na sledovanie zo 5,5m.od platna ?- lebo 84" elektr.platno s bielym tubusom som nasiel v jednom jedinom obchode,stoji to zato zobrat mensiu uhlopriecku,alebo mi viete poradit aj nejake ine kvalitné plátno z vlastných skuseností ? ,lebo sam uz neviem ako dalej.

P.S :
Nemá niekto z Vas skusenost s platnami zn. Avtek , konkretne sa mi pozdava teno model, http://www.tntrade.sk/avtek-cinema-e...cm_d44429.html ,hlavne kvoli tomu ciernemu pruhu zhora, tym sa posunie pozorovacia plocha platna skoro do urovni oci. Vyrovna sa kvalite to platno znackam ako su Elite screen alebo Da Lite ?

Budem veĺmi vďaćny za každú radu.

Ďakujem.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zacnu timhle, ses si jistej ze ten projektor zvladne ze 3 metru 100"??? a to stale pri dobrych svetelnych podminkach? Ono TW6000 zni sice suprove jako cislo (nad TW5500) ale obrazem tyhle stary rade nesaha ani po kotniky natoz parametrama...

Obrázek

mrkni ze TW5000 zvladne 100" ve stale dobrych podminkach (tj vse v zelenem) od vzdalenosti 3.3m ale TW6000 az od 4.6 metrů coz je sakra rozdil (ma opravdu horsi optiku). Ono TW6000 jako 3D projektor ma opravdu hodne ustupku kvuli cene, projektor ma horsi sasi, hure udelane chlazeni, horsi optiku a horsi elektorniku mam dojem ze snad nema ani DEEP Black ale to si nejsem jisty podivam se po tom...

Tj kdo opravdu nebude masivne pouzivat projektor na 3D (nakych 50% filmu a nevadi mu aktivni "blikaci" technologie a tezke bryle) nema asi smysl tuhle radu kupovat e lepsi sahnout po TW3200 apod..

tot jenom na okraj..

Co se tyce platna tak bilej tubus ma DA-LITE ale jejich kvalita je v posledni dobe naka bidna, nekdo chytne dobrej kus a je spokojenej a jinej chytne zvlnenej kus a nadava je to opravdu o stesti, idealni snad si ho koupit nekde ve studiu a nechat si ho pred zakoupenim rozbalit a prohlednout...
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Ahoj Stratos.

Tak to ze je kvalita epsonu 6000 horsia pri 2D ako pri TW 5000 a pri 3200ke, to muze byt,ale ja som isiel do projektoru skor pre 3D , a momentalne najlacnesie vysla ta EH-TW 6000ka.Na 3D Panasonic projektor proste nemam.Vzdialenost projektoru od platna by som mohol aj upravit,ale na max. 4-4,3.m,tak nevim,je radsej zaobstarat si mensi platno např.84" alebo skor predlzit tu vzdalenost na spominanych 4 - 4.3 m ? Platno odporucas skor DaLite ? Ako napr. Elite screen alebo to Avtek,,Nenasiel som nikde elektr.Dalite s cernym pruhom hore na platne? Urcite to potrebujem kvoli znizeniu pozorovacim rozmerom aby som mal platno v urovni oci.

Dakujem ti, za rady.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ano kvalita je znatelne horsi nez u rady TW3200 a lepsich, potvrdil mi to sam clovek od Epsonu na letosnim Home CInema 2011. Epson proste hrozne dlouho odolaval 3D projektorum protoze vedej ze to proste pri dnesni technologii nelze udelat tak aby to bylo dobre a kvalitni (proste se ceka az spadnou ceny polarizacnich projektoru na rozumnou mez). Nakonec i EPSON podlehl a uvedl nejake ty 3D mocely. Ono opravdovy nastupce rady TW5500 neni TW6000 jak by se mohlo papirove zdat ale nova uplne fungl nova rada EH-R4000 s 1Mil:1 popripade levnejsi bratricek R2000 s 500 000:1. Zatim jsou bohuzel stale dost drahe ale kvalita obrazu je obravdu uzasna a daleko presahuje TW5500.

co se tyce platna, elektricke 16:9 by ten cerny pruh nahore mit mel..

jinak s tim 3D uz sis skousel aktivni "blikaci" 3D nekde v akci? 80% populace toto nesnasi a dost to kazi a poskozuje zrak, mnohem modernejsi a setrnejsi je polarizacni 3D coz maji zatim ale jenom televize, treba nova rada od LG na kterou zrovna delam recenzi.
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Nee ,3D aktiv som este na projektoru neskusal,nemam totiz zatim platno, proto se rozhoduji ake platno cim skor kupit. Ja mam sony TV Led3D s aktivnim zobrazovanim 3D a problem s 3d nemam , asi patrim k tym zvysnym 20% populace. :) Tie 3D od LG s pasivnym zobrazovanim sem samozrejme uz testoval, delam v elektre a tam sem se s tym pohral. Je to fakt super, ale ako hovorim , ja s aktiv. 3D problem nemam a velky screen s projektoru len zatim s 3d aktiv. Takze tak. no nic, idem skusit pohladat nejake slusne el.roletove 16:9 platno o rozmere 84 alebo 100" s bilym tubusem a cernym pruhom hore tak do 350-400 eur, dufam ze nieco najdem.

P.S: ak ma nekdo tip na nejake platno podobnych parametrov ako potrebujem., prosim o link. Budem vdacny.

Dík.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“