Nárazové zvýšení teploty CPU

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Nárazové zvýšení teploty CPU

Příspěvek od Hlavson »

Zdravím,
vlastním notebook MSI GX620X. Protože už je to nějaká doba, rozhodl jsem se notebook rozebrat, vyčistit a vyměnit pastu. Po odebrání chladícího bloku jsem zjistil, že pasta na CPU je úplně ztuhlá, takže šla dolů. Bohužel byla tak zatuhlá, že jsem si musel vypomoct šroubovákem, na chladiči samozřejmě... na CPU to šlo pěkně dolů. No a tím šroubovákem jsem udělal na té styčné ploše mědi malinké škrábance. Pak jsem nanesl pastu novou. Jenže při BURNU jde teplota nehorázně nahoru. Z 50 na 80 za 1 vteřinu. :? Potom to jde pomalu až na necelých 100°C. Chladiče v PC už jsem měnil asi stokrát, stejně tak nanášení pasty, nejsem žádný amatér. No a teď se dostávám k otázce. Je možné aby ty rýhy měly takový vliv na teplotu ? Popř. mě napadlo tu plochu zbrousit. Je to dobrý nápad, poraďte. Díky. :)
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nárazové zvýšení teploty CPU

Příspěvek od 6480jojo »

Zbrusit by to islo ale niecim velmi jemnym. A inak nezda sa ti 100 na CPU velmi vela?
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Ti víš že zdá.... :sad: Bohužel styčná plocha toho CPU je tak 1cm2.
Tady je obrázek, není můj, ale CPU je ten samý.
PS: Tohle moc dobře soudruzi z Intelu nevymysleli...
Obrázek
6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

Trochu OT: Ta pasta fakt nesla dole ani alpou alebo isopropyl alkoholom?

Ake teploty to malo predtym v BURNe?
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Ne, bylo to jak beton. Někde na zahraničních fórech jsem o tom četl, že to bylo neuvěřitelně zatuhlé, takže jsem nebyl sám. Po koupi notebooku to šlo tak do těch 80°C max. Jinak možná jsem zapoměl sdělit důležitou věc, a to že notebook má tlačítko TURBO. Přetaktuje CPU z 2,26 na 2,6Ghz. Což ale nic nemění na tom, že po koupi i s turbem měl CPU do 80°C. Při taktu 2,26Ghz bývala při burnu teplota okolo 70°C. Teď jde k 80....
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

neboj se vzit do ruky ostrej nuz a proste to seskrabnout, uz x-krat mi to pomohlo a nikdy sem nic neznicil :wink:
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Flegy: Teď nevím jestli sis četl to celé nad tvým příspěvkem... tu pastu už jsem z toho chladiče dávno sundal :-D Skočím do obchodu po Vánocích a zkusím ten chladič vylapovat...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“