Výměna větráku zdroje

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Markus93
Nováček
Nováček

Výměna větráku zdroje

Příspěvek od Markus93 »

Dobrý den,
nikdy jsem neudělal zásah do HW počítače a potřebuji vyměnit větrák u zdroje.
Původní větrák má 2 piny (červenej, černej kabel pochopil jsem, že je to napájení a zem)
ale u novejch větráků, který jsou 3 nebo 4 pinový, jak jsem koukal, tak mi je to k ničemu. Tak že to odstřihnu a zaizoluju a nechám to tam pokud jsem to pochopil.
Ale problém mám se zapojením nového větráku. Odhaduji, že ho musím zapojit na základní desku. Mám Intel Dragontail Peak DP35DP. vůbec netuším kam zapojit napájení větráku. Prosím o radu :) díky
veteran13
Začátečník
Začátečník

Re: Výměna větráku zdroje

Příspěvek od veteran13 »

Jestli tě chápu, tak máš dvě možnosti. 1) Jak jsi psal strčíš do toho dvou pinu nový větrák,a pokud tam není nějaký spešl konektor(myslim ve zdroji) tak tam normálně zapojíš 3 pin jen bude jedna díra v konektoru volná.
2) vytáhneš kablík od nového větráku ven ze zdroje a zapojíš někam do 3 pinu na základovce
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
stihacka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stihacka »

Spíš bych to dal do zdroje, většina zdrojů si sama reguluje otáčky a přes desku by to nemuselo být úplně ok a zbytečně složité.
i5 2500k 5GHz, 16GB G.Skill RIPJAWS, MSI 1050Ti Aero, Asus P8P67, SSD Crucial 256GB, HDD 640GB+2TB, Seasonic M12II 520W, Noctua - Vodník: Cawedog Zouy, UniGPU, Chipset, Laing, Mora...
Markus93
Nováček
Nováček

Příspěvek od Markus93 »

Bylo by ideální to dát do zdroje aby si to reguloval sám. Ale to bych do musel zapojit na ty původní 2 piny ze starýho větráku ne? A jak to tam mám dát když novej větrák má 3 piny?
Obrázek a vůbec netuším kam to dát na desku? Vím, že jsou to blbý otázky, ale fakt se nevyznám.
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

Obrázek

vlevo máš konektor na 3 pin. červený je 12V, černý je zem. žlutý je an sledování otáček. Normálně do toho dvoupinu ve zdroji dáš ten konektro tak aby bylo zapojeno 12V a zem. A na základovce ten konektor vypadá přesně jako ty dva vpravo.
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Markus93
Nováček
Nováček

Příspěvek od Markus93 »

Dobře :) díky.
Tak jestli jsem to pochopil: Napájení novýho větráku prohodim s tim starym akorát třetí pin (žlutej na sledování otáček nezapojim) jenom 12V a zem ano?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

ANO.
Ještě by neuškodilo kouknout se nebo si zjistit specifikaci větráku, co máš teďka, aby sis zdroj neusmažil nějakým pomalým šuntem.
Markus93
Nováček
Nováček

Příspěvek od Markus93 »

Mám asi 3 roky starej zdroj Fortron 400W tam nebude nic extra myslím. Dám místo něj tento to musí být bohatě dostačující http://www.alza.cz/airen-red-wings-120- ... .htm#popis
stihacka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stihacka »

Nejsem si jistý jestli ta termoregulace nebude haprovat s regulací zdroje, spíš bych našel něco bez této regulace.
i5 2500k 5GHz, 16GB G.Skill RIPJAWS, MSI 1050Ti Aero, Asus P8P67, SSD Crucial 256GB, HDD 640GB+2TB, Seasonic M12II 520W, Noctua - Vodník: Cawedog Zouy, UniGPU, Chipset, Laing, Mora...
Markus93
Nováček
Nováček

Příspěvek od Markus93 »

Díky chlapi. Už mi to běží :)
koupil jsem tento větrák http://www.mironet.cz/airen-fan-redwing ... m+dp84605/
starej sem odstříhnul a napajení, zem sem rovnou píchnul do toho novýho.
Běží to krásně a potichu. Nečekal jsem že mi to poběží ale výměna větráku ve zdroji je i pro blbce jako já :)
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Len potom si dávaj pozor aby sa ti zdroj neprehrieval...lebo ten ventil. je shit. (ak ti to samotný zdroj reguluje, ak ide stále na max. tak by to mal no to potom nie je tiche)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“