Samovolné vypnutí/restarty PC při hraní L2

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Ghoust
Nováček
Nováček

Samovolné vypnutí/restarty PC při hraní L2

Příspěvek od Ghoust »

Zdravím,
na vánoce jsem do počítače dokoupil základní desku Gigabyte GA-G41MT-S2PT spolu s Kingstone ramkama 2x4 Gb 1333Mhz. Výměna proběhla v pohodě za mojí starší P5PL2-E, avšak vyskytl se problém. Počítač se mi nyní samovolně vypíná/restartuje při hraní Lineage 2. Zkoušel jsem FurMark a bez problému. Mafii 2 jsem hrál 30 minut a nespadlo to. Myslím si, že přehříváním to nebude, teploty jsem měřil a drží se v rozmezí 40 - 70 stupňů. Na starší desce jsem měl procesor nataktovaný na 2,6 GHz, na nové jsem to taktéž udělal a začalo to padat, zkusil jsem to proto vypnout a stejně mi to spadlo.

BTW když PC spadne tak nejde chvíli zapnout, ale někdy se jen zrestartuje.
a vzpomněl jsem si, že při přendavání procesoru jsem nedával pastu, je to problém?

Nynější osazení PC:
Intel Core 2 Duo 4400+ 2000GHz
MB Gigabyte GA-G41MT-S2PT
Kingstone 2x4 Gb 1333 Mhz
400W zdroj(název jsem nezjistil)
GeForce 250 GTS 512ram
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Samovolné vypnutí/restarty PC při hraní L2

Příspěvek od Baneshee »

Mezi procesorem a chladicem by pasta rozhodne mela byt, jinak se muze lehce prehrat. Rozhodne bych ji tam dal, nez budes resit neco dalsiho. Pak se zamer na zdroj, 400W je dost slabej a jestli je to k tomu nejakej starej noname, tak sestavu bude mit problem utahnout - tady to bude chtit vymenu.
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
Ghoust
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ghoust »

Řešil jsem to s jedním týpkem a zjistili jsme, že ta pasta to ovlivnujě dost. CpuTemp mi ukazoval 60 stupňů na procesoru a při tom jsem na chladiči udržel ruku(byl vlažný). Zítra jdu pro chladící pastu, pokud problém přetrvá, tak to bude nejspíš zdroj :/
Ghoust
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ghoust »

Problém přetrvává i po nanesení pasty(teploty se snížili), takže to bude nejspíš zdrojem
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“