Zpomalený internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Zabral68
Začátečník
Začátečník

Zpomalený internet

Příspěvek od Zabral68 »

Zdravím všechny na Fóru!
Již dlouho využívám pro připojení na internet firmu"Fifejdy".
Zde je adresa : http://www.fifejdy.cz/
Za poslední měsíc, se mi stalo toto.
Změřil jsem si každý den po zapnutí počítače, jakou mám aktuální rychlost na serveru Rychlost.cz.a dle změřených hodnot bylo vše v pořádku. Download byl v průměru 9 Mbit/s a Upload 1,8 Mbit/s, stabilita byla slabší, okolo 70%. Poskytovatel připojení, Fifejdy, nemá žádný FUP. Mám profi účet u serverů Share rapid a Cz share. V průměru, když stahuji nějaké soubory z těchto serverů byla rychlost +-1,3 Mb/s, ale od začátku měsíce je rychlost stahování velice pomalá. Když navolím stahování více souborů, okamžitě mi klesnou rychlosti stahování na žalostných asi 100 kb/s. Vím, že když stahuji více souborů, tak se rychlosti sníží, ale né tak rapidně jak popisuji na 100 kb/s!
Poskytovatel mi sdělil, že může být chyba v mé síťové kartě, ale jinak ověřil ze své strany, že musím mít rychlost v pořádku, tak už fakt nevím. Antivirový program mi žádný vir nenašel. Kdybych si pozval domů technika, jeho výjezd by mě stál minimálně 500,-Kč! Poradili by jste mi někdo, kde by mohl být zádrhel?
Předem děkuji za rady.
:(
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zpomalený internet

Příspěvek od Weslo »

spíš bych to viděl na úzké hrdlo u toho wi-fi "provajdra" nebo naopak u těch filesharingovejch služeb. Ani jednu nepoužívám, tak nevím jestli je to chyba, nebo vlastnost.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
ttx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttx »

Uz si cital zmluvne podmienky ? Mas tam agregaciu 1:10.
Okrem toho jedno AP moze poskytnut 10Mbps download max.dvom(!) uzivatelom. Akonahle su na AP zaveseny traja a viac uzivatelov, nieje mozne dosiahnut 10Mbps pre kazdeho.
Ak je na jedno AP zavesenych povedzme 40 uzivatelov a z toho 10 uzivatelov sucasne downloaduje, tak rychlost bude max. 25/10=2.5Mbps pre kazdeho.
WiFi je technologia pre nenarocny prenos dat a ako taka bola navrhovana len pre vnutorne prostredie. Ono to funguje aj externe, akurat su tam problemy ak sa vsetky stanice navzajom nevidia signalom co potom sposobuje vysoku chybovost. Nasledkom je dramaticke znizenie priepustnosti ako napr. v tvojom pripade.
Inak nezavisi na tom na akej frekfecnii sa wifi pouziva. Techologia a problemy su rovnake na akejkolvek frekfencii.
pavel_kaiser
Nováček
Nováček

Re: EXTRÉMNĚ Zpomalený internet

Příspěvek od pavel_kaiser »

Dobrý den, jsem ve věci internetu laik a doposud jsem s ním neměl problém. Teď jsem koupil do firmy nový PC, aby byl výrazně rychlejší než předchozí, což se splnilo, ALE některé akce v prohlížeči trvají dlouhé minuty, což je nesnesitelné a na práci už vůbec ne. Děje se mi to ve všech typech prohlížečů. Připojení měřím na http://www.speedtest.net a ukazuje se mi 27 Mb. Na tomtéž připojení s notebookem pracuje vše dokonale. Nový PC má Win 7, je perfektní, ale tohle je katastrofa. Nikdo mi nedokázal pomoct a výrobce poradil "přeinstalovat systém", ač jej instalovali oni. A nevěřím, že by to pomohlo... Mockrát děkuji za radu!! Pavel Kaiser
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

A používáš nějaké síťové aplikace, tedy programy spouštěné z disku jiného PC či serveru? To jede normálně?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
pavel_kaiser
Nováček
Nováček

Síťové aplikace nepoužívám, ale když jsem zkoušel třeba přístup na tento počítač přes TeamViewer, vše bylo v pořádku. A jak jsem psal, v modemu nebo připojení to asi nebude, protože na tomtéž modemu máme tři počítače a všechny kromě toho nejlepšího jedou naprosto dokonale. Musí to být v nějakém nastavení, ale zatím nikdo neví kde... Děkuju předem!
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Zkoušel jsi ručně nastavit komunikační parametry Ethernet adaptéru nového PC (rychlost, duplex...), zda nenastane nějaká změna?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
pavel_kaiser
Nováček
Nováček

Nagant píše:Zkoušel jsi ručně nastavit komunikační parametry Ethernet adaptéru nového PC (rychlost, duplex...), zda nenastane nějaká změna?
Tohle neumím. Zkusil jsem to "optimalizovat" programem TuneUP, který mám rád, ale po nastavení parametrů sítě na default se to, myslím, ještě zpomalilo. Tím jsem skončil a dál nevím. Jsem opravdu jen uživatel bez znalosti vnitřností... Díky!
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Určitě nějáké přezabezpečení (více antivirů nebo firewallů nebo špatná funkce některého z nich), bohužel tohle se na dálku diagnostikovat nedá, zanes to někomu kdo tomu rozumí (což nemusí být vždycky v pc obchodě nebo servisu) :)
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
pavel_kaiser
Nováček
Nováček

Děkuji za inspiraci. Vypnul jsem firewall Windows a nechal zapnutý pouze AVAST! Pak jsem "intuitivně" měnil nastavení internetu v TuneUPu a zatím se zdá, že se práce prohlížečů zrychlila. Budu to vyhodnocovat a doufat. Když ještě někdo bude mít nápad, budu moc rád. Děkuju všem!
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Já bych spíš odinstaloval všechno (tuneup jako první, je to k ničemu) a zkusil to chvilku jen tak. Pak pozorovat po jaké instalaci to začne blbnout.
pavel_kaiser
Nováček
Nováček

TuneUP pryč, nainstaloval jsem novou mozillu 9.0.1, nechal jsem odinstalovat všechna nastavení z předchozí verze a stále se to nedaří. Včerejší mírné zrychlení bylo zřejmě jen důsledek vyčištění všech cookies a starých dočasných souborů... Bohužel už nevím, co odinstalovat, AVAST! dávat pryč se docela bojím, protože to je počítač na práci, takže viry by nás mohly hodně poškodit.

Je to boj!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“