Nedostatek LAN portů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Nedostatek LAN portů

Příspěvek od cmoudina »

dobrý den, poprosil bych o váš názor.Schema naší domácí sítě je následující:
A. Modem UPC Motorola
http://www.techfuels.com/everything-els ... modem.html

do

B. Router Netgear WDNR 3700
http://caloocan.olx.com.ph/netgear-wndr ... -105767313

- zajišťuje:

B1 Wifi síť 2.4 Ghz pro iphony manželky, syna a můj, dále synův notebook
B2 Wifi síť 5 GHz pro Ipad 2 a můj notebook
B3 LAN síť - připojena STORA NAS/B3a/, WD Live hub do LCD SONY ke sledování uložených filmů /B3b/ , moje stolní PC na hry /B3c/ a synovo stolní PC na hry/ B3d/

A + B, B3a, B3b jsou v obýváku, B3c a B3d jsou ve vedlejším pokoji.Na B3c hlavně steam hry + stahování, na B3d WOW, Starcraft, Steam v plný palbě 12 hodin denně :-)

dostali jsme darem Airpot extreme od Apple/C/:
http://www.apple.com/airportextreme/

kterým bych chtěl nahradit stávající router Netgear B.Bohužel jak jsem zjistil, má tahle věcička jenom 3 LAN porty a já potřebuju zapojit vše co je v stávající B3 LAN síti.Vzhledem k umístění routeru u televize zapojím do Air port extreme určitě Storu a WD Live hub a zbyde mi jeden LAN port na moje, nebo synovo PC.Prosím o váš názor, jak postupovat dál v "rozbočení" připojení jednoho LAN portu na dva zbývající počítače.
Přemýšlel jsem, že bych si ponechal stávající router Netgear, dal ho vedle do pokoje, vypnul na něm bezdrátové sítě., kabel z LAN portu na Airport extreme zapojil vedle v místnosti do WAN portu původního hlavního routeru Netgearu - ten dostane adresu z DHCP Airpotu - a oba počítače na hry připojil kabelem do LAN portů Netgearu.Bude to fungovat ?

Měl by někdo nápad na lepší řešení ?

Omlouvám se za složitost zápisu, jen jsem to chtěl napsat co nejpodrobnějš.Děkuji za Vaše návrhy.
Intel PC is back
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nedostatek LAN portů

Příspěvek od LiveBomb »

Porid si Gbitovy switch, pripadne vyuzij stavajci router jako switch (tzn. nevyuzivej WAN)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

LiveBomb píše:Porid si Gbitovy switch, pripadne vyuzij stavajci router jako switch (tzn. nevyuzivej WAN)
mohl byste trochu rozvést tu variantu se stávajícím routrem ?
Našel jsem, že je schopen fungovat jako wireless repeater, ale o režimu switche tam bohužel není psáno nic.
Intel PC is back
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Když nezapíchneš žádnej kabel do portu WAN, funguje router jen jako switch ...
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

už jsem na to přišel:
http://www.home-network-help.com/router-as-switch.html

takže třeba:
Airport extreme má adresu 192.168.1.1 jako "gate", má zapnutý DHCP server a přiděluje připojeným zařízením IP v rozsahu 192.168.1.2-250, maska podstítě 255.255.255.0.Na Netgearu nastavím jako jeho IP adresu třeba 192.168.1.251, maska podsítě bude stejná.Na Netgearu vypnu DHCP, Firewall, Wifi.... a připojím kabel č.1 jedním koncem do volného LAN portu Airport extreme a druhým koncem do třeba LAN 1 portu na Netgearu/ kterej teda bude fungovat jenom jako switch/.Do LAN 2 na Netgearu připojím kabel č.2 a jeho druhý konec do síťovky na mém stolním PC/tady bude nastaveno získat IP automaticky.../, do LAN 3 na Netgearu připojím kabel č.3 a jeho druhý konec do síťovky na synově stolním PC.
Jen by mně zajímalo, jestli po zprovoznění já na svém stolním PC/připojeném přes "nový"switch netgear "uvidím" síťově na STORU a WD Live, které budou připojeny rovnou k LAN portům Airport extreme a budu na ně moc přistupovat po síti ke kopírování a streamingu videa třeba na mém stolním PC/ filmy ze STORY a WD Live/.Co myslíte ?
Intel PC is back
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

použít router jako switch ti psal už Brázda.l. :roll:
je to switch takže to bude zcela transparetní, fungovat to bude.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

vyřešeno k všeobecné spokojenosti switchem Zyxel za 240 kč.Jednoduchost sama, Airport jede jako fretka.Za tu cenu bych to asi sám nepořizoval, ale darovanému koni za zuby nekoukám.Administrace přes software je zcela blbuvzdorná, vše bylo zprovozněno do 10 minut.
Intel PC is back
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Takže jsi část sítě zdegradoval z GLAN na LAN? :?
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

Zdegradoval papírově.V reálu 0 z 0 pojde.
Intel PC is back
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

No to rozhodne ne :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“