PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

no vidis ja na to nevydrzim koukat ani par sekund :) asi mas jeste zdravy oci, ale to pride neboj za par let (taky mi v mladi tj zrhuba pred 10 lety aktivni 3D moc nevadilo a vydrzel sem u toho treba i 2hodiny) :P .
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

O.k,tak skusim ten projektor posunout na 4,7 m od platna jak je na http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm ,min.doporucovana,dufam,ze teraz to bude lepsie,ako z 3.m..Len nerozumiem tomu,ze na epson stranke,kde je takisto kalkulator : http://support.epson-europe.com/TDC/Thr ... culatorSK/ ,tak tam pri zvoleni EH-TW 6000 ,ta projekcni vzdalenost pri 100" uhlopr.vychadza od 2,95-4,8 ,kde 4,8 je maximum.? :?:to nejak nechapem.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ano on to zvladne ale kvalita projekce rapidne klesa, lepsi je opravdu se ridit tim kalkulatorem kde ti presne doporucej ktera vzdalenost je idealni..
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

jasne, rozumim.takze ho posouvam na odporucanych 4,7m.a po novem roku objednavam,platno ,este sem sa nerozhodol,ale dufam,ze vyberiem nieco dobre do tych 350-400 eur.Prajem vsetkym Veseleho Silvestra a Happy New Year 2012. :wink:

P.S: to Stratos,co povies na toto proj.platno,malo byto byt podla rozmerov 16:9 : http://projekcne-platna.heureka.sk/dali ... e/#section , je sice na mna dost nad finan.ramec,ale ak ho doporucis,tak by som nan dosetril.Ma svoju kvalitu a ma hlavne ten cerny pruh zhora ? lebo na obr.to neni videt.

Dakujem.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tyhle elektricky jsou celkem dost drahy tj snad by mohla bejt kvalita na dost vysoke urovni, me nejvice zaujalo tohle http://projekcne-platna.heureka.sk/dali ... -x-300-cm/ meril sem si to tu a bez problemu mi to utahne projektor z 4.5m od platna jak ho mam ted :)

jinak pokud chces poradit ohledne platna skus zavolat do firmy Complex.cz
http://www.complex.cz/elektricky-stahovaci.php

koukam ze maji 300cm platno elektricke 16:9 uz od 10tis s DPH coz neni zle
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

O.k,mne postaci aj ten 132 x 234 cm,no asi budem musiet zavolat,lebo vazne nie som si isty ci to ma ten cerny pruh zhora.nikde se o tom nepise.

tak Díki,.mas to u mne.
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Ahoj

Mal by som jeset jednu otazku,ak by som ten projektor posunul az na uplny konec mistnosti,t.j projektor by bol od projekcnej plochy vzdialneny na cca:5,5m,tak by se kvalita projekcie takisto zhorsila,ako napr. v pripade kratkej 3.m vzdalenosti ?alebo je to lepsi podla toho kalulatoru ?
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

aha ? ale zase projekcni uhlopriecka by uz nebyla 100" ale vecsia.na vecsiu vzdialenost,a to mi nevyhovuje,mam miesto max.na 100"platno.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

proste se drz v zelenem v tom kalkulatoru
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Tak o.k, dík.budem sa drzat zelenej lajny.
S tym platnem je to ne nervy.vyzera to tak,ze DA-Lite nema ten cerny pruh zhora ,a to ja potrebujem,kvoli vyssimu stropu.,ale nasel sem este toto platno zn.Reflecta : http://projekcne-platna.heureka.sk/refl ... e/#section , co ty nato ? viem ze nebude kvalitou lepsi ako Da-Lite,ale vybrat si radsej Reflectu-nemas s tou znackou nejakou skusent ?,alebo menej znamu znacku AVtek : http://www.tntrade.sk/avtek-cinema-elec ... 44429.html . Co bys radil ?Obidva platna maji cerny pruh zhora s su v rozmere 16:9- 100".

Dík.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zkusenosti mam jenom s DA-LIte ohledne doporuceni platna se opravdu porad na firmu Complex, oni ti urcite poradej
mATHESIUZS
Nováček
Nováček

Příspěvek od mATHESIUZS »

Nazdar kluci, jsem fanda velkého plátna, ikdyž zatím žádné nevlastním. Docela vám závidím, že už koukáte ;-) Chci zeptat, nejspíše Stratose, jestli má nějaké informace ohledně nějký novinek od Epsonu. Vím, že takové vyčkávání nemá smysl, ale jsem už více či méně ve fázi rozhodování co koupit, ale nadruhou stranu nerad bych koupil něco co by mohlo nahradit za měsíc něco zase novějšího. Přece jenom stávající modely Epsonu tady už nějakou dobu jsou, když nepočítám ty 3D srágory.
aernor
Nováček
Nováček

Příspěvek od aernor »

Zdravím!
Na vlastně už loňské Vánoce jsem si udělal radost a nadělil pod stromeček projektor Epson EH-TW3200. Zkoušel jsem promítat na bílou zeď (čerstvě vymalováno Primalexem) a obraz vypadá obstojně. Projektor se chystám používat hlavně na filmy a občas i na hry (zkusím Flight Simulator) a provoz se předpokládá za temného pokoje. Jelikož ale v místnosti jsou bílé zdi i strop, je patrný zpětný odraz světla z promítací plochy. Zatím nemám v plánu barvu stěn ani stropu měnit, max. pověsím pod projektor za hlavu větší tmavší obraz (event. jsem ještě uvažoval o nějakém rolovacím černém závěsu na strop), ale nejsem si jist, zda-li to pomůže.
Promítám ze vzdálenosti cca 3m, max. úhlopříčku 100", což je pro pozorovací vzdálenost něco přes 3 metry akorát (ač doporučení na různých stránkách se někdy i dost zásadně liší).

Nyní se zamýšlím nad plátnem. Pročetl jsem dost diskuzí a zjistil následující základní kategorie:
- matte white
- HC (high contrast) white
- HC grey
- BlackScreen ("černé plátno")

Technologie BlackScreen mě zaujala a tak jsem psal přímo do Cine4Home, ale potvrdili mi, že svítivost projektoru musí být alespoň 3000lm a to i v temném pokoji.
Takže nyní přemýšlím o HC grey, o němž jsem se ovšem dočetl, že sice pomůže "odfiltrovat" ambientní světlo pokoje, ale nikoli odrazy od samotné promítací plochy (díky principu selektivního odrazu pouze úzkých spektrálních složek R, G, B vyzařovaných projektorem).
A ve zdejším fóru se spíše přikláníte k matte white povrchu.
Přímo na stěně se mi zdá obraz teď až příliš svítivý i v eco-modu (předpokládám gain factor cca 1, což potvrzuje i velký pozorovací úhel). Myslím tedy, že by bylo vhodnější spíše plátno s gain factorem <1, cca 0.8.
Plátno mohu umístit fixně, takže preferuji rámové ve formátu 16:9.

Jaký je názor Vás v domácí projekci již zběhlejších?

Díky.

P.S.:
Zaregistroval jsem i odkaz na firmu Complex, tak jim také napíšu.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hanysek píše:Nazdar kluci, jsem fanda velkého plátna, ikdyž zatím žádné nevlastním. Docela vám závidím, že už koukáte ;-) Chci zeptat, nejspíše Stratose, jestli má nějaké informace ohledně nějký novinek od Epsonu. Vím, že takové vyčkávání nemá smysl, ale jsem už více či méně ve fázi rozhodování co koupit, ale nadruhou stranu nerad bych koupil něco co by mohlo nahradit za měsíc něco zase novějšího. Přece jenom stávající modely Epsonu tady už nějakou dobu jsou, když nepočítám ty 3D srágory.
soucasna nabidka kvalitnich 2D projektoru zacina na TW3200 viceme vse nad je zbytecne az na modely s technologii DEEP Black kde uz zas priplatek smysl ma protoze cerna je orpavdu lepsi.

3D projektory od Epsonu ignoruj co se tyce provedeni i obrazu je to opravdu krok zpet a to velky..

pak tu mame uplne nove modely s 500 000:1 a 1000 000:1 to je ale cenovka od 80tis a vejs s DPH. Takze podle me by mel smysl TW3200 pak az TW5500 s DEEP Black a pak az EH-R2000 nebo EH-R4000. Posledni dva jmenovane modely jsou uplna spicka jak v technologii tak v parametrech sam si na jeden z techto modelu brousim zuby :oops:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

absinthik píše:Zdravím!
Na vlastně už loňské Vánoce jsem si udělal radost a nadělil pod stromeček projektor Epson EH-TW3200. Zkoušel jsem promítat na bílou zeď (čerstvě vymalováno Primalexem) a obraz vypadá obstojně. Projektor se chystám používat hlavně na filmy a občas i na hry (zkusím Flight Simulator) a provoz se předpokládá za temného pokoje. Jelikož ale v místnosti jsou bílé zdi i strop, je patrný zpětný odraz světla z promítací plochy. Zatím nemám v plánu barvu stěn ani stropu měnit, max. pověsím pod projektor za hlavu větší tmavší obraz (event. jsem ještě uvažoval o nějakém rolovacím černém závěsu na strop), ale nejsem si jist, zda-li to pomůže.
Promítám ze vzdálenosti cca 3m, max. úhlopříčku 100", což je pro pozorovací vzdálenost něco přes 3 metry akorát (ač doporučení na různých stránkách se někdy i dost zásadně liší).

Nyní se zamýšlím nad plátnem. Pročetl jsem dost diskuzí a zjistil následující základní kategorie:
- matte white
- HC (high contrast) white
- HC grey
- BlackScreen ("černé plátno")

Technologie BlackScreen mě zaujala a tak jsem psal přímo do Cine4Home, ale potvrdili mi, že svítivost projektoru musí být alespoň 3000lm a to i v temném pokoji.
Takže nyní přemýšlím o HC grey, o němž jsem se ovšem dočetl, že sice pomůže "odfiltrovat" ambientní světlo pokoje, ale nikoli odrazy od samotné promítací plochy (díky principu selektivního odrazu pouze úzkých spektrálních složek R, G, B vyzařovaných projektorem).
A ve zdejším fóru se spíše přikláníte k matte white povrchu.
Přímo na stěně se mi zdá obraz teď až příliš svítivý i v eco-modu (předpokládám gain factor cca 1, což potvrzuje i velký pozorovací úhel). Myslím tedy, že by bylo vhodnější spíše plátno s gain factorem <1, cca 0.8.
Plátno mohu umístit fixně, takže preferuji rámové ve formátu 16:9.

Jaký je názor Vás v domácí projekci již zběhlejších?

Díky.

P.S.:
Zaregistroval jsem i odkaz na firmu Complex, tak jim také napíšu.

takze pro TW3200 silne nedoporucuju platna s High Contrast povrchem sam jsem s timto bojoval, u Epsonu to zpusobuje Moare v obraze a je to velmi neprijemne. Tj doporucuju Klasicky povrch mathe white. Co se tyce vyberu platna opravdu se porad ve firme Complex oni ti urcite poradej platno presne tobe na miru, pokud mas zed bez oken a nic tam nevadi urcite vem platno ramove, ma velkou vyhodu ze se platno nemuze zvlnit coz u roletovych nikdo nezaruci :(
mATHESIUZS
Nováček
Nováček

Stratos píše:
hanysek píše:Nazdar kluci, jsem fanda velkého plátna, ikdyž zatím žádné nevlastním. Docela vám závidím, že už koukáte ;-) Chci zeptat, nejspíše Stratose, jestli má nějaké informace ohledně nějký novinek od Epsonu. Vím, že takové vyčkávání nemá smysl, ale jsem už více či méně ve fázi rozhodování co koupit, ale nadruhou stranu nerad bych koupil něco co by mohlo nahradit za měsíc něco zase novějšího. Přece jenom stávající modely Epsonu tady už nějakou dobu jsou, když nepočítám ty 3D srágory.
soucasna nabidka kvalitnich 2D projektoru zacina na TW3200 viceme vse nad je zbytecne az na modely s technologii DEEP Black kde uz zas priplatek smysl ma protoze cerna je orpavdu lepsi.

3D projektory od Epsonu ignoruj co se tyce provedeni i obrazu je to opravdu krok zpet a to velky..

pak tu mame uplne nove modely s 500 000:1 a 1000 000:1 to je ale cenovka od 80tis a vejs s DPH. Takze podle me by mel smysl TW3200 pak az TW5500 s DEEP Black a pak az EH-R2000 nebo EH-R4000. Posledni dva jmenovane modely jsou uplna spicka jak v technologii tak v parametrech sam si na jeden z techto modelu brousim zuby :oops:

Jojo 3D nebrat každopádně. Já měl zálusk na model 4400 v brožurce má uvedeno DEEP BLACK právě. Ale zahlídl jsem, že tu někdo psal, že prej údajně nemá takže nevím. V brožurce se liší snad jen ,že 5500 má kalibraci ISF a větší kontrastní poměr a podpora anamorfní předsádky nebo tak něco...

Každopádně díky za odpověď, zatím jsem celkem rozhodnut, že mi nejspíše bude stačít 3200, když ho tady plno lidí vlastní a dostačuje jim.
rominapl
Nováček
Nováček

BENQ W 1000+

Příspěvek od rominapl »

Zdravím odborníci :-)
prosím o radu.
Promítám projektorem BENQ W1000+ ze vzdálenosti 580cm na zeď (bílý Primalex, ale s plátnem je obraz stejný).
Koukám na obraz ze vzdálenosti cca 5m, šířka promítací plochy 290 cm.
Problém, je nejde přečíst texty (fotky jsou subjektivně OK, ale nemám to jak změřit). Obraz viz foto - vedle promítaného textu jsem pro porovnání přilepil list s textem z tiskárny. Kolem písmen je jakýsi šedý okraj, jakoby "stín".
Hry z PC (při plném rozlišení) na tom hrát skoro nejde, protože nepřečtu popisy.
Hry z Wiička jsou OK, ale tam je rozlišení snad 480p.

Fotky a nastavení:
https://picasaweb.google.com/tomas.cary ... directlink

Netušíte, čím by to mohlo být? Pokud to není závada, zda je to prostě vlastnost projektoru této kategorie, výstupu z PC, kabelu...

Projektor je připojen z počítače laciným HDMI 10m za cca 400,- verze 1.3 nebo 1.4.
Nevěřím, že digitální kabel může fungovat špatně. Buď jede, nebo nejede. :-)

Díky za poznatky, případně za uklidnění, že je to normální. :D
mATHESIUZS
Nováček
Nováček

Ahoj nejsem odborník, ale zkoušel jsi promítat z menší vzdálenosti? Co to udělá?
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

veducki- toho elektrik mastera 2 mam ja a za rok zadnej problem zvlneni 0atd. pravda je drazsi ale..jinak ho mam povesenyho v cc 2,5 metrech a po uplnym vytazeni zacina spodni konec v 85 cm takze idealni vejska.za me spokojenost..jen teda po rozbaleni docela desivej smrad 14 dni :D
R.I.P. Rest In Pain
veducki
Nováček
Nováček

Příspěvek od veducki »

Ahoj.

to naar : Prosím te,a mas konkretne tento model ? : http://projekcni-platna.heureka.cz/dali ... e/#section ,ak ano jedina otazka ? ma nahore cerny pruh velkosti nekolko cm.?anbo je cele bíle,a ma len 3-5 cm lem po stranach ?

Díki.

P.S : Nevite nieco podobne kvalitni a pouzitelne pre projektory Epson,jako tento drzak,ktery je na mne moc drahy ? je to original ,mal by sedet,ale cena je dost vysoka: http://www.nakupuj.com/prislusenstvi-pr ... =srovnavac , ake pouzivate stropne nastavitelne drzaky na Epsonaky projektory vy chlapi ?
Odpovědět

Zpět na „Projektory“