Zdravim.
Aku case mi poradite do max 110€ ???
Poziadavky:
cierna, nejaka o trochu vecsia od klasickej, z boku nejake okno (prexisklo) pekne vetrana,
mam Thermaltake V3 rozmyslam nad Thermaltake Armor A60,
momentalne mam vetraky s podsvietenim takze bol by som rad kebyze to podsvietenie je vidiet aj na novej case
Poběží v tom AMD A6-3500, bude to obývákový počítač převážně na net, multimedia a sem tam možná nějaká postarší hra odpovídající grafice. V budoucnu možnost rozumného přetaktování s minimálním navýšením vCore - pokud to půjde, ale nic extrémního.
Ten CM Silencio 550 ja ako tak ok (no osobne by som ho nekúpil). Ten cpu - AMD A6 už máš kúpený?
Bude to slúžiť ako HTPC? Kedže to bude v obývačke tak by som tam dal niečo menšie - Fractal Define Mini alebo Silverstone TJ08B-E. V prípade, že to bude HTPC by som dal mini ITX skrinku.
Čuste, sháním nějakou zcela průměrnou a teď pozor - nedementní - skříň (rozuměj žádný vesmírný sračky), velikosti nejlépe bigtower, prostě aby se tam vešly dvě mechaniky, FDD, min 6x lépe 8x HDD (a to včetně pasívů/aktívů na většině z nich). Samozřejmostí je, aby disky šly krásně vyšupovat, nejlépe nějakým mechanismem a to především pohodlně a žádný volamování kde čeho, ale aby to zas drželo. Sháním něco co nevypadá jako vesmírná loď, mám teď Centurion černej (design naprosto elegantní), ale je na mě dost malej... :-/ Prosklená bočnice je samozřejmostí, ale zase mě teď (jak se koukám na ten slabej výběr) napadá, že možná bude lepší koupit nějakou vobyč za pár stovek a bočnici si do ní přendat... Zdroj a vnitřnosti mám, větráček by tam teda jeden mohl bejt... Nechci se v tom zase babrat, tak pls něco poraďte, nejdůležitější je ergonomie a prostornost, fakt potřebuju nějakýho mamutka.
Já na rozpočet u PC nikdy nehledím, vyměnil jsem v něm "pár součástek" a už sem zase za ně vyházel 25 000 (takovej menší upgrade)... Ale na věci jako je case fakt seru, páč moc dobře vím, že na funkčnosti to nepřidá, většinou je to akorát hnusný a chlazení si umím vytunit sám (hlučnost neřeším, stejně to dicky řve jak motorová pila). Akorát za tu ergonomii vytahování disků rád připlatím a prostornost, to je asi jediný, při samotný montáži desky, to se holt pořežu dicky do krve vo nezabroušený hrany plechu, ale co... To dělám jen jednou, ale disky se čenžujou furt...
EDIT: Ten HAF je upřímně už dost velký zvěrstvo, navíc červený, ty krámky všude vokolo a 4 + 4 šachty moje požadavky fakt nepokryje... Navíc za 1900??? Se posrali? Za tak nanic case? Já měl Centuriona asi za 800 a jak říkám, být kapku větší... No ono prozatím bych se v lenosti vystačil i s ním, ale nechci dávat do zaprášeného starého novej HW...
Já to nechápu, proč se lidi vždycky snaží šetřit na nejdůležitějších věcech jako jsou periferie, zdroj nebo case.
Na case bych rozhodně nešetřil, protože:
- má vliv na celé chlazení PC (teploty)
- má vliv na to, jak je PC tichý (třeba ten můj osobně skoro neslyším)
- je to důležitý estetický doplněk interiéru pokoje
- a pak důvody co jsi napsal ty, aby se tam vlezly komponenty
Když máš tolik disků a nároky na prostor a aby to bylo decentní, tak musíš holt vypláznout pár tisíc.
Cosmos II je fajn skříňka a našlo by se jich určitě víc, každopádně s tím co jsi napsal bych ti sem mohl nalinkovat skoro všechny Bigtowery....
Vzledem se mi nejvíc líbí corsair, taky je nejlevnější..
haf 912 se mi vůbec nelíbí ale zas je větší, má gumový podložky pod zdrojem, těžší (0.8mm plech) , nevím jak tlustý plechy maj corsair a fractal.. ale oba mají váhu cca 7.2kg takže bych řekl plech tak 0.6mm??
Core 3000 jsem dal protože je cenou tak nějak mezi..
Ale zas do corsairu bych dokoupil dopředu ještě 1x 140mm FAN, to nevím kterej aby byl tichej a výkonej.. Do fractalu 1x 120mm bych dokupoval.
Takže pak je cena stejná s HAF kterej má už vepředu 200mm fan.
Potom bych chtěl u všech taky něčím zacpat ty strašný díry nahoře a v boku...
TOC: 1. CM Sileo rozhodne nie je dobrá skrinka 2. kedže Bumblebee vyberá zo skriniek v určitej cene predpokladám, že asi nechce resp. nemá rozpočet na Fractal R3/Lancool K62.
Bumblebee: z tých 3x asi ten Corsair...no (podľa mňa) naj je Lancool K58