Vyběr mobilního telefonu do 7000
Moderátor: CageJ
- Leclerk
- Nováček

-
Výběr telefonu kolem 5k
Zdravím,
vybírám nějaký telefon. Telefon se bude využívat nejvíce na poslech hudby, surfování, sledování videí a filmů, hraní her, občas jako GPS navigaci a (nahrávání videa). To nahrávání videa je výhodou. Chtěl bych aspoň 720p. Ale možná se bez toho obejdu a později koupím kameru (ale nepotřebuju nějakou dobrou kvalitu, takže by mi stačilo to nahrávání v telefonu).
Co jsem se tak díval tak se mně líbily:
Sony Ericsson Xperia Mini:
+dobrá cena, 1ghz procesor, 720p video
-malý displej
HTC Wildfire S
+ dobrá cena
- malý displej a nemá 720p video, možná moc pomalý procesor
SAMSUNG S5830 Galaxy Ace
+ asi dostatečný displej, 800mhz procesor
- chybí flash přehrávač, nemá 720p video, nemá sluchátka a asi málo ram
Sony Ericsson Xperia Neo
+ asi dostatečný displej, 720p video, dobré rozlišení displeje
- větší cena
Který z nich by jste mi doporučili? Poraďte klidně i nějaký jiný. Možná bych si i připlatil, kdyby to byla lepší volba.
vybírám nějaký telefon. Telefon se bude využívat nejvíce na poslech hudby, surfování, sledování videí a filmů, hraní her, občas jako GPS navigaci a (nahrávání videa). To nahrávání videa je výhodou. Chtěl bych aspoň 720p. Ale možná se bez toho obejdu a později koupím kameru (ale nepotřebuju nějakou dobrou kvalitu, takže by mi stačilo to nahrávání v telefonu).
Co jsem se tak díval tak se mně líbily:
Sony Ericsson Xperia Mini:
+dobrá cena, 1ghz procesor, 720p video
-malý displej
HTC Wildfire S
+ dobrá cena
- malý displej a nemá 720p video, možná moc pomalý procesor
SAMSUNG S5830 Galaxy Ace
+ asi dostatečný displej, 800mhz procesor
- chybí flash přehrávač, nemá 720p video, nemá sluchátka a asi málo ram
Sony Ericsson Xperia Neo
+ asi dostatečný displej, 720p video, dobré rozlišení displeje
- větší cena
Který z nich by jste mi doporučili? Poraďte klidně i nějaký jiný. Možná bych si i připlatil, kdyby to byla lepší volba.
Intel Core i5 4670K@4,0GHz, MSI Z97 Gaming 3, Kingston 2X8GB 1886 DDR3, MSI RX 480 Gaming X 8GB, Crucial M500 240GB, Fractal Design Define R5, Seasonic G Series 550W
- glozi
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr telefonu kolem 5k
Ze zminenych za me SE Xperia Neo. SE maji navic velmi kvalitni optiku fotoaparatu. Kdyz uz jsme u SE tak se zminim o modelu Xperia Arc S. Velmi kvalitni telefon. Je ale trosku drazsi, nez zminene.
Modely ktere jsem mel moznost dele vyzkouset:
Model Xperia Mini, je vazne maly telefon tedy na surfovani a sledovani cehokoliv je dost nevhodny.
HTC Wildfire S by mel mit vychatane chyby stareho Wildfire, takze na vsechny veci, co jsi zminil, by mel byt pouzitelny, ale prave skrz pomalejsimu CPU by jsi si musel obcas pockat, nez se neco spusti.
Osobne jinak pouzivam telefony z vyssich rad jako Samsung Galaxy SII a jako predchudci byli HTC Sensation a HTC HD2. Takze kdyby jsi se rozhodl investovat vice tak doporucuju prave Samsung.
Na zaver bych pridal do tveho vyberu jeste vyrobce Huawei, ktery je na nasem trhu novy. A to konkretne model Ideos X5. Ma vse, co jsi zminil a je za velmi dobrou cenu. Nevim ale, jak presne je to s kvalitou techto telefonu. Asi bych se na nej sel minimalne podivat nekam do showroomu, vyzkouset a poptat recenze od majitelu.
Modely ktere jsem mel moznost dele vyzkouset:
Model Xperia Mini, je vazne maly telefon tedy na surfovani a sledovani cehokoliv je dost nevhodny.
HTC Wildfire S by mel mit vychatane chyby stareho Wildfire, takze na vsechny veci, co jsi zminil, by mel byt pouzitelny, ale prave skrz pomalejsimu CPU by jsi si musel obcas pockat, nez se neco spusti.
Osobne jinak pouzivam telefony z vyssich rad jako Samsung Galaxy SII a jako predchudci byli HTC Sensation a HTC HD2. Takze kdyby jsi se rozhodl investovat vice tak doporucuju prave Samsung.
Na zaver bych pridal do tveho vyberu jeste vyrobce Huawei, ktery je na nasem trhu novy. A to konkretne model Ideos X5. Ma vse, co jsi zminil a je za velmi dobrou cenu. Nevim ale, jak presne je to s kvalitou techto telefonu. Asi bych se na nej sel minimalne podivat nekam do showroomu, vyzkouset a poptat recenze od majitelu.
Intel Core Ultra 7 265K, NZXT Kraken X62, 32GB Kingston Fury 6400MHz, ASUS Z890-PRO WIFI, Samsung 990 EVO 2TB, ASUS TUF RTX3080Ti, Samsung G8 OLED 32, ASUS ProArt 329CV
- Atta
- Začátečník

-
Ten Xperia mini jsem několik týdnu a měl a telefon je sice oproti x10 mini skvělej, rychlejší, lepší display, ale to je asi tak vše, fotky více méně stejný a ten display je na psaní sms na qwerty malý a na prohlížení webu se sice zvyknout dá, ale když si vemeš do ruky telefon s 3.5" tak je to hned něco jiného.
Pokud nemáš nic proti použitému, můžeš šáhnout iPhone 3GS, či Galaxy S. Dají se koupit i se zárukou.
Pokud nemáš nic proti použitému, můžeš šáhnout iPhone 3GS, či Galaxy S. Dají se koupit i se zárukou.
- Leclerk
- Nováček

-
Ještě otázka: jaký rozdíl mezi SE xperia neo a SE xperia neo V? Který z nich je lepší?
Intel Core i5 4670K@4,0GHz, MSI Z97 Gaming 3, Kingston 2X8GB 1886 DDR3, MSI RX 480 Gaming X 8GB, Crucial M500 240GB, Fractal Design Define R5, Seasonic G Series 550W
- nyklicek
- Začátečník

-
Velký rozdíly v tom nejsou našel jsem jen že Neo V má 5Mpix foťák a Neo 8Mp
- baybe
- Nováček

-
Taky přemýšlím o Neo V, kamarád ho má a je s ním spokojený. I když má foťák jen 5 Mpix, fotky jsou kvalitní a celkem ostré.
- Butch
- Středně pokročilý

Xperia mini je na surfovani nesmysl(pokud ma stejny display jako x10 mini), mam X10 mini pro a je to na tom porod.
Diky hw klavesnici je super na sms, to je tak vse. Fotak ma taky dobry.
Odezva systemu je priserna kdyz si clovek zvykne na rychlejsi mobil. Baterka pri hodne intenzivnim pouzivani vydrzi tak pul dne.
Jako pracovni jsem si priplatil na Samsung(Google) Nexus S, je to rok stary model ale cena uz pekne spadla.
Android 4.0.3 Ice Cream
, vyborny fotak, 16GB integrovana pamet.
Za ty prachy je vyborne vybavenej.
Sice neni za 5K, ale treba kolem 6-7k se da sehnat bez problemu.
Diky hw klavesnici je super na sms, to je tak vse. Fotak ma taky dobry.
Odezva systemu je priserna kdyz si clovek zvykne na rychlejsi mobil. Baterka pri hodne intenzivnim pouzivani vydrzi tak pul dne.
Jako pracovni jsem si priplatil na Samsung(Google) Nexus S, je to rok stary model ale cena uz pekne spadla.
Android 4.0.3 Ice Cream
Za ty prachy je vyborne vybavenej.
Sice neni za 5K, ale treba kolem 6-7k se da sehnat bez problemu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Nova xPeria mini je lepsi nez stara. Co se hw tyka, tak je hodne na urovni a ICS pro ni bude. Se starou se po hw strance neda srovnat. ALE ma maly display (a tak jen 320*480 rozliseni). Z levnych androidu je to asi to nejlepsi co je. Architekturu cpu ma shodnou s Nexus S, ale jiny typ a jadro. (frekvence stejna)
- Thellwin
- Administrátor

Jenže požadavek na pohodlné surfování a filmy všechny tyhle minifouny v podstatě diskvalifikuje. Mojí Defy bych taky nedoporučil, protože neumí natáčet bez složitějších úprav 720p video a grafika je na novejší hry asi slabší.
Pokud chce splnit všechno to co od telefonu poždauje, tak bude muset malinko přitlačit a shánět něco z druhé ruky ....
Pokud chce splnit všechno to co od telefonu poždauje, tak bude muset malinko přitlačit a shánět něco z druhé ruky ....
Goldnoob team proud member!
- BROS
- Černá karta

-
Už jsem to dával i na konkurenční forum.... ale prsknu to i sem
Samsung i9001 Galaxy S Plus
Super AMOLED 4" 480 x 800 16M colors Gorilla Glass
CPU 1,4GHz Scorpion
akumulátoru (1650mAh)
MP4/DivX/Xvid/WMV/H.264/H.263 player
foto 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus
HD video 720p
8 GB storage, 512 MB RAM, 2 GB ROM
6600,- Kč sDPH

http://mobilni-telefony.heureka.cz/sams ... xy-s-plus/
Samsung i9001 Galaxy S Plus
Super AMOLED 4" 480 x 800 16M colors Gorilla Glass
CPU 1,4GHz Scorpion
akumulátoru (1650mAh)
MP4/DivX/Xvid/WMV/H.264/H.263 player
foto 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus
HD video 720p
8 GB storage, 512 MB RAM, 2 GB ROM
6600,- Kč sDPH

http://mobilni-telefony.heureka.cz/sams ... xy-s-plus/
- Maddogg
- Čestný člen

To není do 5000 a normální česká verze stojí 9k cca , takže to je uplně mimo...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- BROS
- Černá karta

-
A vadí to něčemu....
Zakoupeno v "Handy Mobil" a vše OK.
FW "Vodafone DE", po ofiko aktualizaci v.2.3.6 stále s češtinou.
- Maddogg
- Čestný člen

Třeba se ti muže stát že když budeš potřebovat reklamovat s nějakou vadou, tak prodejce tím že u nás nemá záruku (pokud ji vůbec někde má) a do zahraničí se to nestihne vyřídit za 30 dní. Tak ti začne tel opravovat přehráváním softwaru a tvrdí ti že když to odesílal že to bylo v pořádku a tak dále. To je ale na jinou diskuzi, samozřejmně pokud telefon funguje a je to něco s operačním systémem, není problém si tam nahrát co chcete (eng, cz atd..)
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Leclerk
- Nováček

-
Tak nakonec mám HTC Wildfire S
Na natáčení videa později koupím kameru (bude i lepší videa). Za tu cenu je to podle mě dobrý telefon, určitě kvalitnější než SE xperia mini.
- PS3master
- Začátečník

-
- fojtik88
- Nováček

-
NOKIA LUMIA 800 nebo SAMSUNG NEXUS?
Ahoj
uvazuji o koupi noveho telefonu. Momentalne mam 5 let starou Nokii. OS WP 7.5 a mi prijde jednodussi nez Android, ikdyz Jelly Bean nevypada taky spatne. Telefon chci hlavne take na praci s emaily a to cteni textovych souboru, pripadne jejich editaci. Tim, ze nemam tablet, tak bych chtel vyuzit telefon na pripadne male upravy napriklad ve wordu. V tom asi navrch Nexus, ktery ma displej 4.65 oproti 3.75 u Nokii.
Co byste mi tedy doporucili?
diky
pekny den
Fojta
uvazuji o koupi noveho telefonu. Momentalne mam 5 let starou Nokii. OS WP 7.5 a mi prijde jednodussi nez Android, ikdyz Jelly Bean nevypada taky spatne. Telefon chci hlavne take na praci s emaily a to cteni textovych souboru, pripadne jejich editaci. Tim, ze nemam tablet, tak bych chtel vyuzit telefon na pripadne male upravy napriklad ve wordu. V tom asi navrch Nexus, ktery ma displej 4.65 oproti 3.75 u Nokii.
Co byste mi tedy doporucili?
diky
pekny den
Fojta
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: NOKIA LUMIA 800 nebo SAMSUNG NEXUS?
Za me rozhodne nexus 
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- fojtik88
- Nováček

-
a duvod?
u Nokie me trosku vadi, ze Lumia 800 nebude mit dlouhodobe podporu.
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano presne si to rekl.
Nexus je cistej android, zadne nadstavby a ihned mas aktualizace. Takze support neustale. Lumia 800 je podle me mrtva.
Nexus je cistej android, zadne nadstavby a ihned mas aktualizace. Takze support neustale. Lumia 800 je podle me mrtva.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- PS3master
- Začátečník

-
Jednoznačně Nexus. I když v poslední době mě láká windows phone 8 hlavně samsung ativ s, ale wp7.x nebrat ani náhodou. Nedotažený, nepodporovaný. I WP8 je hodně nedotažený, Jelly bean je dál
Probook 430G2