amd a6 x4 3650 přetaktování
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Stejsky07
- Nováček

-
amd a6 x4 3650 přetaktování
Ahojj mám v pc tento procesor amd a6 x4 3650,chtěl bych se potat jestli mi tady někdo z vás neporadí jak ho trošku popohnat ted běží na frekvenci 2,6 GHZ,chtěl bych ho dostat na 2,8 nebo 2,9 GHZ+-,tak jestli mi tady někdo poradí jak na to budu rád jinak mám desku A55M-S2HP,4 GB ddr 3,a ati 6670
,stáhnul jsem si program easytune 6 od gigabite což je výrobce desky v easy modu jde měnit jen FSB což je momentálně na 100 mhz,ale dá se to posouvat až na 4. násobek koukám,ale radši s tim nehnu bez nějaký rady 
- Maor
- Začátečník

Re: amd a6 x4 3650 přetaktování
frekvence FSB * násobič CPU = výsledná frekvence
100*26=2,6GHz
na kolik máš FSB zvednout si už dopočítáš. Pozor na RAM, SATA,... a já ani nevim, co všechno FSB ovlivňuje, když moc zvýšíš FSB a něco začne být nestabilní, čeká tě BSOD a budeš muset najít na desce CLR CMOS(v manuálu od desky o tom bude víc)
100*26=2,6GHz
na kolik máš FSB zvednout si už dopočítáš. Pozor na RAM, SATA,... a já ani nevim, co všechno FSB ovlivňuje, když moc zvýšíš FSB a něco začne být nestabilní, čeká tě BSOD a budeš muset najít na desce CLR CMOS(v manuálu od desky o tom bude víc)
- Stejsky07
- Nováček

-
Re: amd a6 x4 3650 přetaktování
díky za radu,to BSOD myslíš jako restartovací tlačítko na CMOS co je na desku nebo něco takovýho jo ? Tak když dám 110 nebo 115 tak by to snad mělo bejt v pohodě ne ? Já se v tom přetaktování moc nepohybuju,ale tak o 10 až 15 % prý nebývá problem,tady na netu jsem viděl nějakou ukázku http://www.youtube.com/watch?v=Fp8Ed4sIJbw ,tam dával 136x26 a jde mu to,ale to je podle mě extrem už nebo co si myslíte lidi ?