Zdravim, kamos ma new Pc a zjistili jsme malej problem.
Po spusteni hry (hlavne) nebo po vypnuti hry se mu stane, ze se mu cast obrazovky chveje. Po vypnuti hry se to same deje i ve windows (win 7). Zjistili jsme, ze po restartu, ale i pri vypojeni a zapojeni HDMi kabelu to prestane.
Nevedel by jste prosim nekdo co s tim?
Sestava pc: Intel core i7 960, zakl deska: Asus rampage III xtreme, gfx: Asus gtx 580, 8Gb RAM ... Monitor ma Samsung 27 palcovej norrmal pripojenej pres HDMi nebyla treba redukce.
Predem diky.
Chveni obrazu
- Nerdis
- Začátečník

- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Chveni obrazu
mozna spatnej kabel ? nebo snad spatnej monitor? + bych zkusil jinej vystup na grafice (dvi idealne)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Nerdis
- Začátečník

Jojo je to jedna z veci, ktera me taky napadla a chtel jsrm to zejtra vyzkouset ....
- Alfajk
- Začátečník

-
a jeste bych zkusil zmenit obnovovaci frekvenci monitoru...jakou ma ted ?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Nerdis
- Začátečník

Obnovovaci frekvenci jsem se nekoukal, ale az k nemu pudu, tak se mrknu a zkusim zmenit .... Ale nevim jelikoz ma ten Pc novej, tak si myslim, ze by mohlo bejt nakejch 50 mozna 60 ...
- Nerdis
- Začátečník

Takže jsem u kámoše a kouknul jsem se na obnovovací frekvenci => 60Hz, ale nejde přenastavit ....
Další věc, co jsem zkusil, tak že když se chvěje obraz a zkusim změnit rozlišení, tak potom je to OK (jede na 1920:1200) .... Zkusil jsem přidělat můj HDMi kabel a teď teda budem zkoušet mno.
Po vyzkouseni bezpecne vim, ze kabelem to neni, max vystupem HDMi z graficke karty, pri vypnuti, zapnuti tv, prepnuti tv a vypojeni zapojeni kabelu to funguje normalne ...
Další věc, co jsem zkusil, tak že když se chvěje obraz a zkusim změnit rozlišení, tak potom je to OK (jede na 1920:1200) .... Zkusil jsem přidělat můj HDMi kabel a teď teda budem zkoušet mno.
Po vyzkouseni bezpecne vim, ze kabelem to neni, max vystupem HDMi z graficke karty, pri vypnuti, zapnuti tv, prepnuti tv a vypojeni zapojeni kabelu to funguje normalne ...
- Zub
- Začátečník

-
U svého pc si všímám také jedné anomálie. Občas se mi při hře nebo i ve Win7 stane, že se také chvěje obraz a také to po vypojení hdmi kabelu přestane. Zajímavé je, že mám svou TV propojenou se stolní anténou. V počítači mam tv kartu, kam také vede ta samá anténa, a pc mam propojené s telkou hdmi kabelem. Nerozumim tomu, přijde mi, že jsem se dostal do jakési smyčky nějaké frekvence, která pravděpodobně plyne z antény. Vyřešil jsem to tak, že vyndavam hdmi nebo usb tv kartu.
Edit: jo a dělá mi to jen v max rozilišení monitoru.
Edit: jo a dělá mi to jen v max rozilišení monitoru.