Ahojte,
tak jse me vcera podarilo odemknout na X6 a pote nataktovat na 3,4Ghz
ale bohuzel nemuzu sledovat teplty jader pac OCCT ani CoreTemp neberou
6-jadro. Stabilitu jsem testoval Primem95 to bezelo 10min bez problemu
ale po zapnuti flasove hry se kompl resnul. Ale benchmarking probehl
taktez v pohode. Zatim jsem nezvysoval napeti na cpu ani nehybal s ram.
Pouze jsem zvysoval nasobic. Nevite v cem se da jeste merit teplota?
Popripade ma nekdo zkusenost kam az se da taktovat? Je me jasne
ze zalezi na kuse a chlazeni.
Phenom X4 960T,odemceni na X6,taktovani
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- davevo
- Nováček

-
- Frky
- Začátečník

-
Re: Phenom X4 960T,odemceni na X6,taktovani
Určitě sem napiš co máš za desku, jaký chladiš používáš, to pomůže
Jinak já měl odemčený Athlon X3 na Phenom X4 a Prime mi jel v pořádku, neházel chyby, ale taky, jakmile jsem měl flash a webový stránky, padaly mi ty stránky a musel jsem několikrát refresh, aby to vůbec šlo...
- davevo
- Nováček

-
Deska je Ga-ma790xt-ud4p
Chladic me prijde dneska novy Arctic Cooling Freezer 13 Pro Continous Operation
Chladic me prijde dneska novy Arctic Cooling Freezer 13 Pro Continous Operation
- Dithius
- Pokročilý

u odemikaní jader vždy nastane problém že nejsou skalibrované snímače v CPU to pak zazí hovadiny
Mám taky otevřený Phenom a nemůžu číst teploty jednotlivych jader jedině celeho CPu ze snímače motherboardu
takže si stahni AIDA64 tam dej senzory a ukaže ti to tu hodnotu z motherboardu
tu tvoji desku jsem měl před tou co mám takže to neovlivníš asi
dále když odemkneš nějaké zamčené jadra tak nebyly zamčene pro nic za nic jsou to zmetky takže aby korektně jeli na vyšším taktu musíš jim pravděpodobně zvyšit napětí + stabilitu určuje ještě napětí CPU/NB voltage už si nepamatuju jak je to u te Gigabyte desky pojmenovano měl bys u te položky přihodit tak o 3 kroky
Mám taky otevřený Phenom a nemůžu číst teploty jednotlivych jader jedině celeho CPu ze snímače motherboardu
takže si stahni AIDA64 tam dej senzory a ukaže ti to tu hodnotu z motherboardu
tu tvoji desku jsem měl před tou co mám takže to neovlivníš asi
dále když odemkneš nějaké zamčené jadra tak nebyly zamčene pro nic za nic jsou to zmetky takže aby korektně jeli na vyšším taktu musíš jim pravděpodobně zvyšit napětí + stabilitu určuje ještě napětí CPU/NB voltage už si nepamatuju jak je to u te Gigabyte desky pojmenovano měl bys u te položky přihodit tak o 3 kroky
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- davevo
- Nováček

-
Zdravím povedlo se mě odemknout a nataktovat na X6 3,8Ghz ale bojím se teplot.Jelikož po odemčení nejsou zkalibrovány snímače jsem schopný snímat pouze teplotu na desce což se mě při zátěži pohybuje na 70 stupních a bez zátěže 49 stupnů. V cinebench mam 6,57fps.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.