O2 - mobilní internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
tnema
Začátečník
Začátečník

O2 - mobilní internet

Příspěvek od tnema »

Takže potřebuji net pro více pc, chci se ujistit zda bude vše oki a šlapat bez problémů.
Jinou možnost nemám jako např upc za 300 apod.

Potřebuji net bez FUP, čili na O2 mi řekli že běžná cena je 1000kč, jelikož od nich mám doma pevný net tak mi dají slevu a vyjde mě to na 800kč

todle mi dají za 1kč
huawei_e173u
http://www.o2.cz/osobni/modemy-a-data/2 ... e173u.html

k tomu koupím
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 3LV0UL129Q

Do usb dám sim, zasunu do tplinku a budu mít wifi v dané místnosti kde potřebuji, bez kabelů, a to mi jde.

Bude vše oki ?
Naposledy upravil(a) tnema dne pát 6. led 2012, 19:47, celkem upraveno 1 x.
GB A16 i7-13620H, RTX™ 5060
TomTom
Začátečník
Začátečník

Re: O2 - mobilní internet

Příspěvek od TomTom »

Mělo by...ale ujisti se, že tarif je opravdu BEZ Fupu. V O2 často něco slíbí a ani neví, co to je a pak si zkontroluj jestli v tvé lokalitě je dobré pokrytí, protože mít wifi alá GPRS by bylo dost k ničemu.
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

bude to brně, dle mapy pokrytí maximum
TomTom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomTom »

Pak by to mělo být ok.
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Raději se eště zeptám, nebude problém s kompatibilitou od O2, tzn že usb sim bude O2 a zařízení ten TP link ?
TomTom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomTom »

Osobně bych v tom neviděl problém. Samozřejmě na 100% to nemůžu vědět, protože jsem to nezkoušel, ale beru to prostě jako 2 síťové prvky, které pracují dle určitých standardů, takže nezáleží na značce. Max. bych prošel manuály obou zařízení a případně progůglil internet, jestli nejsou nějaké problémy třeba jako, že routery TP-link nepracují s Huawei usb modemy :)
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

To stejné si myslím i já, že to povalí bez problémům, ale člověk nikdy neví, co kdyby. Zítra pro všechno du a šmitec.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Stejně bych si sehnal někoho, kdo by ti tam mohl tu rychlost proměřit. V Praze to občas místo od místa kolísalo, ačkoliv papírově to mělo být nastejno.
Goldnoob team proud member!
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Kolísá to podle zatížení síťě(zatížení BTS a typu jejího připojení), když chceš stabilitu, kup si kabel. To tnema asi nemůže, takže bohužel asi nemá jinou možnost.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

U mobilniho netu pocitej s pingem 300-500ms
Mam zkusenost s CDMA, 3G
U mobilniho netu bych nepredpokladal ze pujde pruzne pouzivat pokud napriklad do routeru vrznes usb stick se simkou a pak wifi budes distribuovat mezi nekolik compu. Rychlost i odezva bude zalostna a nebude zalezet jaky tarif mas.

Tyhle tarify jsou delane spis pro solo compy, nb, mobily.
Je to stejne jako kdyz pustim 3G na telefonu, udelam z nej wifi hot spot a na nej se pripojuji s NB.
I v dobre lokalite muze obcas zazlobit signal, prepne se na Edge a jsi v loji(realna rychlost nacitani stranek je jak na vytacenem pripojeni). Na seriozni praci bych to urcite nevidel, jako nouzovka proc ne.

Muzes si koupit neco na zkousku a pak to kdyztak vratit, urcite bych neuzaviral nejakou dlouhodobou smlouvu.

Fakt bych to nejdrive vyzkousel, nevidim to realne na vice pocitacu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

ja zkousel v brne na Kr. poli 3G na omnii7 a tethering a jeden kompl +- na net stacilo to, ale jak sme se pripojili vsichni 3 z pokoje tak to uz bylo naprd max jako nouzovka
NB:Acer Aspire V3 571G
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jojo na jeden comp se to da, jinak uz je to pak nepouzitelne. Pouze jako nouzovka pokud vypadne standardni pripojeni treba.

8-10 pc na tomto bude ocistec, pokud na tom budou lidi makat celou pracovni dobu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“