freewarový program místo TUNE UPu
- p0w3r_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
freewarový program místo TUNE UPu
zdravím, používám TUNE UP, ale licenci kterou jsem měl, tak byla licence z CHIPu do konce roku 2011. V novém CHIPu licence nevyšla takže je teďka tune up " mimo provoz" Chci se teda zeptat - zdali byste někdo nevěděl o freewarovým programu s funkcemi jako tune up ??
díky moc
díky moc
- kotas
- Středně pokročilý

Re: freewarový program místo TUNE UPu
Nepoužívej podobné srágory, které ti akorát "dojebou" PC. Když už něco takového chceš, tak jediný použitelný SW je CCLEANER...
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- zombux
- Odborník PCT

na PC s Windows Vista/7 tyhle žůžověci nemají co dělat, a to platí i o ccleaneru. určité opodstatnění mají jen na starých plečkách které horkotěžko zvládají Windows XP
ignorelist: kremrole a dezoláti
- p0w3r_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já vím, používám jen pár věcí, ale stejně, nevíte o něčem co by mělo tyto funkce a bylo to free ?
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
Které funkce konrétně potřebuješ...
- p0w3r_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no jako mě jde o program který bude mít ty funkce pokud možno všecky vsobě, nechci jeden na registry, druhej na defragmentaci, třetí na uvolnění místa atd
- S.h.I.t.
- Začátečník

-
to chápu, ale ptám se, co vše by měl obsahovat. TuneUp pokud vím obsahuje různých nesmyslů asi milion a srovnatelný těžko najdeš.
- Kyselinka
- Začátečník

Ked sa ti TuneUP osvedcil, tak nechapem preco nezapojis mozog a k tomu google
Osobne ho pouzivam uz od verzie 2007 a bez neho si neviem PC predstavit
Samozrejme aj CCleaner je vyborny.
Osobne ho pouzivam uz od verzie 2007 a bez neho si neviem PC predstavit
Samozrejme aj CCleaner je vyborny.
- tielka
- Středně pokročilý

A já to říkám pořád nedávejte si do wydlí ty sračky a nedávejte,né a né tak vám třeba, at vám to zkurví co sedá...
dobrá rada nad zlato: čistěte registry do nekonečna a ještě dááál .... 
- p0w3r_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
omlouvám se, tedka jsem pár dní neměl čas. mno co používám a potřebuju ? je to teda :
mazání historie - na to mám ale i ccleaner ta kže to je v poho
defragmentaci - to bych mohl používat defragler ??
vypnutí programů po spuštění - na to nevím co použít ( adekvátní náhradu sje nenašel)
odebírání starých bodů obnovy - taky mě nic nenapadá
a poslední věc jsou ty věci hnedka v tý úvodní obrazovce jak je tam to opravit problémy - toto má pro mě velkou cenu, pač tohle dokáže zakázat i věci který nechci a který jsem nikdy volně v systému na nastavení nenašel.
mazání historie - na to mám ale i ccleaner ta kže to je v poho
defragmentaci - to bych mohl používat defragler ??
vypnutí programů po spuštění - na to nevím co použít ( adekvátní náhradu sje nenašel)
odebírání starých bodů obnovy - taky mě nic nenapadá
a poslední věc jsou ty věci hnedka v tý úvodní obrazovce jak je tam to opravit problémy - toto má pro mě velkou cenu, pač tohle dokáže zakázat i věci který nechci a který jsem nikdy volně v systému na nastavení nenašel.
- Maranov
- Mírně pokročilý

mazání historie - Nejlepší je použít tlačítko v prohlížeči, ale CCleaner jsem viděl zlikvidovat cache prohlížeče jen jednou, takže by neměl být problém (registry ničí účiněji). Moc si ale nepomůžeš, je to jen pár desítek, stovek MB a rychlost se spíše sníží, když bude prohlížeč muset vše zas načíst.
defragmentaci - MyDefrag, pokud to myslíš vážně, umožňuje nastavit co přesně přesunout do rychlejší části disku, ale i dodané skripty s optimalizací často užívaných programů jsou fajn; alternativně Defragmentace ve Windows, Defraggler není o nic lepší. Prakticky, pokud nedefinuješ nějaké uspořádání, jako to umí MyDefrag, automatika beztak udrží fragmentaci max. v řádu %, takže to není tak velký problém, jako to bývalo.
vypnutí programů po spuštění - To stačí jen jednou, pomocí msconfig (součást systému).
odebírání starých bodů obnovy - Nedělej, je to blbost (pokud to nechceš, tak to omez nebo rovnou vypni: Počítač -> Vlastnosti -> Ochrana Sys. -> Nastavení ... atd.).
opravit problémy - Všechny nepotřebné služby lze zakázat pomocí "Služby" (napiš do Start), případně pomocí msconfig. Žádné "problémy" v systému nejsou, můžeš pouze vypnout to, co nepoužíváš. Zvýšíš teoreticky bezpečnost a možná i výkon. Někdy to ale může být naopak, takže bacha na co šaháš.
defragmentaci - MyDefrag, pokud to myslíš vážně, umožňuje nastavit co přesně přesunout do rychlejší části disku, ale i dodané skripty s optimalizací často užívaných programů jsou fajn; alternativně Defragmentace ve Windows, Defraggler není o nic lepší. Prakticky, pokud nedefinuješ nějaké uspořádání, jako to umí MyDefrag, automatika beztak udrží fragmentaci max. v řádu %, takže to není tak velký problém, jako to bývalo.
vypnutí programů po spuštění - To stačí jen jednou, pomocí msconfig (součást systému).
odebírání starých bodů obnovy - Nedělej, je to blbost (pokud to nechceš, tak to omez nebo rovnou vypni: Počítač -> Vlastnosti -> Ochrana Sys. -> Nastavení ... atd.).
opravit problémy - Všechny nepotřebné služby lze zakázat pomocí "Služby" (napiš do Start), případně pomocí msconfig. Žádné "problémy" v systému nejsou, můžeš pouze vypnout to, co nepoužíváš. Zvýšíš teoreticky bezpečnost a možná i výkon. Někdy to ale může být naopak, takže bacha na co šaháš.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- p0w3r_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a co toto na defragmentaci ? http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... [oz]=2.0.1
jo na to vypnutí programů po spuštění jsem se díval tu do ms config to znám, ale v tom tuneupu toho šlo vypnout 2x více
jo na to vypnutí programů po spuštění jsem se díval tu do ms config to znám, ale v tom tuneupu toho šlo vypnout 2x více
- Maranov
- Mírně pokročilý

To budou ty služby. Záložka vedle.p0w3r_ píše:...ms config to znám, ale v tom tuneupu toho šlo vypnout 2x více
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)