Křuplý Sata konektor

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Maor
Začátečník
Začátečník

Křuplý Sata konektor

Příspěvek od Maor »

Stala se mi nehoda, kdy mi upadl disk se zastrčeným sata datovým kabelem a kabel se vylomil.
Samice na disku křupla a z toho plastového(či co to je za materiál) kolíku se odchlíply kontakty. Kabel na to s opatrností jde nasadit celkem dobře. Ve smartu disku přibyly 2komunikační chyby a 1 chyba při zápisu, při některých testech mi přijde, že disk má trochu obtíže s komunikací, protože má propady v přístupové době i při čtení, ale možná tam zrovna začal dělat něco systém, satu mam jako IDE. Protože disk je na fotky z dovolených, bojím se, že jednoho dne se už teď poněkud labilní kolík na disku ulomí a já pak přijdu o disk s daty, protože k tomu nepůjde připojit kabel. (asi by to šlo přeletovat za jiný, ale to už neudělám tak hezky a asi by začaly chyby při čtení)

Disk WD10EALS

Mám teda otázku, jak je ten konektor na disku vystužený, jak hrubé zachádení vydrží?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Křuplý Sata konektor

Příspěvek od Butch »

Rozhodne zazalohuj data jinam. Ty konektory jsou soucasti elektroniky ktera by snad i sla vymenit, ale neco to bude stat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Me se jednou podaril zlomit ten zobacek plastovy co to drzi a tim si ohnout ty kontakty, sice hd tune hlasi spatnej kabel, ale data jsem zatim zadne neztratil (:) uz je to 2 rok
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

potom není co řešit, povedu zálohu jako doteď a myslím, že 2roky by mohl vydržet :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“