Asus Striker II NSE vs ATI graf. karty.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Milan 25
Nováček
Nováček

Asus Striker II NSE vs ATI graf. karty.

Příspěvek od Milan 25 »

Čau.
Už jsem moc zoufalí a prosím o každou radu.
Problém je že se mě seká menu na hrách NFS Shift,Shift 2 a Dirt 3 víc toho nehraju takže by toho bylo určitě víc.Sekají se i úvodní videa a Dirt 3 se seka pravidelně i ve hře (5 vteřin normalni hraní pak ani ne vteřinový zásek), Shift a Shift 2 je při hraní v pohodě.Je to posekávání třeba 4 vteřiny vpohodě pak ani ne sekunda zasek.V Shift se sekaji i zobrazena auta v garaži.
Měl jsem grafiku Ati 5670 a myslel že je to tím,tak jsem koupil Ati 5750 a furt je to stejny.Tak jsem vyměnil disk a nainstaloval novej windows a furt stejny.Fakt si nevim rady.Protoře když udělám v Dirt 3 benchmark, tak je to podle nastaveni v pohodě prumerne 40 snímků za vteřinu.Ale i ten bench se stejně posekává.Nemůže to být nekontabilitou moji desky a ati grafikama.
Moje sestava je ATi 5750 512MB,ASUS Striker II NSE,Intel E7500,4GB DDR3,500W zdroj.
Moc díííky za každou radu.
WILLLESS
Začátečník
Začátečník

Re: Asus Striker II NSE vs ATI graf. karty.

Příspěvek od WILLLESS »

Jaké máš teploty komponent? Podle popisu problému se něco přehřívá. Pravděpodobně se jedná o procesor.
Milan 25
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milan 25 »

Na teploty jsem se dival a na procaku bez zateze 37C (mam tam Noctua NH-C12P SE14) na desce je nejteplejsi SB 54C.
Ale mam docela teply disky kolem 50C.Muze tento problem byt teplotou HDD?
Jo a tento problem je i u prehravani videa uplne ne nezasekne ale jen se snízí snémkování.
WILLLESS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od WILLLESS »

Důležitá je teplota v záteži, dále 50°C je pro HDD už docela dost. Zkus to pustit s otevřenou skříní, v případě přehřívání by se situace mohla zlepšit a pak by problém byl lépe lokalizovatelný.
Milan 25
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milan 25 »

Tak bohužel i při běhu s odkrytováním.
Stejné problémy se záseky.
Na HDD jsem přidal fan a nyní je teplota disků kolem 30C.
Nemůže to být,fakt chyba desky?
Ty NFS Shift a Shift 2 nechápu menu se kouše, ale hra jede na plný detaily s 1920 x 1080 v pohodě.Ten Dirt 3 se kouše menu i hra,ale hra při benchu vpohodě kolem 40snímku za sekundu.
Mám zkusit půjčit nějakou jinou desku,nebo ještě nějaká rada?
Moc moc prosím za každej tip.
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Zkus zapnout vertikální synchronizaci v nastavení hry
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
Milan 25
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milan 25 »

Tak bohužel vsync nepomohlo.
Ale i tak díííky za typ.
Ještě doplním že mám pc napojenej na telku a ne na monitor.
Ale tímto to snad nebude.
Nainstaloval jsem na zkoušku NFS Hot Pursuit a je to samé menu se kouše a hra valí na plný detaily vpohodě.Ještě jsem nainstaloval Splint Second a ten vpohodě menu aji hra.
Tak co to může být za problém????????????????
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

A ovladače na grafiku aktuální ? 11.12 WHQL
CPU:Intel i7 930@4GHz=>Noctua NH-D14 | MB: Asus P6X58D​-E | RAM: Kingstone 12Gb 1600MHz | GPU: Sapphire R9 290@1100/1250 =>Thermalright Shaman + R5 | Power : Enermax PRO82+ II 525W(zvladá to je to pašák :) )| LCD 24" Samsung BX2431 | Case : Lian-Li PC-A77B | Fan regulator : mCubed T-Balancer bigNG
Milan 25
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milan 25 »

Ovladače jsem zkoušel starší i tyto nejnovější.
Prošel jsem snad celej net,ale se stejným problémem jsem se nesetkal.
Otec má v HTPC desku ASUS P5E3 tak pujdu do krajní meze co se mě moc nechtělo a vyměním desky.A jsem fakt zvědavej jak to dopadne.
Ale kdyby jste měly ještě nějakej nápad,tak dejte vědět i tak díííky za rady.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Nemas nainstalovanej nejakej prasackej software na monitorovani grafiky nebo jinyho HW? Neco jako Asus smart Doctor a podobny hruzy? Ze by to bylo deskou mi neprijde moc pravdepodobny, pokud by tam byla nekompatibilita, tak by PC vubec nenajel. Mas posledni BIOS? Jede ti grafika na vsech 16 PCIE linek? Dystak sem hod screen z GPU-Z
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“